MENÜ
İzmir 11°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP İzmir Milletvekili Hatay'dan seslendi: Burada ne AFAD var, ne kepçe var, ne de devlet!
Politika
7 Şubat 2023 Salı 15:57

CHP İzmir Milletvekili Hatay'dan seslendi: Burada ne AFAD var, ne kepçe var, ne de devlet!

CHP İzmir Milletvekilleri Purçu ve Bayır büyük depremden etkilenen Hatay Kırıkhan’da... İzlenimlerini Gerçekizmir’e aktaran CHP’li isimlerden Bayır, "Burada ne AFAD var, ne kepçe var, ne devlet var" ifadelerini kullandı.

Efe Can TAN/GERÇEKİZMİR - Türkiye Kahramanmaraş'ta 9 saat arayla meydana gelen 7,7 ve 7,6’lık depremlerle yasa boğulurken bir yandan enkaz altında kalanlar için arama-kurtarma bir yandan da yaralıların tedavi ve barınması için çalışmalar devam ediyor.

Tüm Türkiye deprem bölgesine destek için seferber olurken siyasi partiler de tam kadro sahada bulunuyor. 10 ili derinden etkileyen depremin ardından dün gece havayolu ile Adana’ya giden CHP İzmir Milletvekilleri Özcan Purçu ve Tacettin Bayır bu sabah ise karayolu ile Hatay Kırıkhan’a geçti.

"BURADA NE AFAD, NE KEPÇE NE DE DEVLET!"
Depremden etkilenen bölge halkından bilgi alan vekillerden Bayır izlenimlerini Gerçekizmir’e aktardı.

Bayır bölgedeki ilk izlenimlerini aktarırken çarpıcı ifadeler kullandı.

Bayır, "Hatay Kırıkhan’dayız. Üzüntülüyüm ama fotoğraflardan da anlaşılacağı üzere burada ne AFAD var, ne kepçe var ne devlet var! Ne yazık ki hiç kimse yok. 40 saattir burada betonların arasından sesler geliyor. Anaları babaları ağlıyorlar dinledik, içimiz parça parça oldu. Burada devlet yok şu anda. 200 bin nüfuslu büyük bir yer burası. Burada mahalleli ile konuştuk suyumuz, ekmeğimiz yok diyorlar. Hakikatten çok ağır hareket ediyorlar. 2 tane dozer gidiyor hala daha yeni geliyorlar. Burada ekip çalışması çok zayıf. Dilim varmıyor siyaset yapıyor diyecekler diye ama projelendirme zayıf, ekip çalışması zayıf. Sınıfta kaldık bu konuda da öyle görünüyor. İnşallah bu gibi afetleri vermesin Allah diyorum ama öldüren deprem değil. Yönetim zaafiyeti ve binalarda kullanılan malzemenin kalitesi" ifadelerini kullandı.

"İMAR AFFINA LANET OLSUN!"
İmar affıyla ilgili sert eleştirilerde bulunan Bayır, ‘’Bir de bu imar affı denen şey var ya lanet olsun! Bunu kaldırmak lazım. Herkes dikiyor izinsiz binaları imar affından oturma belgesi alıyor. Devlet de para topluyor bunların sırtından. İnsanlar altında can veriyorlar’’ dedi. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir