MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP Çeşme'de sandık raporu: Beyaz damgası!
Politika
15 Temmuz 2023 Cumartesi 09:15

CHP Çeşme'de sandık raporu: Beyaz damgası!

CHP Çeşme’de delege seçimleri 3 mahalle dışında tamamlandı. Mahallelerde seçilecek 198 delegeden 135’inin belli olduğu geride kalan sürece Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran ve İlçe Başkanı Sait Kavasoğullar’ın destek verdiği beyaz liste damga vurdu.

GERÇEKİZMİR - Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) delege seçimleri sürerken, Çeşme’de sandık mesaisinin sonuna gelindi.

Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran ve İlçe Başkanı Sait Kavasoğullar ile birlikte 12 ilçe yöneticisinin doğal delege olduğu Çeşme’de mahallelerde 198 delege seçilecek.

Ilıca, Celal Bayar, Ardıç, Boyalık, Altınyunus, Çakabey, Ildır, Şifne, Yalı, Germiyan, Dalyan, Cumhuriyet, Üniversite, Çiftlik, Ovacık, Fahrettinpaşa, Sakarya, Altınkum, Şehitmehmet, Residere, On Altı Eylül ve Musalla mahallelerinde seçimler gerçekleşti, delegeler belli oldu.

Önümüzdeki hafta içi İnönü, Karaköy ve Alaçatı mahallelerindeki sandık mesaisiyle birlikte
ilçede delege seçimleri tamamlanacak.

BEYAZ DAMGASI
Edinilen bilgiye göre şuana kadar yapılan ve 135 delegenin belli olduğu delege seçimlerine Belediye Başkanı Ekrem Oran ve İlçe Başkanı Sait Kavasoğullar’ın destek verdiği beyaz liste damga vurdu.

Süreçte rekabetin yaşandığı Reisdere Mahallesi’nde ismi muhalefet cephesinin ilçe başkan adayı olarak konuşulan eski meclis üyesi Veysel Ayhan’ın listesi kaybetti. Seçimi beyaz liste kazanırken, Ayhan delege seçilemedi. Ayhan’a eski belediye başkanı Muhittin Dalgıç’ın da destek verdiği belirtildi.

O İSİMLER DELEGE SEÇİLEMEDİ
Öte yandan ilçede Oran ve Kavasoğullar’a muhalif olan bazı isimlerin delege olmamaları dikkat çekti.

Partiden ihraç edilen ancak daha sonra mahkeme kararıyla CHP’ye dönen eski belediye başkanı Faik Tütüncüoğlu, eski ilçe başkanı Halil Saatli ve geçtiğimiz seçimde belediye başkan aday adayı olan Onur Saatli’nin mahallelerinde liste çıkaramadıkları, delege seçilemedikleri öğrenildi.

CHP Çeşme’de mahallelerde seçilecek 198 delege ve 14 doğal delegeyle birlikte kongrede 212 partili oy kullanma hakkına sahip.
 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir