MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP İl Başkanı Yücel'den gündeme damga vuran mesaj: İmza vermek haksa...
Politika
25 Temmuz 2018 Çarşamba 11:29

CHP İl Başkanı Yücel'den gündeme damga vuran mesaj: İmza vermek haksa...

Kentte yasal sürenin dolmasına bir haftadan az bir süre kala sıcak saatler yaşanırken, güne CHP İl Başkanı Deniz Yücel’in Twitter’dan paylaştığı mesaj damga vurdu. Süreçte değişim çıkışlarına karşı duran ve harekete destek vermeyen CHP İl Başkanı Yücel parti logosuyla yaptığı paylaşımda, “İmza toplamak haksa, delegeyi, örgütü ve kamuoyunu yanıltmamak görevdir!” ifadelerini kullandı. Yücel'in mesajı farklı yorumlara neden oldu.  

GERÇEKİZMİR - Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) Cumhurbaşkan Adayı Muharrem İnce’yi destekleyen kurultay delegelerinin geride kalan pazartesi günü "Değişim ve Umut Kurultayı" adı altında olağanüstü kurultay talebiyle noter kanalıyla başlattıkları imza süreci devam ediyor.

İmza hareketinde gözlerin çevrildiği illerin başında partinin kalesi olarak nitelendirilen İzmir geliyor.

İzmir’de İl Eski Başkanı Asuman Ali Güven, Bornova İlçe Başkanı Nevzat Kavalar, Kemalpaşa İlçe Başkanı Mehmet Ayçil ve Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Hatice Tatlı’nın öncülük ettiği hareket 30 imzaya ulaşmayı hedefliyor. 

Yaklaşık 70 kurultay delegesi bulunan İzmir’de sürece Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun yaptığı çifte değişim çıkışı damga vururken, İl Eski Başkanı Asuman Ali Güven, Bornova İlçe Başkanı Nevzat Kavalar, Kemalpaşa İlçe Başkanı Mehmet Ayçil ve Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Hatice Tatlı’nın öncülük ettiği hareket 30 imzayı bulmayı hedefliyor.

Kentte yasal sürenin dolmasına bir haftadan az bir süre kala sıcak saatler yaşanırken, güne CHP İl Başkanı Deniz Yücel’in Twitter’dan paylaştığı mesaj damga vurdu. 

Süreçte değişim çıkışlarına karşı duran ve harekete destek vermeyen CHP İl Başkanı Yücel parti logosuyla yaptığı paylaşımda, “İmza toplamak haksa, delegeyi, örgütü ve kamuoyunu yanıltmamak görevdir!” ifadelerini kullandı. 

Yücel’in ses getiren mesajı farklı yorumlara da neden oldu.

Bir kesim mesajı CHP İl Eski Başkanı Alaatin Yüksel'in katıldığı bir programda CHP İl Başkanı Yücel hakkındaki sözlerine yanıt olarak yorumladı. Yücel'in mesajının Yüksel'in programda sarf ettiği “İl başkanı ile başlangıçta düşünceler farklıydı. Ama il başkanı yeni duruma göre fikrini değiştirebilir. Kendi ilinde de ilçe başkanları birer ikişer imza veriyor. Sayı 30’ları geçerse ve örgütün de isteği doğrultusunda il başkanının düşüncelerini gözden geçireceğini düşünüyorum” sözlerinin hemen ardından yayınlanması bu yorumlara sebep oldu. 

Bir kesim de Yücel’in çıkışını muhaliflerin dün imza hareketinin yeter sayıya ulaştığını açıklamasına tepki olduğunu savundu.

CHP’li muhalifler dün imza hareketinin yeter sayıya ulaştığını açıklamış ancak Pazartesi gününe kadar imza toplamaya devam edeceklerini bildirmişti. CHP Genel Merkezi’nden de ‘Yeter sayıda imza varsa getirin gereği yapılsın’ yanıtı gelmişti. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir