MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP İl Başkanı adaylık için yol haritasını anlattı: Etik değil!
Politika
7 Kasım 2017 Salı 10:58

CHP İl Başkanı adaylık için yol haritasını anlattı: Etik değil!

CHP İl Başkanı Güven; yol haritasını anlattı, "Adaylık çalışması yapmam etik değil" derken, kongre takvimi ile de önemli bilgiler verdi.

GERÇEKİZMİR - CHP İzmir’de ay sonunda ilçe kongreleri başlıyor. 3 hafta içinde bitecek kongrelerin ardından örgüt il kongresi sınavı verecek.

İl başkanlığına devam noktasında istekli olan İl Başkanı Asuman Ali Güven, süreçle ilgili yol haritasını Gerçekizmir’e anlattı.

ADAYLIK ÇALIŞMASI YAPMAM ETİK DEĞİL
Güven, ilçe kongreleri sürecinde herhangi bir adaylık çalışması içinde olmayacağını belirtti. Kongre sürecinde adaylık çalışması yapmasının etik olmadığını savunan Güven, “İlçe kongrelerini tarafsız şekilde götüreceğim. Kendime yönelik bir çalışma yapmayacağım. Güzel bir ortamda gerilimsiz tamamlamak istiyorum. Kongreler sonrası oturup konuşacağız. Örgüt çıkan sonuçlara göre değerlendirir. Ben olmam gerekiyorsa olurum. Bir başka arkadaş olması gerekiyorsa seve seve desteklerim. İlla ben olacağım diye bir derdim yok. Tek liste için uzlaşmadan yana olacağım. İzmir’de tek liste olursa iyi bir mesaj çıkar. Daha güçlü bir yapı çıkar. Süreçte daha  iyi koordine edilir” dedi.

İL KONGRESİ İÇİN KURULTAY TARİHİ BEKLENİYOR
İl kongre tarihi için kurultay tarihinin netleşmesini beklediğini ifade eden Güven, “İl kongresi için 30 Aralık ve 7 Ocak tarihleri öne çıkmıştı. Kurultay tarihi netleştirdikten sonra il kongresi belli olacak. Yılbaşından sonra olsun istiyorum. Yılbaşından önce kongre yapalım istemiyorum. Tarih netleşsin. Büyük güzel bir yer bulmaya çalışacağız” dedi.

TAKVİM DEĞİŞMEZ
Güven, 10 Aralık’ta 10 ilçe kongresinin olmasının sıkıntı olmayacağını duyurdu. Güven tüzük ve takvim nedeniyle kongre takviminde büyük bir değişikliğin söz konusu olmadığını belki birkaç ilçede tarihin değişebileceğini söyledi.

BELEDİYESİ BİZDE OLMAYAN YERLERDE SORUN YOK
Güven, yerel seçimlerde adaylık düşünen ilçe başkanlarının devam edip/etmemeleri yönündeki belirsizlik için, “Belediyesi bizde olan yerlerde adaylık zor gözüküyor. Genel Başkanın o konudaki söylemleri o yönde. Kesinleşmiş yazılı bir tavsiye kararı değil ama süreç yaklaştıkça netleşir. Belediyesi olmayan ilçelerde böyle bir zorunluluk yok diye düşünüyorum” dedi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir