MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP İmamoğlu için tek yürek: Soyer de İstanbul'da!
Politika
14 Aralık 2022 Çarşamba 18:00

CHP İmamoğlu için tek yürek: Soyer de İstanbul'da!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, mahkemenin verdiği ceza kararının ardından İmamoğlu'na destek için İstanbul'un yolunu tuttu. Soyer, İmamoğlu ile bir araya gelerek partili diğer büyükşehir belediye başkanlarıyla birlikte Almanya'dan dönen Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nu karşıladı.

GERÇEKİZMİR - Türkiye'nin sonucunu merakla beklediği davada karar açıklandı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun YSK üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı davada 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası kararı çıktı. Öte yandan siyasi yasak anlamına gelen 53. maddenin uygulanmasına da karar verildi. Kararın kesinleşmesi için istinaf mahkemesi ve Yargıtay süreçlerinin de tamamlanması gerekiyor.

"HİÇ BİR ARKADAŞIMIZI KURBAN ETMEYİZ" 
Çarpıcı gelişmenin ardından İstanbullular Saraçhane'deki belediye binasına akın ederken, İmamoğlu'na bir önemli destek de İzmir'den geldi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer karar sonrası, "16 milyon İstanbullunun iradesini ve somut delilleri göz ardı edenlere, hiçbir yol arkadaşımızı kurban etmeyiz" mesajını paylaşırken, "Hak, hukuk, adalet için. İstanbul yolundayım. Yanındayım Ekrem İmamoğlu" ifadelerini kullandı. 



Soyer bu mesajın ardından İstanbul'un yolunu tuttu. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu ile Saraçhane'de bir araya geldi. Soyer burada İmamoğlu ve partili diğer büyükşehir belediye başkanlarıyla birlikte Almanya'dan dönen Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nu karşıladı. 



Öte yandan CHP İzmir Örgütü'de yarın Saraçhane'de miting havasında geçmesi beklenen İmamoğlu'na destek buluşması için İstanbul'a çıkarma yapacak. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir