MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP İzmir Gençlik'ten 'infaz yasası' tepkisi!
Politika
14 Nisan 2020 Salı 15:20

CHP İzmir Gençlik'ten 'infaz yasası' tepkisi!

TBMM’de kabul edilen infaz yasasına yönelik konuşan CHP İl Gençlik Kolları Başkanı Uyan, “Arkadaşlarımız ile birlikte çocuk tacizinin affedildiği ancak düşünenlerin dışarı aldım da bırakıldı bir düzene hep birlikte dur dedik. Ancak iktidar ve MHP bu vicdanı duruma dur demedi ve bu yasayı geçirdi. Bütün İzmir Gençlik örgütleri adına soruyoruz bu hangi vicdana sığar?” dedi.

Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını ile mücadele süreci Türkiye’de de devam ederken, TBMM’de (Türkiye Büyük Millet Meclisi) yasa görüşmeleri sürüyor. Son olarak Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi mecliste kabul edilmişti.

İnfaz Yasası oylaması yapılmadan önce Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Gençlik Kolları Başkanı Ozan Uyan ve örgüt temsilcileri sosyal medya hesaplarından yasaya tepki göstererek ‘bu suça ortak olma’ başlıkları altında çok sayıda paylaşım yapmıştı.

Oylama öncesinde, “Aydınları, gazetecileri, avukatları içeride tutup; kadına şiddet, rüşvet, irtikâp, yolsuzluk gibi suçları işleyenleri affedecek olan yasa tasarına ‘dur de!’ diyerek seslenen CHP İl Gençlik Kolları Başkanı Uyan yasanın kabul edilmesinin ardından açıklamalarda bulundu.

Uyan şunları söyledi:

CHP İzmir gençlik kolları olarak dün mecliste getirilmeye çalışılan af yasa tasarısına sosyal medyada #busuçaortakolma diyerek tepki gösterdik. isteğimiz ve arzumuz yasanın anayasal çerçevede eşitlik ilkelerine bağlı olarak getirilmesi idi. Ancak getirilen yasa tüfekçileri irtikap suçları yolsuzluk yapanları korur iken gazetecileri aydınları dışarıda bırakan bir yasa tasarısı. bu İzmir kamuoyunun vicdanını yaladığı gibi tüm ülkenin de vicdanını yaralayan Bir yasa tasarısıydı. İzmir Gençlik örgütleri olarak bu yasa tasarısına Sosyal medyada çok ciddi bir kamuoyu desteği aldık. Arkadaşlarımız ile birlikte çocuk tacizinin affedildiği ancak düşünenlerin dışarı aldım da bırakıldı bir düzene hep birlikte dur dedik. Ancak iktidar ve MHP bu vicdanı duruma dur demedi ve bu yasayı geçirdi. Bütün İzmir Gençlik örgütleri adına soruyoruz bu hangi vicdana sığar?

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir