MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP Bornova kongresine itiraz: Şok kamera iddiası!
Politika
5 Aralık 2017 Salı 15:14

CHP Bornova kongresine itiraz: Şok kamera iddiası!

CHP Bornova’da Kavalar’ın 5. kez ilçe başkanı seçildiği kongreye itiraz geldi. Kavalar’ın rakibi Hocaoğlu İlçe Seçim Kurulu’na kongrenin iptali için dilekçeyle başvurdu. Hocaoğlu, itiraz dilekçesinde delegelerin oy attığı kabinin üstünde yer alan kameralar nedeniyle delegenin özgür iradesini sandığa yansıtma noktasında sıkıntı yaşandığı ve Kavalar’ın listesinin tüzüğün emredici hükümlerine aykırı olduğu iddialarına yer verip kongrenin iptalini istedi.

GERÇEKİZMİR – Geçtiğimiz Pazar günü yapılan ve İlçe Başkanı Nevzat Kavalar’ın rakibi Adnan Hocaoğlu’nu geride bırakarak 5. Kez ilçe başkanı olmasıyla sonuçlanan CHP Bornova İlçe Kongresi’nin iptali istemiyle İlse Seçim Kurulu’na itiraz yapıldı.İtirazı kongrede Kavalar’a karşı kaybeden Adnan Hocaoğlu yaptı.



TÜZÜĞE AYKIRI LİSTE Mİ?
Hocaoğlu itirazında, blok liste ile yapılan seçimlerde Kavalar’ın mavi renkli listesinde tüzüğün emredici hükmü olan adayların alfabetik sırayla sıralanması hükmüne uyulmadığı bu nedenle tüzüğün emredici hükümlerine aykırı liste ile seçime girildiği iddiası yer aldı.

ŞOK KAMERA İDDİASI
İtiraz dilekçesinde en dikkat çeken detay ise kongrenin Büyükşehir Belediyesi’ne ait bir salonda yapıldığı, kabinlerin üzerinde yer alan kameralar nedeniyle delegenin özgür iradesini sandığa yansıtamadığı iddiası oldu. Kabinlerin bulunduğu yerdeki kameralara sözlü itiraz yapılmasına rağmen herhangi bir sonuç alınamadığı dilekçede belirtilirken, kameralar nedeniyle belediye çalışanı olan bazı delegelerin özgür iradelerini kullanamadıkları bu nedenle Siyasi Partiler Yasasının emredici hükümlerine aykırı bir durum oluştuğu ifade edildi.

Dilekçede bu iki durum nedeniyle seçimin iptali talep edildi.

KOTA SIKINTISI
Hocaoğlu itiraz dilekçesinde ayrıca Kavalar’ın listesinde ilçe yönetim kurulunda gençlik kotasına uyulmadığı, 30 yaş altı sadece bir genç ismin yazıldığı bu nedenle yedekten iki genç ismin ilçe yönetim kurulu listesine girmesi gerektiği de yer aldı.

Seçim Kurulu itirazı inceleyecek ve yarın saat 17:00’ye kadar karar verecek.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Çamdibili
 6 Aralık 2017 Çarşamba 17:18
Yapılanları doğru buluyorsanız sizin için mesele yok , delegeler özgür iradesini kullandılar diyorsanız mesele yok o zaman , ilk sunulan mavi listeye neden kızıp salonu terk ediyordunuz , ayrıca çok memnunsanız listeden nedir mavi listedeki o çizikler , ayrıca çamdibi pazarına sizide bekleriz , bizde sadece adam satılmaz.
 EVKA4 LÜ
 6 Aralık 2017 Çarşamba 10:42
oynayacağım ama yerim dar mantığı hiç hoş değil.on kere seçim olsa beyaz liste kazanacak sanki,tabi ki itiraz edin doğal hakınız,ama siz de çok iyi biliyoesunuz ki bu seçimin galibi MAVİ LİSTEDİR.kameralar var mış,siz kazansanız san ki kameralar olmayacaktı.o kameralar spor salonu olduğu için hep var dı geçti bor pazarı geçin çamdibi pazarına
 Çamdibili
 6 Aralık 2017 Çarşamba 00:10
Divan başkanının yaptıklarına ne demeli kendisinin verdiği bir saat listelere itiraz olmadığı halde nevzat beyin sunduğu farklı isimler bulunan 2 inci listeyi okumakta ısrar edip , kendisinin verdiği süreyi 1 sanattan fazla aşıp salonu terk eden delegelerin, geri getirilmesine zaman sağlaması etikmidir.Genel başkanımızın adalet anlayışına ters düşmüyormu , ayrıca Bld başkanlarının sabahtan seçim bitene kadar orada olmaları doğrumudur.
 BORNOVALI
 5 Aralık 2017 Salı 16:52
Oy verme kabinini biri bizi gözetliyor(bbg) evine çevirmişler.
 bornovalı
 5 Aralık 2017 Salı 16:11
Delegelerin elleriyle bizzat kameraları gösterdiğini gördük.Kamera kaydı altında oy kullanma kabinine giren belediye işçileri ya ekmeğinden olacak ya da Nevzat Kavalar'a oy atacaktı.
 Erzene
 5 Aralık 2017 Salı 15:35
Kendinizi komik duruma düşürmeyin. Salonda bulunan güvenlik kameralarına itirazınız hiç bir şekilde olmadı.herkes şahit. Sizin bu yaptığınız sadece çamur atmak. Yıllardır aynı salonda yapılan kongreyi farklı şekilde kaybedince nasıl bahane üreteceğinizi şarşırmışsınız.
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir