MENÜ
İzmir 21°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP Genel Merkezi'nden flaş açıklama: Yeterli imza toplanmadı!
Politika
3 Ağustos 2018 Cuma 13:27

CHP Genel Merkezi'nden flaş açıklama: Yeterli imza toplanmadı!

CHP'de dün muhalifler noter tasdikli olduğunu belirttikleri 630 imzayı teslim etmişti.CHP yönetiminden yapılan açıklamada, olağanüstü kurultay için yeterli imza toplanmadığı bildirildi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, "Genel Merkezimize sunulan noter onaylı belge sayısı 605'tir." dedi. CHP PM Üyesi Gaye Usluer, kurultay açıklamasının ardından konuşarak 'ipe un seriliyor' yorumunda bulundu.

24 Haziran sonrasında başlayan olağanüstü kurultay tartışmalarında muhaliflerin topladıkları imzalar CHP Genel Merkezi'ne teslim edildi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, "Genel Merkezimize sunulan noter onaylı belge sayısı 605'tir." dedi. Resmi açıklamanın pazartesi yapılacağı kaydedildi.

İŞTE CHP GENEL MERKEZİNE GÖRE İMZA SAYISI-HABER İÇİN TIKLAYINIZ

İlk incelemelerin ardından CHP Genel Merkezi'nden yapılan açıklamada, 614 noter onaylı imzadan 4'ünün mükerrer olduğu, 5 ismin de artık delege olmaması nedeniyle imzasının düştüğü kaydedildi. Genel merkez, olağanüstü kurultay çağrısı için teslim edilen imzaların sayısının 605’e düştüğünün tespit edildiğini belirtti. 605 isim içinde de 50 ila 80 arasında imzasını geri çeken delege bulunduğu da kulisler de konuşulanlar arasında.

"830 İMZA DA TESLİM ETSEK DEĞİŞMEYECEKTİ"
Muharrem İnce ekibinin sözcülerinden eski milletvekili ve CHP PM üyesi Gaye Usluer, HaberTürk canlı yayınında yaptığı açıklamada, "Genel merkezin açıklaması ve ardındaki detaylarla ilgili bilgim yok. Bize de resmi olarak tebligat yollamaları gerekecek. Biz dün saat 16.00'da belgeleri götürdük, genel başkan yardımcılarıyla sohbet ettik ve orada sorduk, genel merkeze gelen imza var mı, çeken var mı diye. Bize bilgileri olmadığını, bilgi veremeyeceklerini söylediler" dedi.

JET YANIT GELDİ: GENEL MERKEZ İPE UN SERİYOR
CHP PM Üyesi Gaye Usluer, CHP Genel Merkezi'nin kurultay açıklamasının ardından konuşarak 'ipe un seriliyor' yorumunda bulundu. Usluer, 'Genel merkezimiz karşı imza toplamış. 630 imzayı teslim ettik ama 830 olsaydı da değişmeyecekti.' dedi. İşte Usluer'in açıklamaları:

Ben bildiğim kısmıyla yorum yapabilirim. Bugün Genel merkezin açıklaması ve detayları bilemiyoruz. Genel Merkezin tebligatta bulunması gerekecek. Biz saat 4'te belgeleri götürdük, genel başkan yardımcılarıyla sohbet ettik. Orada sorduk "Genel Merkeze gelen imza var mı? İmzasını çeken var mıdır" dedim. Bize rakam veremeyeceklerini söylediler. Daha sonra belgeler yazı işlerine gönderdik.

10 dakika sonra sayın genel başkan yardımcımız yeterli belgenin olmadığı yönünde açıklama yaptı. Ben burada samimiyetsizlik görüyorum. Ellerindeki belge, rakamları bize niye açıklamadılar? Gerçekten bilgileri yoksa, bizim arkamızdan yapılan bu açıklamanın gerçeği yansıtmadığını söylemek istiyorum.

Şu anda Genel Merkez'den yapılan açıklama ipe un sermektir. Biz 622'sini ayrıca noter huzurunda kayıt altına alınarak teslim ettik.

630 imzayı notere ayrıca kayıt altına aldırarak liste halinde genel merkeze sunduk. Sorun şurada, genel merkezimiz sonrada noter tasdikli izin veren kişilerden belli ki karşı yönde de bir imza toplamış. Biz bunun rakamını bilemeyiz. Şu anda elimizde bir belge olmadığı için, genel merkezden de yazılı belge sunumu olmadığı için ben diyorum ki ipe un serilecek. 630 imzayı teslim ettik ama 830 olsaydı da değişmeyecekti.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir