MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP İzmir'de Başak çarpıcı mesajlarla adaylık için yola çıktı!
Politika
31 Ağustos 2023 Perşembe 19:25

CHP İzmir'de Başak çarpıcı mesajlarla adaylık için yola çıktı!

Eski Konak İlçe Başkanı Mehmet Şakir Başak CHP İzmir İl Binası önünde yaptığı açıklamada, 16 Eylül’de gerçekleşecek kongrede il başkanı adayı olacağını açıkladı. Başak açıklamasında, ‘’Diyorlar ki kimin adayısın, yüreğinde adaleti taşıyan yüreğinde vefayı taşıyan örgütümün adayıyım. Hayal ettiğiniz bir il başkanı olacağım. 3 dönem ilçe başkanlığı yaptım. Buraya gelirsek nasıl il başkanlığı yapılır bunu göstereceğiz’’ ifadelerini kullandı. 

Efe Can TAN/GERÇEKİZMİR - Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) ilçe kongreleri maratonu sona ererken gözler 16 Eylül’de yapılacak il kongresine çevrildi. 

Eski Konak İlçe Başkanı ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Sivil Topluma İlişkiler Koordinatörü Mehmet Şakir Başak CHP İzmir il binası önünde yaptığı açıklama ile 16 Eylül’de gerçekleştirilecek 38. İzmir Olağan Kongresi’nde il başkanı adayı olacağını açıkladı. 

Açıklamaya aday olacağını duyuran bir diğer Eski Konak İlçe Başkanı Aytekin Tunus da katılım gösterdi. 

Başak açıklama yapacağı il binası önüne Konak İlçe Örgütü üyeleri ve İlçe Başkanı Ozan Ali İlgazi eşliğinde sloganlar ile geldi. Partililerin İzmir il binası önünde toplanarak destek verdiği il başkanı adayı Başak önemli mesajlar verdi.

Başak'ın adaylık açıklamasında ev sahibi il başkanlığını temsilen İl Başkan Yardımcısı Sedrettin Coşkuner yer aldı. 



‘’NASIL İL BAŞKANLIĞI YAPILIR GÖSTERECEĞİZ!’’
Başak adaylık açıklamasında ‘’Yeterince bu ülke bölündü. Bizler örnek olacağız. Bu bir demokrasi mücadelesi. Tam ölü toprağı serildi derken umutla yeniden küllerinden doğan CHP. Bizim gibiler ortaya çıkarlar umudu yeniden yeşertirler sokaklarda. Çünkü gerçekten CHP’nin bu ülkeyi yönetmeye ihtiyacı var. Biz bazı şeyleri unutuyoruz. 3 kişi, 5 kişi bir araya geliyor ben bunu nereye taşırım, kısır döngünün içinde asıl sorunları gözden kaçıyoruz. İşte bugün seçim sonrasındaki kazanmayı beklerken umutsuzluğu ve heyecanın bittiğini görüyoruz ve biz ölmedik diyoruz ve bu heyecanı dirilteceğiz diyoruz. İşte tam da bu noktada unuttuk. 25 yılı doldurdum. Bütün kademelerden geçtim. Sadece örgütümün önünde eğildim. Makamların önünde eğilmedim. Hiç kimsenin önünde eğilmeyeceğim söz veriyorum. Diyorlar ki kimin adayısın, yüreğinde adaleti taşıyan, yüreğinde vefayı taşıyan örgütümün adayıyım. Kısa zamanda karar verdik yoksa sokaklar taşardı burada. Delegasyon daha toplanmadı. Her biriniz militanlarsınız biliyorum. Kongre salonunda demokrasi şölenini göstereceğiz. İzmir’in tarihi bir sorumluluğu var. CHP’nin örgütlerinin Anadolu’ya ışık saçacağı yer. Beni burada tanıyanlar bilir öyle bir örgütlenme yapacağız ki bundan öncekiler sağ olsunlar diyeceğiz ama onların yapmadıklarını yapmaya geliyoruz. Hayal ettiğiniz bir il başkanı olacağım. 3 dönem ilçe başkanlığı yaptım. Buraya gelirsek nasıl il başkanlığı yapılır bunu göstereceğiz. İzmir’in tarihi sorumluluğu var. Biz bunu başaracağız’’ diye konuştu. 

Başak, bir de deklarasyon açıkladı. Başak'ın deklarasyonu şu şekilde;

İZMİR DEKLARASYONU: KURTULUŞA VE KURULUŞA YENİDEN ÖNCÜLÜK!

Hasan Tahsin’in 15 Mayıs 1919 tarihinde İzmir’in işgaline karşı ilk kurşunu sıkarak başlattığı direniş; "Bir genç düşmana ilk kurşunu sıkmış, bundan sonrası bize düşer!" sözleri ile Anadolu halkının isyanını ateşlemiştir. 

100 yıl önce bu emsalsiz direnişi başlatan, kurtuluşa ve kuruluşa öncülük eden İzmir’e, tarih yine aynı rolü biçmiştir. Bugün yaşadığımız siyasi ve ekonomik krizlere karşı partimiz ve örgütümüz tarihsel sorumluluğunun bilincinde yenilenmeye, güçlenmeye ve güçlü olmaya mecburdur.
Peki bu güçlenme nasıl olacak?
İzmir il örgütümüz; ilimizde bulunan sivil toplum kuruluşlarını, sendikaları ve meslek örgütlerini, işçilerimizi, çiftçilerimizi, memurlarımızı, bilim insanlarımızı, emeklilerimizi, sanayicilerimizi, tüccarlarımızı ve esnaflarımızı yani halkımızın tüm bileşenlerini temsil edecek. 
Güçlenme yolunda kırgın, küskün, kendini ötekileştirilmiş hisseden, umudunu yitirmiş olan mücadele arkadaşlarımızın umutlarını yeşerterek, birliği ve bütünlüğü sağlayacağız. 
Çünkü güçlü il örgütü demek güçlü İzmir demektir.
Çünkü güçlü il örgütü demek güçlü Cumhuriyet Halk Partisi demektir.
Çünkü güçlü il örgütü demek yandaşlığa karşı yoldaşlık ruhu demektir.
Çünkü güçlü il örgütü demek ekonomik krize karşı üretken belediyeler demektir. 
Biz hangi yolda, kimlerle, nasıl olacağız?
Eşitlik ve hakkaniyet yolunda, adalete ve liyakate inananlar ile ben değil BİZ diye bir kez daha haykıracağız. 
AKP’nin son Genel Seçimler öncesi yeşeren umutlarımızı, türlü seçim hileleri, yurt dışı ve mülteci seçmen manipülasyonları, kamu gücü kullanarak aldıkları Pirus Zaferi niteliğindeki seçim galibiyeti ile söndürmelerine izin vermeyeceğiz. Laik, Demokratik, Sosyal Hukuk Devleti idealimizden asla geri adım atmayacağız.
Yoksullaştırılan halkımıza reva görülen yaşamı reddediyoruz. Kimsenin yatağa aç girmediği, gelecekten kaygı duymadığı, yıllarca binbir emekle yetiştirdiğimiz evlatlarımıza iş sağlayan, gençlerimizin yurt dışına gitmek zorunda kalmayacağı bir Türkiye’yi inşa edeceğiz. Bunu sağlayacak CHP iktidarına kavuşmak için var gücümüzle çalışacağız. 
Bu yolmücadelemizi daha da yükseltmenin başlangıcıdır. Bu mücadelede düşman yoksulluktur, cehalettir, ayrışmadır, geri kalmışlıktır.Bu mücadele yurdun her yerine yayılacak olan bir seferberliktir. Bu daha başlangıç mücadeleye devam!!!


Atatürk partimizi kurarken “CHP halkımıza siyasal eğitim vermek için bir okul olacaktır” demişti. Bu doğrultuda, yenileneceğiz.İl örgütümüz, İzmir’in en nitelikli siyaset okulu olacaktır.Elitizm ve popülizm kıskacındaki siyaset İzmir’de son bulacaktır.
İzmir bir üniversite şehridir. Partimizin il yönetiminde bilim insanlarımızdan destek alacağız. Bilimin ışığında İzmir’in her alanında tespit ettiğimiz sorunları yerel yönetimlerimiz ile birlikte çözeceğiz.
İzmir bir gençlik şehridir. Partimiz gençlerin okulu, evi, sosyal yaşam alanı, buluşma alanı olacaktır.
Gençler, en önemli çağrımız sizedir!!!
Atatürk’ün dediği gibi bütün umudumuz sizdedir. 
Gençler bugün artık söz sizindir. Tarih, mücadele sahnesine sizi çağırmaktadır. 
Değerli mücadele arkadaşlarım,
Akın var akın
Güneşe Akın
Güneşi zaptedeceğiz güneşin zaptı yakın.

Tüm Türkiye’yi İzmir gibi ayağa kaldırmanın vaktidir. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir