MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP Gençlik'ten 1 Mayıs çağrısı
Politika
27 Nisan 2020 Pazartesi 13:55

CHP Gençlik'ten 1 Mayıs çağrısı

CHP İzmir İl Gençlik Örgütü, 1 Mayıs İşçi Bayramı’nı Twitter’da kutlayacak. CHP’li gençler sosyal medyadan yaptıkları çağrıda 1 Mayıs saat 13.00’da herkesi #HaklıyızKazanacağız etiketiyle Twitter’da buluşmaya davet etti.

GERÇEKİZMİR - Dünyayı tehdit eden koronavirüs salgını ile mücadele Türkiye’de de sokağa çıkma yasakları ve çeşitli tedbirlerle sürüyor. Bu kapsamda, her yıl meydanlarda kutlanan 1 Mayıs İşçi Bayramı’nın bu yıl salgın nedeniyle sokağa çıkma yasağına takılması gündemde… Geçtiğimiz günlerde bazı sendika ve sivil toplum kuruluşları 1 Mayıs İşçi Bayramı’nı online mecralarda kutlayacaklarını açıklamıştı. Vaka sayısının en çok olduğu ikinci il İzmir’de de salgın sebebiyle 1 Mayıs için online kutlama programları hazırlanıyor. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Gençlik Kolları Örgütü de sosyal medyada yayınladıkları çağrı ile herkesi 1 Mayıs İşçi Bayramı’nda saat 13.00’da #HaklıyızKazanacağız etiketiyle Twitter’da buluşmaya davet etti.

CHP İzmir İl Gençlik Kolları Örgütü tarafından yapılan yazılı açıklamada, karantina nedeniyle 1 Mayıs İşçi Bayramı kutlamalarının Twitter’da gerçekleşeceği duyuruldu.  İl Gençlik Kolları Başkanı Ozan Uyan, herkesi 1 Mayıs’ta Twitter’da buluşmaya davet ettiğini ifade etti.

CHP İl Gençlik Kolları Örgütleri tarafından yapılan açıklama şöyle:

Tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 pandemesi sebebiyle karantina altında geçirdiğimiz bu günlerde CHP İzmir İl Gençlik Örgütleri 1 Mayıs’ta Twitter’da buluşuyor.

Ülkemizde ve dünyada etkisini sürdüren Covid-19 salgını nedeniyle büyük oranda sokağa çıkmama kuralı uygulanıyor. Salgının etkilerini azaltmak ve yayılımının önüne geçmek amacıyla sosyal mesafe ve hijyen kurallarına dikkat edildiği bu günlerde, 1 Mayıs İşçi Bayramı da alanlarda kutlanılamayacak. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Gençlik örgütleri geleneği bozmadı. Sosyal medyada yayınladıkları çağrı görseli ile herkesi 1 Mayıs saat 13.00’da #HaklıyızKazanacağız etiketiyle Twitter’da buluşmaya davet etti.

Konu ile ilgili açıklamada bulunan CHP İzmir İl Gençlik Örgütleri Başkanı Ozan Uyan, “Sağlığımız için bu 1 Mayıs'ta evde kalmamız gerekiyor. Ancak emek mücadelesi evde kalsak bile devam etmeli. Bu sebeple CHP İzmir Gençlik Örgütleri olarak 1 Mayıs'ta Gündoğdu meydanında değil twitter meydanındayız. #HaklıyızKazanacağız diyerek binlerle birlikte yeniden haykıracağız. Emek sömürüsünden çocuk işçilere, katledilen işçilerden, kadın işçilerin yaşadıklarına kadar her konuda söylemlerimizi ve işçi sınıfının taleplerini haykırmaya devam edeceğiz. Herkesi bu mücadeleyi sürdürmeye, yeniden halaylar çekeceğimiz günler gelene kadar Twitter’da buluşmaya davet ediyorum” diyerek çağrıda bulundu.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir