MENÜ
İzmir 20°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP İzmir Kadın Kolları kurultayda o ismi destekleyecek!
Politika
22 Temmuz 2020 Çarşamba 12:50

CHP İzmir Kadın Kolları kurultayda o ismi destekleyecek!

CHP İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Uçar, İl Kadın Kollar Örgütü olarak hafta sonu gerçekleşecek kurultayda PM için Kadın Kolları MYK Üyesi Perihan Yardımcı’yı desteklediklerini açıkladı.

Gizem TABAN/GERÇEKİZMİR - Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) gözler 25-26 Temmuz tarihlerinde gerçekleşecek 37. Olağan Kurultay’a çevrildi.

Kurultay öncesi parti örgütünde hareketlilik yaşanırken, 60 Kişilik Parti Meclisi’ne (PM) kimlerin seçileceği merak konusu oldu.

CHP’nin İzmirli kadınları PM için destekleyeceği adayı açıkladı.

CHP İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Nurdan Şenkal Uçar, il kadın kolları örgütü olarak PM için, Genel Merkez Kadın Kolları MYK Üyesi ve İzmir Kurultay Delegesi Perihan Yardımcı’yı destekleme kararı aldıklarını söyledi.

CHP İzmir İl Kadın Örgütü olarak Yardımcı’nın PM adaylığını sonuna kadar desteklediklerini belirten Uçar, İzmir’den aday olan tüm kadınların da yanında olduklarını ifade etti.

KADINLARIN ŞEHRİ, ŞEHRİNİN KADININI DESTEKLİYOR
CHP İzmir İl Kadın Kolları Örgütü adına Perihan Yardımcı’ya destek açıklaması yapan İl Kadın Kolları Başkanı Uçar, “Bir uzun yolun nihayetinde ve yeni hedeflerin şafağındayız. Yürüyoruz sevgili yoldaşlar. Daha önce adaylık konuşmasında da belirtmiştim. Sevgili kadınlar bu savaş; daha çağdaş bir Türkiye, daha yaşanılır bir dünya isteyen bizler ile kadını yok sayan, erkek egemen düzeni destekleyen zihniyet arasındadır. Bu savaş çocuğunun gözü önünde boğazı kesildiğinde “ölmek istemiyorum” diyen Emine Bulut ile “erkektir yapar” diyen hükümet arasındadır. Bu savaş henüz 23 yaşındayken insafsızca katledilen Şule Çet ile “zaten alkollüydü” diyen yüreksizler arasındadır. Bu savaş Karaman’da vakıf yurdunda tecavüze uğrayan 45 erkek çocuğu ile “bir kereden bir şey olmaz” diyen bakan olmuş ama insan olamayan reziller arasındadır. Bu savaş henüz ömrünün baharında katledilen Özgecan Arslan ile “o saatte dışarda ne işi varmış?” diyen yasakçı, bozuk düz en arasındadır. Bu savaş ömrünün baharında canavarca katledilen Pınar Gültekin ile bu düzeni muhafaza etmeye çalışan tüm ahlaksızlar arasındadır. Bu savaşı biz kazanacağız sevgili kadınlar… Gerekirse dövülerek, gerekirse sövülerek, gerekirse öldürülerek ama inadına direnerek, direnerek, direnerek biz kazanacağız... Her gün yeni bir tecavüzle; yeni bir cinayetle ve yeni bir vahşetle uyandığımız Türkiye'mize yine her gün taze bir umudu vermek zorundayız. Süt kutularından sapıklık imal edenlerin; vahşete karşı direnişe saldırdığı bir ülkede kadınlar için mücadele etmeye devam edeceğiz. Kalbimizin ayak seslerinin peşinden sonu ne olursa olsun yürüyeceğiz. Sevgili yoldaşlar bu yolu yürüyebilmemizin tek yolu; yolumuzu açacak yoldaşların var olmasıdır. Örgütümüzün kadın ilçe başkanlarının yaktığı meşale biz kadınlara büyük bir cesaret vermiştir. Kendilerinin Parti Meclisi yolundaki talepleri konusunda yalnız olmadıklarını tüm samimiyetimle belirtmek isterim. Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Kadın Örgütleri olarak örgütümüzden yetişen; kadın mücadelesinde emeği olan Kadın Kolları Genel Başkan Yardımcımız Sevgili Perihan Yardımcı'nın çıktığı yolda yalnız olmadığını ve kendisi nezdinde kadın mücadelesini sonuna kadar desteklediğimizi buradan tüm Türkiye'ye haykırmak istiyoruz. Kadınların şehri; şehrinin kadınını destekliyor. Bu mücadelede tüm dostları yanımıza bu onurlu yola davet ediyoruz. Perihan Yardımcı'nın Parti Meclisi üyeliğine adaylığını sonuna kadar destekliyoruz.  Zafer, inanan kadınların olacaktır. İzmir’den aday olan tüm kadınlarımızın yanındayız” diye konuştu. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir