MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP İzmir Gençlik'te yeni il başkanı belli oldu!
Politika
28 Eylül 2024 Cumartesi 08:43

CHP İzmir Gençlik'te yeni il başkanı belli oldu!

CHP İzmir’de il gençlik kolları kongresi heyecanı yaşandı. Kongrede Karabağlar İlçe Gençlik Kolu Başkanı ve il başkan yardımcısı Ayça Gülenç ile Karşıyaka İlçe Ana Kademe Başkan Yardımcısı Ruhsar Selis Çelik yarıştı. Kazanan Ruhsar Selis Çelik oldu. Çelik 152 rakibi ise 145 oy aldı. Çelik ismi süreçte Büyükşehir tarafından ‘uzlaşı adayı’ olarak önerilmişti.  

GERÇEKİZMİR - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Örgütü'nde gençlik kolları il kongresi mesaisi yaşandı.
Partili gençler yeni il başkanını seçmek için sandık başına gitti.

KOTAN ADAY OLMADI
4 yıldır il başkanlığı görevinde olan Burak Kotan yeniden aday olmama kararı aldığı kongrede Karabağlar İlçe Gençlik Kolu Başkanı ve il başkan yardımcısı Ayça Gülenç ile Karşıyaka İlçe Ana Kademe Başkan Yardımcısı Ruhsar Selis Çelik yarıştı.

DİVAN BAŞKANI GÖKÇEK
Kültürpark İsmet İnönü Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen kongrenin divan başkanlığı görevini Eski İstanbul Gençlik Kolları Başkanı ve İstanbul Milletvekili Ali Gökçek yaptı.

SAYIMDA ÜYELER ÇIKARILDI
Hazirun listesi krizi sebebiyle oy sayımının gizli yapılması kararlaştırıldı ve üyeler salondan çıkarıldı.

YENİ BAŞKAN ÇELİK OLDU
Sandıkların açılıp oyların sayılması sonrası CHP İzmir’in yeni gençlik kolu il başkanı Ruhsar Selis Çelik oldu. Çelik 152 rakibi ise 145 oy aldı.

Çelik ismi süreçte Büyükşehir tarafından ‘uzlaşı adayı’ olarak önerilmişti.  Ancak süreçte yapılan görüşmelerden 'uzlaşı' çıkmamıştı. Yarışta kaybeden Gülenç’e kongrede aday olmayan il gençlik kolu başkanı Kotan, Karabağlar, Bornova, Buca ve Torbalı belediye başkanları da destek verdi.  Kazanan Çelik’e il gençlik kolu eski başkanı Ozan Uyan da destek veriyordu.

İsmi genel başkan adaylığı için geçen Kotan, kurultay delegesi seçilemedi.

NELER YAŞANDI?
Kongrede CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, kongrede görevi bırakan CHP İzmir İl Gençlik Kolu Başkanı Burak Kotan, Divan Başkanı Eski İstanbul Gençlik Kolları Başkanı ve İstanbul Milletvekili Ali Gökçek ile kongreye adı verilen Merhum Haydar İnanır’ın eşi Yağmur İnanır konuşma yaptı.

FOTOĞRAF KRİZİ
Oy kullanma esnasında kabinde fotoğraf çekilmesi nedeniyle oy kullanma işlemine ara verildi. Ana kademe yöneticileri salondan çıkartılırken oy kullanma yeniden başladı.

HAZİRUN KAYBOLDU… SEÇİMİN İPTALİ GÜNDEME GELDİ
Oy kullanımı sırasında Karşıyaka ve Çiğli hazirun listesi kayboldu. Kamera kayıtlarının izlenmesi için harekete geçilirken, salonda kamera bulunmaması nedeniyle kayıtlar izlenemedi. Seçimin iptali gündeme geldi.  Divan Başkanlığı görevinde bulunan İstanbul Milletvekili Gökçek durumu adaylarla görüştü. İki ilçenin oy verdiği sandıkta seçimi etkileyecek kadar oy fazlası çıkarsa seçimin iptal olmasını iki adayın da kabul ettiği bildirildi. Gökçek, hazirun listesinin kaybolduğu sandığın başında da isim listesi tuttu.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir