MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP Gaziemir'de problem var aday yok
Politika
18 Kasım 2017 Cumartesi 11:48

CHP Gaziemir'de problem var aday yok

CHP’de kongre sürecine giderken, en hareketsiz ilçe olarak Gaziemir dikkat çekiyor. ‘Aday değilim’ diyen İlçe Başkanı Tekin ile Belediye Başkanı Şenol arasında soğuk savaş sürüyor. İki başkan arasında problem var, aday yok.

GERÇEKİZMİR – Olağan kongre takviminin işlediği CHP İzmir’de örgüt önümüzdeki hafta ilçe başkanlarını seçmeye başlıyor. 3 haftalık maratonda 30 ilçede başkan seçilecek.

Neredeyse tüm ilçelerde ‘adaylık’ hareketliliği yaşanırken, en sessiz ilçe olarak Gaziemir dikkat çekiyor.

2 dönemdir ilçe başkanı seçilen Umut Tekin’in 3. dönem için ‘aday değilim’ demesinin ardından gözler ilçe başkan adayı/adaylarına çevrildi.

HAMLELER BEKLENİYOR

Delege seçimlerini tek listeyle ılımlı bir havada geçiren Gaziemir’de 10 Aralık’taki kongreye yaklaşık 20 gün kalmasına rağmen ‘adaylık’ çalışması yapan yok. İlçede yaşanan belirsizliğin en temel nedeni ise İlçe Başkanı Tekin ile Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol arasındaki soğuk savaş. Uzun süredir yıldızı barışmayan ikilinin birbirlerinin hamlesini bekledikleri iddia ediliyor.

Kongreye sayılı gün kalmasına rağmen bir araya gelmeyen hatta çeşitli yerlerde yan yana gelmemeye dikkat çeken ikilinin arasındaki problem adayların ortaya çıkmasına engel.

TEKİN'İN GÖNLÜ İL BAŞKANLIĞINDA

Geçtiğimiz dönem de ‘yokum’ diyen ancak daha sonra ilçe başkan adayı olan Tekin’in il başkanlığını istediği kamuoyunda biliniyor. Tekin’in il başkanlığı için ‘ışık’  alamaması halinde siyasete uzak kalmamak adına yeniden ilçe başkan adayı olabileceği öne sürülüyor. Tekin'in adaylığa itecek bir diğer neden ise Şenol'un çıkaracağı ya da destekleyeceği aday....Belediye Başkanı Şenol’un da Tekin’in tavrını son ana kadar bekleyeceği belirtildi.

DELEGE RAHATSIZ

Tekin’in aday olup olmayacağında yaşan belirsizliğin dışında kimi destekleyeceği noktasında da renk vermemesi, Şenol’un da çalışmalarını sessiz yürütmesi örgütte merak uyandırıyor.

İkilinin birbirlerinin hamlesini beklemesi ve bir araya gelmemesi nedeniyle adaylık noktasında yaşanan belirsizlikten delege rahatsız.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 gerçek taban
 7 Aralık 2017 Perşembe 23:28
Belli bir kitlenin adayi tabandan ve uzlaşidan uzak biri. Hayırlı olsun.
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir