MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP İzmir'de 'Efsane Başkan'ın oğluna ihraç cezası!
Politika
9 Eylül 2024 Pazartesi 13:43

CHP İzmir'de 'Efsane Başkan'ın oğluna ihraç cezası!

İzmir’de yerel seçimlerde bağımsız ya da başka bir partinin adayına destek iddiasıyla hakkında disiplin işlemi başlatılan 70 partiliyle ilgili sürecin sonuna gelindi. Ağırlıkta Selçuk ve Dikili ilçelerinden olan dosyalarla ilgili 2-3 kınama cezası dışında tamamına yakınına geçici ihraç cezası verildi. Partiden geçici ihraç edilen isimler arasında ‘efsane başkan’ diye tanınan, CHP’nin duayenlerinden Dikili Belediyesi eski Başkanı Osman Özgüven’in oğlu Utkan Özgüven de yer aldı.

GERÇEKİZMİR - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Merkezi,  31 Mart Yerel Seçimleri’nde başka parti ya da aday lehine çalışanların isimlerinin raporlanması talep etmiş, karar kapsamında CHP’li başkanlar ve başkan adayları ile üyelerin hazırladığı raporlar CHP Genel Merkezi’ne iletilmişti.

CHP’nin Seçim ve Parti Hukuk İşlerinden Sorumlu birimi, raporları mercek altına alırken, ilk aşamada Genel Merkez’e ileten bin 819 rapordan delil içermeyenler elendi. Rapor sayısı 638’e kadar düşürüldü. Elemenin ardından dosyalar, 4 Temmuz’da gerçekleştirilen MYK’nin gündemine taşındı. MYK’da yapılan eleme ile dosya sayısı 394’e kadar indirildi.

Ülke genelinde somut delillere dayanan 394 dosya, “ihraç ve geçici uzaklaştırma” talepleriyle il başkanlıklarına gönderildi. İl başkanlıkları da dosyaları il disiplin kurullarına İletti.

394’TEN 70’İ İZMİR’DEN
394 dosyadan 70’inin İzmir’den. Genel Merkez, 70 dosyayı CHP İzmir İl Başkanlığı’na gönderdi. İl başkanlığı da dosyaları il disiplin kuruluna iletti.

TAMAMINA YAKININA GEÇİCİ İHRAÇ
İl disiplin kurulu 70 dosyayı 7 toplantıya paylaştırdı. Toplantıların sonuna gelinirken, disipline sevk edilen çoğu partilinin savunma yapmaya gelmediği öğrenildi. Ağırlıkta Selçuk ve Dikili ilçelerinden olan dosyalarla ilgili 2-3 kınama cezası dışında tamamıyla ilgili disiplin kurulu 1 yıl ve 2 yıl geçici ihraç cezası verdi.

(CHP Lideri Özgür Özel, Osman Özgüven ile birlikte )

'EFSANE BAŞKAN'IN OĞLUNA İHRAÇ!
Partiden geçici ihraç edilen isimler arasında ‘efsane başkan’ diye tanınan, CHP’nin duayenlerinden Dikili Belediyesi eski Başkanı Osman Özgüven’in oğlu Utkan Özgüven de yer aldı.Özgüven'in savunma yapmaya gelmediği belirtildi.

Osman Özgüven Şubat 2024'te partisinden istifa etmişti.

CHP Lideri Özgür Özel geçtiğimiz hafta geldiği Dikili'de festivalin açılış konuşmasında Dikili Belediyesi eski Başkanı Osman Özgüven’i de anmış, “80 darbesinden sonra herkes sinmiş, susturulmuşken herkes bir pencere ararken o pencereyi Dikili’den Türkiye’ye açan Osman Özgüven’i minnetle saygıyla anıyorum” demişti.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Chp li
 11 Eylül 2024 Çarşamba 17:47
Add ye üye olmaya gidenlere Add ilçe başkanı Sizin ne kadar Atatürkçü olduğunuzu tesbit edeceğiz 3 ay sonra duruma göre üye yapacağız dedi Kendinde nasıl bir güç görüyorsa Kendisi nasıl Atatürkçü ise Disiplindekiler de ne kadar CHP li ise Karar verecekler
 Hasan cengiz
 9 Eylül 2024 Pazartesi 14:30
Atılma ın genel kosulu.Eski partili olmak..
 
 9 Eylül 2024 Pazartesi 14:21
Sayın Osman Ozguvenin oğluna geçici ihraç.vetilmis...Şimdiki başkanın oğluna da genel merkezde tarafından ilçe yöneticiliği verilmişti...Yani başkan kendi oğlunu ilce yöneticisi yapmış.genel merkez onaylamisti....Sizce hangisi adaletli ?
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir