MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP İstanbul Kongresi'nde İzmir karnesi: Kimler kazandı/kaybetti?
Politika
15 Ocak 2018 Pazartesi 08:27

CHP İstanbul Kongresi'nde İzmir karnesi: Kimler kazandı/kaybetti?

CHP İstanbul’da Kaftancıoğlu’nun kazanıp, Canpolat’ın kaybettiği il kongresi, İzmir özelinde de bazı isimlere kurultay sürecinde kazandırdı bazı isimlere ise kaybettirdi.

GERÇEKİZMİR - Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) İstanbul İl Başkanlığı seçimini 643 oyun 325'ini alan Canan Kaftancıoğlu kazandı. Mevcut  İl Başkanı Cemal Canpolat ise 318 oyda kaldı.

İstanbul il kongresi, aynı zamanda 176 kurultay delegesiyle büyük kurultaya etkisi bakımından CHP’lilerin sonucu merakla beklediği kongre oldu.

Kaftancıoğlu’nun kazanıp, Canpolat’ın kaybettiği kongre İzmir özelinde de bazı isimlere kazandırdı bazı isimlere kaybettirdi.

ALTIOK’A ARTI YAZDI
İstanbul İl Kongresi’nin sonucu en çok İzmir Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Zeynep Altıok’a yaradı. Kaftancıoğlu’nun zaferi uzun süredir MYK’daki koltuğunun sallantıda olduğu haberlerle anılan Altıok’a artı yazdı. Kaftancıoğlu’yla birlikte STK geçmişi ve İstanbul’da il yöneticiliği yapmışlığı olan Altıok, aynı zamanda CHP İstanbul’un yeni il başkanının en yakın arkadaşlarından. Kaftancıoğlu’nun İstanbul’da partinin yeni başkanı olması sonrası  Altıok’un önümüzdeki süreçte PM’de yeniden yer almasına kesin gözüyle bakılırken, yine MYK’da yer alacağını iddia edenler de bir hayli fazla.

AKSÜNGER KAYBEDENLER LİSTESİNİN BAŞINDA
Kongrenin kaybeden hanesinin tepesine İzmir’den yazılan isim ise Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir eski Milletvekili Erdal Aksünger…Canpolat’la ‘kirve’ derecesinde yakınlığı bulunan Aksünger , geçtiğimiz kurultayda İzmir’in önerisiyle değil İstanbul İl Başkanı olan Canpolat’ın önerisi ve desteğiyle en çok oyu alarak PM’ye oradan da MYK’ya girmişti. İzmir’de ve İstanbul’da direk müdahil olmasa da kaybeden isimlere bakıldığında Aksünger’in yeni dönem de PM ve MYK’da yer alması uzak ihtimal olarak duruyor.

ÖZKAN’IN GÖNLÜNDE YATANLAR OLMADI
İzmir ve İstanbul kongrelerinde ‘kaybeden’ bir başka isim de İzmir Milletvekili Tuncay Özkan…İzmir’de Utku Gümrükçü, İstanbul’da Cemal Canpolat, Özkan’ın gönlünde yatan isimlerdi. Sürecin başında Rıfat Nalbantoğlu’yla görüşme mesaisi dışında müdahil olmadığı İzmir’in aksine İstanbul’da belirgin bir ‘taraf’ olan Özkan, Canpolat’ın adaylık açıklamasını sosyal medya hesabından paylaşmıştı. Özkan sonuçlarla süreçte çifte kongre kaybı yaşadı.

GİZLİ ETKİ ENGİN'E
İstanbul kongresinin sonucu İzmir’de ‘gizli artı’ yazanlarından  biri İl Eski Başkanı Ali Engin. İzmir kongresinde kazanan isim olan Deniz Yücel’i Kocaoğlu’na önerdiği iddia edilen Engin, kongreden kurultay delegesi olarak ayrılmıştı. İstanbul İl Kongresi’nde kazanan yapının önemli mimarlarından olan İl Eski Başkanı Oğuz Kaan Salıcı’nın kongreden güçlü çıkması Engin’e artı yazacak. Birlikte aynı dönem il başkanlığı yapan ikilinin arası çok iyi. İzmir’den PM’ye önerilmesi muhtemel Engin’e Salıcı üzerinden İstanbul’dan da destek gelmesi olası.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir