MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP İl Başkanı Yücel'den 2019 çıkışı: 1 ilçe bile kaybedersek...
Politika
15 Mart 2018 Perşembe 11:27

CHP İl Başkanı Yücel'den 2019 çıkışı: 1 ilçe bile kaybedersek...

CHP İl Başkanı Yücel, Tüzük Kurultayı’nın ardından tartışmalı hale gelen ‘önseçim’ noktasında ‘mücadele’ mesajı verdi. Yücel, yerel seçimler için iddialı 30 ilçe çıkışında bulundu.

GERÇEKİZMİR - CHP’nin geçtiğimiz hafta yapılan Tüzük Kurultayı’nda, Siyasi Partiler Yasasına göre yüzde 5’lik merkez yoklaması dışında bütün milletvekili adaylarının ön seçimle belirlenmesi için önerge verilmiş, üzerinde sert tartışmalar yaşanılan önerge kabul edilmemişti.

- YÜCEL'DEN İLÇE TURU: ÖRGÜTLERİ DİNLENDİ... NE MESAJ VERDİ? 

Milletvekili adaylarının belirlemesindeki yüzde 85 ön seçim şartının korunmasına rağmen, aday belirleme yöntemi için yetkinin Parti Meclisi’ne verilmesi önseçimin yapılması noktasında  parti örgütünde kaygı yarattı.

CHP İl Başkanı Deniz Yücel, katıldığı canlı yayında ‘önseçim’ çıkışında bulundu.

Yücel, “Önseçim olması için gerekli tavrı koyacağım, mücadele edeceğim. Kurultayda önseçimin kaldırılma durumu da söz konusu değil. Merkez yoklaması adaylarına belli bir kota var. Diğer adaylar önseçimle belirlenecek” dedi.

Yerel seçimlerde CHP’nin elinde olmayan 8 ilçeye çalışma anlamında pozitif ayrımcılık yapacaklarını söyleyen Yücel, “30 ilçeden birini bile kaybedersek kendimi başarısız sayarım” dedi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Kaybetmeyen ilçe
 16 Mart 2018 Cuma 10:53
Valla illa kadın olcak diye de vasıfsız insanları belediye başkan adayı göstermek nedir.? Kim yapabilecekse bu işi o gösterilsin. Kadını erkeği yok bu işin. İyice çıldırdınız.!
 Laybeden 8 ilceden
 15 Mart 2018 Perşembe 13:55
Bu kaybeden ilcelerde kadin adaylar yapilmali. Eski kaybeden baskanlar bir kenarda abilik yapmali genc dinamik adaylar desteklwnmeli bu 8 ilce ancak boyle kurtulur.
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir