MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP İzmir'de 2 ilçe daha seçimini yaptı: İşte yeni başkanlar!
Politika
6 Ağustos 2023 Pazar 09:48

CHP İzmir'de 2 ilçe daha seçimini yaptı: İşte yeni başkanlar!

CHP’de 2 ilçe yeni başkanını seçmek için sandık başına gitti. Mevcut başkanların aday olmayacağı Konak ve Kemalpaşa ilçe kongrelerinde sandığa tek adayla gidildi. Konak'ta Ozan Ali İlgazi, Kemalpaşa'da ise Ahmet Yılmaz başkan seçildi. Konak'taki kongrede tansiyon yükseldi. CHP’nin önceki dönem İzmir Milletvekilleri Musa Çam ve Tacettin Bayır ile CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan arasında tartışma yaşandı.

GERÇEKİZMİR - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Örgütü'nde dün kurulan 2 sandıkla start alan ilçe kongreleri tam gaz devam ediyor. 

CHP İzmir'de Balçova ve Torbalı örgütlerinin ardından bugün de Konak ve Kemalpaşa örgütleri yeni başkanlarını seçmek için sandık başına gitti. 

- CHP BALÇOVA VE TORBALI YENİ BAŞKANLARINI SEÇTİ 

CHP Konak ve Kemalpaşa'da mevcut başkanların aday olmayacakları kongrelerde sandığa tek adayla gidildi.  

KONAK 

CHP Konak İlçe Kongresi Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. 

Mevcut Başkan Akın Küçükoğullarından’ın aday olmayacağı kongrede süreçte güçlü isimlerin desteğini alarak yola çıkan Meclis Üyesi Ozan Ali Ilgaz sandığa tek aday olarak gitti. 

CHP Konak'ta toplam 418 delegeden 290'ı oy kullandı, 263 oy geçerli, 36 oy da geçersiz sayıldı.

İlgazi 250 oy alarak CHP Konak'ın yeni ilçe başkanı seçildi. 



CHP Konak Kongresi'ne CHP İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, CHP İzmir Milletvekilleri Tuncay Özkan, Rıfat Nalbantoğlu ve Deniz Yücel, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü'nün yanı sıra geçmiş dönem vekilleri, çok sayıda il ve ilçe yöneticisi ile partililer katıldı.

Kongrenin divan başkanlığının CHP İzmir Milletvekili Yücel yaptı.

KONGREDE NELER YAŞANDI... KİM/NE MESAJ VERDİ?  

Küçükoğlullarından: Hepiniz birer kahramansınız 
CHP Konak Kongresi'nde açılış konuşmasına mevcut İlçe Başkanı Küçükoğlullarından yaptı. Küçükoğlullarından, "Devletin hiçbir imkanı size tanınmadan, evlatlarınızı kamu işine sokmadan, zorbalıklara eğilmeyen, laikliğin, cumhuriyetçiliğin, demokrasinin arkasında dimdik kuran CHP örgütünün önünde saygıyla eğiliyorum. Hepiniz birer kahramansınız. Bize öğretilen sadece kahramanların önünde eğilmekti, ben sizin önünüzde eğiliyorum” dedi. Küçükoğlullarından konuşmasında ayrıca görev süresince icraatlarını anlatırken, üye sayısının 50 bine çıkması gerektiğini de kaydetti. 

Yücel'den 'İYİ Parti' çıkışı! 
Divan Başkanı İzmir Milletvekili Yücel ise seçim sürecini değerlendirdiği konuşmasında yaptığı İYİ Parti eleştirisiyle kongreye damga vurdu. Yücel, "Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanı adayımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu, Millet İttifakı liderlerini, milletvekili adaylarımızı terörle ve terör örgütleriyle yan yana göstermek için ellerinden gelen her şeyi yaptılar. Montaj videolar yaptılar. Terör örgütünün yayın organlarına açıklamalar yaptırdılar. Ama ekonominin bu kadar rayından çıktığı, hayat pahalılığının bu kadar arttığı bir süreçte böyle kritik bir seçimi kazanamadıysak, özeleştirimizi de vermeliyiz. Biz, ‘Bu devleti, bu Cumhuriyeti kuran partiyiz. Terörle ilgili iftiralar bizim üzerimize yapışmaz’ dedik ve bu iftiraları, bu kara propagandayı hafife aldık" derken, 
“Elbette seçimi kazanamamıza etki eden başka faktörler de var. Başta İYİ parti olmak üzere belli kesimlerin Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığını tartıştırması… İYİ Parti Lideri Sayın Meral Akşener’in çok kırıcı ve ağır sözlerle masadan kalkması… İYİ Parti dışındaki ittifak partilerinin CHP listelerinden seçime girmesi, CHP tabanında bir rahatsızlık yarattığı gibi muhafazakar gelenekten gelen ittifak partilerinin tabanının CHP listelerine oy vermemelerine neden oldu.  Ve bu yaşananlar şunu gösterdi: siyasette 2 + 2 dört etmiyor" dedi. 

Aslanoğlu: CHP dimdik ayaktadır! 
CHP İl Başkanı Aslanoğlu da kongrede kürsüden önemli mesajlar verdi. Aslanoğlu, "28 Mayıs seçiminden hemen sonra AKP yalakaları topyekün savaşa başladılar. CHP’li belediye başkanlarımız üzerinden belediyelerimize, hem CHP’ye değil muhalif olan tüm partilere her gün yeni zorluk çıkarmaya başladılar, yıldırmaya çalışıyorlar. Sizlerin sayesinde CHP’yi yıldıramayacaklar. Dimdik ayaktayız! Bugün buradan yüksek sesle bağıracağımız şey; CHP dimdik ayaktadır! Tüm kaos planlarına, CHP’li belediyelere karşı algı oyunlarına verilecek en büyük cevap birlik ve beraberliğimiz. Bunu hepimizin çok iyi anlaması gerekiyor" dedi. 

"Değişimin nasıl olacağına CHP üyeleri karar verir"
CHP İl Başkanı partideki değişim tartışmalarına da değinerek, "Kongrelerimizde partimizin, ülkemizin geleceğine yön verirken birileri de uzun zamanadır partimize ayar vermeye kalkışıyor. CHP’nin geleceğine, değişimin nasıl olacağını sadece CHP delegeleri ve CHP üyeleri karar verir. Partimize, genel başkanımıza hakaret eden yandaş kanallar bizim adımıza karar veremez. Seçim zamanı kıyıda köşede duran fırsatçılar bizim adımıza karar veremez. İşi gücü dedikodu olanlar bizim adımıza karar veremez. Bu partinin geleceğine bu partinin öz evlatları karar verir" dedi.   

Aslanoğlu İzmir'de hedefin Büyükşehir ve 30 ilçede CHP bayrağını dalgalandırmak olduğunun altını çizerek, "Bu başarının temellerini bu kongrelerimizde atacağız. Kongreler sonrasında vatandaşımızla kucaklaşmak için yeniden sahada olacağız" dedi. 

Özkan'dan fıkralı gönderme ve İlgazi'ye destek 
CHP İzmir Milletvekili Özkan ise konuşmasında, "Çok zorlu bir yolculuktan gedik, 25 milyon oy aldık 1 milyon 400 bin oy eksik kaldı. Mücadele bu salondaki herkesin damarlarındaki ateşin adıdır. Ben önümüzdeki dönem mücadelemizi zafer ile taçlandıracağımıza kendim kadar eminim" diye konuştu. Özkan açıklamalarına fıkralı bir göndermeyle devam etti ve şunları kaydetti: Türkiye’nin bugünkü durumunu bir fıkra ile anlatmak istiyorum; Temel doktor çıkmış, ilk yeri Trabzon, doktorlukta ilk teşhis çok önemliymiş o teşhis başarılı olursa her şey iyi gidermiş. Bir gün Fadime Teyze gelmiş, 'Aman Dursun Amcan çok kötü' demiş. Temel de çantasını kapmış ve gitmiş. 'Dursun Amca neyin var?' demiş, 'İshalim' demiş, 'Tamam' demiş ve ilk teşhisi koymuş Temel.. İlaç yazacak ama ilacın adı aklına gelmemiş o da aklına ilk gelen ilacı yazmış... O ilaç da sakinleştiriciymiş. Ertesi gün gelmiş. 'Fadime Teyze, Dursun Amca nerede?' demiş, o da 'Kahveye gitti' demiş. Koşmuş Temel kahveye gitmiş, 'Dursun Amca nasılsın?' demiş, 'Vallahi Temel’im demiş belime kadar pislik içindeyim ama bunu kafaya hiç takmıyorum'...  AK Parti de ülkeyi bu sarmala sürüklemek istiyor ama biz tarihimiz de ilk kez 25 milyon oy aldık ve zafere bir adım daha yaklaştık. Artık hepimizin görevi makamımız önemli değil can ve kan vererek bu yolculuğu tamamlamaktır" 

Özkan konuşmasını İlçe Başkanı Adayı İlgazi'ye, "Ozan kardeşimi yıllardır tanıyorum mücadelesini, azmini ve başarısını biliyorum. Beni de bir nefer olarak kabul et. Ben dostlar ile siyaset yapmanın başarıya güttüreceğine inanıyorum ve sesleniyorum dostlarıma: Kulaklarınızı düşman sesine kapatın. Önümüzdeki seçimlerinde tamamını kazanacağız, buna yürekten inanıyorum. Seninleyim kardeşim” sözleriyle destek verdi. 



İlgazi: Yeniden başlıyoruz! 

Sandığa tek aday larak giden CHP'li Ozan Ali İlgazi ise konuşmasında, “Bugün aday olarak karşınıza geldim, heyecanlıyım ve mutluyum” sözleriyle konuşmasına başlayan CHP Konak İlçe Başkan Adayı Ozan Ali İlgazi, “Koca çınar partimizde hepimizin bir hikayesi var. Kimimiz sadece üye olduğu için baskı gördü, işinden atıldı ama mücadelesinden vazgeçmedi. Kimilerimiz işkence gördü, hapis yaptı ama partisini asla terk etmedi. Bu nedenle birbirimizi sevelim, aramızdaki anarşiyi yok edip, sevgi iklimini yeniden kuralım. Ben tüm yol arkadaşlarımın önünde saygıyla eğiliyorum. Konak delegasyonu bir ve beraber. Yeniden başlıyoruz" ifadelerini kullandı. İlgazi, "Ben üniversitedeyken, parti baraj altında kalmıştı, parti tartışılır noktaya gitti. Ahmet Taner Kışlalı suikaste kurban gitti. O haberden sonra, genç bir öğrenci olarak ülkenin geleceği adına sorumluluk almak gerek diyerek CHP'ye üye oldum. 24 yıllık üyeliğimde birçok görev yaptım. İktidara en yakın olduğumuz seçimler 14 Mayıs'tı. Olamayınca moral ve motivasyonun en düşük olduğu dönemden geçiyoruz. Partiye üye olduğumda yaşanan sıkıntıları tekrar yaşıyoruz. Elbette sorgulanacak, hatalardan ders çıkarmalıyız ama bu gemi, limana yanaşacak. Hep birlikte, genel başkanımızla yanaşacak. Moral motivasyonu toplamak, sorumluluk almak zamanı. Yeniden başlamanın verdiği heyecan ile ilçe başkanlığına aday oldum. Bu faşist iktidarı indirmek, kirli politikaları durdurmak, Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu'nun hedefi olan hiçbir çocuğun yatağa aç girmemesi için aday oldum. Işık yerelden başlayarak Türkiye geneline yayılacak. Meşaleye dönüşecek. Saray saltanatını yıkacağız. Yeniden başlıyoruz" diye konuştu. 

TANSİYON YÜKSELDİ, 5 DAKİKA ARA VERİLDİ
Öte yandan kongrede önseçim mesajları üzerinden gerginlik yaşandı. Kürsüye çıkan CHP İzmir Eski Milletvekili Musa Çam, “Burada ilçe başkanını, ilçe yöneticilerini, il kongresi delegelerini seçeceksiniz. İl kongresinde il başkanını, il yöneticilerini, kurultay delegelerini seçeceksiniz. Kurultay delegeleri de genel başkanı, parti meclisini seçecekler. Ama milletvekillerini siz seçmiyorsunuz, belediye başkanlarını, belediye meclis üyelerini siz seçmiyorsunuz. Hep atama, atama, atama!" diye konuşurken salondaki CHP İzmir Milletvekili Özkan'ı da "Tuncay arkadaşımızın milletvekili olmasına karşı değilim ama Tuncay arkadaşımız 2015’te, 2018’de kontenjan, 2023’te de kontenjan… Bunları çok adil ve demokratik bulmuyorum” sözleriyle eleştirdi.

Bu eleştirilere yanıt veren Özkan, "Ben 2008 yılında düzenlene operasyon ile Ergenekon Davası’ndan içeri alındım ve 6 sene cezaevinde kaldım. CHP’ye de milletvekilliği için resmi bir başvurum olmadı. Arkadaşlarımız milletvekili oldular ben 2 buçuk sene daha içeride kaldım. Çıktığımda Sayın Genel Başkanımız benim maddi durumumun olmaması ve yıpranmışlık durumun nedeniyle kontenjandan vekil olmamı istedi. Ben de bu isteğini kırmadım. Tüzük kurultayında önseçim olsun diye tek el kaldıran MYK üyesiyim. Ben bugün de yarın da önseçim isterim. Ben delege sisteminin de kaldırılmasını istemiş insanım" diye yanıt verdi. 

CHP İzmir Eski Milletvekili Tacettin Bayır ise bu sözlerin ardından, "Genel başkan yardımcısıyken sen masaya yumruğunu vuracaktın, önseçim için MYK da el kaldırman yetmez. Bizim sahip çıkıp taşıdığımız arkadaşlarımız bize sahip çıkmadı" çıkışını yaptı. Bu sözlere yanıt veren Özkan, "MYK’da Urla Belediye Başkanına karşı çıktım, Menderes’e karşı çıktım ve Menemen’e de karşı çıktım. Ben sustukça arkadaşlar garip yaklaşımda bulunuyor. Ben asla belediye başkanı ya da ilçe başkanı belirleme kurulunda yer almadım. MYK Üyesi olarak da gerekli itirazlarımı yaptım” diye konuştu. 

Söz alan Onur Utkan İlçi'nin konuşması sonrası ise tansiyon tavan yaptı. İçli, Özkan'ı İlgazi'ye verdiği destek nedeniyle eleştirdi. Tırmanan gerginlikte kısa süreli arbede yaşandı. Ardından Divan Başkanı Yücel kongreye 5 dakika ara verdi.

YÖNETİM VE İL DELEGE LİSTESİ 
Salona oylama atmosferiyle dönüldü. Sandığa tek aday olarak giden İlgazi'nin ilçe yönetim kurulu ve il delege adayları belli oldu. 

KİM KAÇ ÇİZİK YEDİ?

Konak İlçe Eski başkanı Şakir Başak 37 delegeden çizik yiyerek 226 oy aldı. Konak Belediye Başkanı  Abdül Batur ise 15 delegeden çizik yiyerek 248 oy aldı. İZBETON Genel Müdürü Heval Savaş Kaya ise 11 çizik yiyerek 252 oy aldı. Konak Eski İlçe Başkanı Akın Küçükoğullarından da 12 çizik yiyerek 251 oy aldı.

KEMALPAŞA'DA YILMAZ DÖNEMİ 
CHP Kemalpaşa İlçe Kongresi Çiniliköy Kongre Merkezi'nde gerçekleştiriliyor. 

Kongrede mevcut Başkan Ahmet Cemil Balyeli aday olmadığı seçimde Kemalpaşa Gençlik Kolları Eski Başkanı Ahmet Yılmaz'ın sandığa tek aday olarak gitti. 

Sandıktan çıkan 208 geçerli oyun 201'ni alan Yılmaz, CHP Kemalpaşa'nın yeni başkanı oldu. 

İLÇE YÖNETİMİ VE İL DELEGELERİ 
Yılmaz'ın başkan olduğu seçim sonunda yönetim kuruluna ise şu isimler seçildi: Nazmi Akar, Miktat Atmaca, Şahin Çelik, Neslihan Düzman, Nevzat Efe, Salim Gündoğdu, Zarife Güneş, Hülya Kara, Serap Keskin, Ahmet Hulusi Oğuz, Ege Önlü, Engin Şahin, İsmail Tamtürk, Özden Tiryaki, Tülay Türk ve Bülent Usta... 

CHP Kemalpaşa Kongresi'nde il delegesi seçilen isimler de şöyle: Aysel Ablak, Kudret Balcı, Ahmet Cemil Balyeli, Arif Bulut, Süleyman Ergüner, Koray Gerem, Baran Gültekin, Hatice Korukçuoğlu, Abdullah Koz, Meliha Kuru ve Ahmet Yılmaz... 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir