MENÜ
İzmir 17°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP Buca'da küçük başkandan işsizlik çıkışı!
Politika
23 Nisan 2019 Salı 12:19

CHP Buca'da küçük başkandan işsizlik çıkışı!

23 Nisan'da CHP Buca İlçe Başkanlığı koltuğuna da Mehmet Emin Yurdakul Ortaokulu 7-B sınıfı öğrencisi 13 yaşındaki Efe Tamaz 13 yaşındaki oturdu. Türkiye’de en büyük sorunun işsizlik olduğuna dikkat çeken Tamaz, “En büyük hayalim ülkemdeki işsizlik sorununa çözüm bulmatır. Uzun yıllar derslerini çalışmış okumuş başarılı olmuş kişilerin elinden tutarak üretime yönlendirirdim. Üretim olmadan kalkınma olmaz" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Buca Örgütü 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 99.yıldönümünü Çevik Bir Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk koyarak kutladı. 

Kutlamalar kapsamında CHP Buca İlçe Başkanlığı koltuğuna da Mehmet Emin Yurdakul Ortaokulu 7-B sınıfı öğrencisi 13 yaşındaki Efe Tamaz 13 yaşındaki oturdu.  

Heyecanlı olduğu gözlenen Efe Tamaz, “Bugün bildiğimiz üzere 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı. Bizlere bu günü armağan eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm silah arkadaşlarını saygıyla anıyor ve özlüyorum” dedi.

Yetkim olsaydı diyen Tamaz sözlerini şöyle sürdürdü: Eğer ülkemde birşeyleri değiştirme gücüm yetkim olsaydı öncelikle çarpık kentleşmenin önüne geçmek isterdim. Taş yığınlarından oluşan binaların arasında çocuklar için yeterli bir oyun alanı yeşil alan yok. Şehirlerde yeşil alanlar ve parklar planlardım. Böylece tüm çocuklar özgürce koşup oynayabilirdi. Sokak arkadaşlığını da yaşayabilirdik...  

İşsizlik korkutucu
Türkiye’de en büyük sorunun işsizlik olduğuna dikkat çeken Tamaz, “En büyük hayalim ülkemdeki işsizlik sorununa çözüm bulmatır. Uzun yıllar derslerini çalışmış okumuş başarılı olmuş kişilerin elinden tutarak üretime yönlendirirdim. Üretim olmadan kalkınma olmaz.  Gençlerin önünün açarak sanayi, tarım, eğitim gibi birçok toplumsal alanda ülkemize taze kan can gelmesini sağlardım. Ülkemizin refah düzeyini yükseltmek anne babaların alım gücünü arttırmak isterdim” diye konuştu.  Çocuklara yönelik hayallerini anlatan Tamaz son olarak boş zamanların değerlendirilmesine dikkat çekti; “Çocukların yetenek ve becerilerini dikkate alıp bu yönde kurslar ve sosyal aktivitilere yönlenmesi gerekiyor. Hem ders yılı hem de yaz tatillerinde boş zamanlar büyük önem taşıyor. Hobilerimiz bizi geliştiriyor” dedi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir