MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP Çiğli Kongresi'ne 'çift taraflı itiraz'da ne karar çıktı?
Politika
19 Aralık 2017 Salı 13:47

CHP Çiğli Kongresi'ne 'çift taraflı itiraz'da ne karar çıktı?

CHP Çiğli’de Gümrükçü'nün kazandığı kongre bitti kavgası bitmedi. Her iki taraftan listelere itiraz geldi. Seçim Kurulu itirazları reddetti ve sonuç resmileşti.

GERÇEKİZMİR - CHP Çiğli İlçe Kongresi geride kalırken tartışması bitmedi.

Muhalefetin içinden çıkan Erkan Akar ile Utku Gümrükçü’nün yarışında sandıktan Gümrükçü galip çıkmıştı.

Delege seçimlerinden istediği sonucu alamayan ilçe başkan ve yönetimi ile belediye kanadı da kongrede Akar’a destek vermişti.

ÇİFT TARAFLI İTİRAZLARA RET
Kongre sona ererken her iki cepheden gelen itirazlar beraberinde tartışmayı getirdi. Akar cephesi sahte mühür iddiasıyla itirazda bulundu, Gümrükçü cephesi ise Akar’ın listesinde CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun fotoğrafının yer alması nedeniyle itiraz yaptı.

Seçim Kurulu iki itirazı da gün içinde karara bağladı. Kurul itirazları reddetti ve sonuç resmileşti. 

SEÇİM KURULU POLEMİĞİ
Kongrede Gümrükçü’nün listesinde yer alan eski başkanlardan Behçet Köymen, İlçe Seçim Kurulu’na gitti. Köymen, Akar’ın listesinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun fotoğrafı olması nedeniyle itirazda bulundu. İtirazının ardından İlçe Seçim Kurulu’nda Çiğli Belediyesi’nde Şirket Müdürü olan İl Başkan Yardımcısı Niyazi Arslan’la karşılaştı.  

NE İŞİ VAR?
Gerçekizmir’e konuşan Köymen, “İlçe Seçim Kurulu’na itiraz etmek için gittim. Çıkarken bir baktım odanın birinde Niyazi Arslan var. Karşı listenin hiçbir yerinde yer alamayan üstelik Belediye’de müdürlük yapan Niyazi Arslan’ın seçim kurulunda ne işi var. Yetkisi olmadığı halde özel bir amacı olsa ki gelmiş.Kongreyle kendisinin bir ilgisi yok. Kongre delegesi değil. Hiçbir listede yok. İtirazın son günü seçim kuruluna gelmesi manidar” dedi.

SAHTE MÜHÜRÜ SORDUM
Köymen’le seçim kurulunda karşılaştığını doğrulayan İl Başkan Yardımcısı Arslan ise "Kongrede sahte mühür kullanılmış bunu müdüre sormaya gittim. Bu mühür sizin mi değil mi diye sordum. Benim nereye gidip gitmeyeceğime Behçet Köymen mi karar verecek. Ben il başkan yardımcısıyım. İlçe seçim kuruluna gitmem normal. Kendisi benim de destek verdiğim listeye itirazda bulunmuş. Bunu öğrenmiş olduk” diye konuştu.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Mikail POLAT
 20 Aralık 2017 Çarşamba 23:24
Behçet küymen daha önce kayumla atanmıştı İlçe seçim kuruluna itirazda bulunup yine kayumu mu bekliyordu.
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir