MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP İzmir'de 2 ilçe seçimini yaptı: Kongrelerde neler yaşandı?
Politika
5 Ağustos 2023 Cumartesi 09:42

CHP İzmir'de 2 ilçe seçimini yaptı: Kongrelerde neler yaşandı?

CHP İzmir'de kongre maratonu Torbalı ve Balçova'da yapılan seçimlerle başladı. Aday olup olmayacağı merakla beklenen Torbalı İlçe Başkanı Demir, salona ilçe başkan adayı olarak girdi. Delegasyondan 'belediye başkan adayı ol' çağrısı gelince ilçe başkan adaylığından vazgeçti. Yeni başkan Halil Polat oldu.. Balçova'da da seçime tek adayla girildi. Mevcut başkan Aküzüm başkan seçilirken, kongrede Büyükşehir eski Başkanı Çakmur ile Balçova Belediyesi eski Başkanı Çalkaya arasında tartışma yaşandı.

GERÇEKİZMİR - Cumhuriyet Halk Partisi'nde(CHP) olağan kongre takvimi işliyor.

İzmir'de delege seçimlerinin tamamlanmasının ardından ilçe kongreleri maratonu bugün başladı.

İki ilçede sandık kuruldu. Balçova ve Torbalı'da delegeler sandık başına giderek yeni başkanı seçti. Her iki kongreye de CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu katılırken, Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü de Torbalı ve Balçova kongrelerinde yer aldı.

BALÇOVA'DA AKÜZÜM GÖREVE BU KEZ SEÇİLDİ
CHP Balçova'da Kaya Termal Otel'de gerçekleşen kongrede mevcut ilçe başkanı Murat Aküzüm tek aday olarak seçime girdi. Aküzüm yönetim içinden seçilerek geldiği göreve bu kez kongrede seçilerek geldi. Aküzüm kongrede geçerli 209'un oyun 206'sını aldı.

Kongrenin divan başkanlığını İzmir eski Milletvekili Türkan Miçoğulları yaptı.

Balçova İlçe Kongresi'nde, İzmir Büyükşehir Belesiyesi eski Başkanı Yüksel Çakmur ile Balçova Belediyesi eski Başkanı ve Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya'nın eşi Mehmet Ali Çelebi arasında sert tartışmalar yaşandı.

ÇALKAYA VE ÇAKMUR TARTIŞTI

Çakmur'un konuşma yaptığı esnada, Mehmet Ali Çalkaya oturduğu yerden, Çakmur'un, İzmir'de başarısız olması nedeniyle Burhan Özfatura'nın seçimleri kazandığını kaydetti. Çakmur'a bağıran Çalkaya, "Özfatura'ya bu seçimi sen verdin. İzmir'i takunyalılara ellerinle sen teslim ettin. Tartışmayacaksın, milletin akılıyla alay etme. Benim aklım çalışıyor. Özfatura'ya, takunyalılara bu kenti sen teslim ettin. İzmir'in anasını sen belledin. Bırakın bunu, burası martaval okuyacak yer değil, burası CHP Balçova kongresi. Takunyalı devrini sen başlattın, başarılı olsaydın burada bir takunyalı seçim kazanmazdı" dedi. 

Divan Başkanı Türkan Miçoğlulları'nın araya girmesiyle bağırmasına son veren Çalkaya'nın ardından Çakmur konuştu.

Çakmur, "Cevap vermeyeceğim, yanıt vermeyecğim. Söyleyen insanlara bakalım, Sanılıyorsa bu bağırmalar, çağırmalar beni ürkütüyor, ben demokrasi içinde, özgürlük içinde yetişmişim. Her yerde özgürlük bayrağını dalgalandırmışım. Beni 12 Mart'la, 12 Eylül'ler, Kenan Evren'ler korkutamadı; senin gibiler hiç korkutamaz. Halkla beraberim" ifadelerini kullandı.

İŞTE KONGREDE SEÇİLEN YÖNETİM VE İL DELEGELERİ

TORBALI'DA YENİ BAŞKAN POLAT

Torbalı'da ise gözler ilçe başkanı Övünç Demir'in kararındaydı. İsmi uzun süredir yerel seçimlerde belediye başkan adaylığı için geçen Demir'in genel merkezin gönderdiği genelge nedeniyle kongrede aday olup olmayacağı merak konusu olmuştu.Genel merkez yerel seçimlerde adaylık düşünen isimlerin kongrelerde aday olmaması yönünde tavsiye kararını örgütlere bildirmişti.

DELEGASYONDAN BELEDİYE BAŞKAN ADAYI OL ÇAĞRISI!

Demir kongre salonuna ilçe başkan adayı olarak geldi. Listesini de hazırlayan Demir'e salonda bulunan delegasyondan 'belediye başkan adayı ol' çağrısı gelince Demir ilçe başkan adaylığından vazgeçti...  Demir'in başkan adayı olarak hazırlanan listeler hızlı bir şekilde değiştirildi. Demir'in yerine kongrede Hakkı Polat ismi listelere yazıldı.

CHP Torbalı İlçe Kongresi'nde divan başkanlığını CHP PM Üyesi ve İzmir Milletvekili Ednan Arslan yaptı.

Polat, kullanılan 342 oyun 339'unu alarak ilçe başkanlığına seçildi.

İŞTE KONGREDE SEÇİLEN YÖNETİM VE İL DELEGELERİ

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir