MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP Çiğli’de liste skandalı: Kongre ertelendi!
Politika
29 Kasım 2017 Çarşamba 13:35

CHP Çiğli’de liste skandalı: Kongre ertelendi!

CHP Çiğli İlçe Yönetimi açıklanan seçim tarihi olan 10 Aralık’tan 15 gün önce İlçe Seçim Kurulu’na teslim edilmesi gereken delege listelerini CHP İl Başkanı Güven'in müdahalesi sonrası bugün teslim etti. İlçe Seçim Kurulu kongrenin 10 Aralık'ta yapılamayacağını açıkladı ve seçim ertelendi. CHP İl Başkanı Güven ilçe yönetimine kongrenin 17'sinde yapılması için gerekli prosedürlerin yerine getirilmesi talimatı verdi.

GERÇEKİZMİR – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Örgütü’nde tamamlanan delege seçimlerinin ardından kongre maratonu başladı.

Konak ve Urla’da Cumartesi günü gerçekleşen ve Karaburun’da da bugün yapılan seçimlerle start alan takvimde sandıktan çıkacak sonucun en fazla merak edildiği ilçelerden biri de Çiğli…

Delege seçimlerine muhaliflerin desteklediği beyaz listelerin damga vurduğu Çiğli’de 10 Aralık’ta yapılacağı duyurulan kongre öncesi şok bir gelişme yaşandı!

SÜRE GEÇTİ, TESLİM EDİLMEDİ! 
Zeynel Mertoğlu başkanlığındaki CHP Çiğli İlçe Yönetimi liste skandalına imza attı!

CHP Çiğli Yönetimi, 10 Aralık’ta yapılacağı açıklanan ve gazete ilanıyla da duyurulan seçimden 15 gün önce İlçe Seçim Kurulu’na teslim etmesi gereken delege listelerini vermedi.

CHP İl Başkanı Asuman Ali Güven duruma direkt el koyarken, İlçe Başkanı Mertoğlu’ndan “Ben arkadaşlara görev verdim, unutulmuş, hemen ilgileneceğim” yanıtını aldı.

İl Başkanı Güven'in uyarısı sonrası listeler bugün İlçe Seçim Kurulu'na gönderildi.

Seçim Kurulu'ndaki yetkililer haberi alır almaz kuruma gelen partililere seçimin bu şartlar altında 10 Aralık’ta yapılamayacağını bildirirken, duruma ilgili son kararı hakimin vereceği açıklandı. 

İlçe Seçim Kurulu Hakimi dosyayı inceledi ve listeler geç teslim edildiği için kongrenin 10 Aralık'ta yapılamayacağına karar verdi. CHP Çiğli Kongresi bu kararla resmen ertelenmek zorunda kaldı. 

17'SİNDE YAPILMASI İÇİN TALİMATI VERDİM 
İlçe Seçim Kurulu hakiminin verdiği erteleme kararı sonrası Gerçekizmir'e konuşan CHP İl Başkanı Güven, "İlçe Başkanı'na gerekli talimatı verdim. Kongrenin 17 Aralık Pazar günü yapılması için gerekli prosedürlerini yerine getirecekler" dedi. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Ali
 29 Kasım 2017 Çarşamba 23:01
Delege seçimlerini yüzüne gözüne bulaştıran ilçe yönetimi,ilçe seçimini hiç yaptıramaz parti ne hallere düşürüldü yaziklar olsun
 Necati Uzun
 29 Kasım 2017 Çarşamba 18:46
Bu adaletsiz uygulama Çiğlide bitmeyecekmiş bu nasıl iş işi yapamayan kimse orda tutmamak gerekir
 Mustafa koca
 29 Kasım 2017 Çarşamba 17:14
Birini al ötekinin başıba çal tam bur ibret vesikası ilçe yollamıyor ilun habeti yok madem sonradan oldu ilçeden sorumlu Şirin AKGÜL ne işe yarıyor korkuluk değneğimi adam olana bu ayıp yeter
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir