MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP İzmir'de 'Kadınların Başkanı'ndan o soruya yanıt: Tamam mı devam mı?
Politika
6 Aralık 2017 Çarşamba 11:58

CHP İzmir'de 'Kadınların Başkanı'ndan o soruya yanıt: Tamam mı devam mı?

CHP İzmir’de kadın kollarında kongre mesaisi bu hafta sonu ana kademede tamamlanacak seçimlerin ardından başlatılıyor. Daha önce CHP İzmir İl Kadın Kolları Başkanlığına bir kez atanan bir kez de seçilen Balcı, 'Tamam mı/devam mı?' sorusuna yanıt verdi.

GERÇEKİZMİR - CHP’de ana kademe ilçe kongrelerinin yanında, gençlik kollarında da kongre mesaisi sürerken gözler bir yandan da kadınların sandık mesaisinde.

Genel Merkez’in gönderdiği takvime göre kadınlar 9 Aralık itibariyle ilçe kongrelerinin startını verecek.

CHP İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Nurşen Balcı yaptığı açıklamada ilçelerde startın bu hafta verilmeyeceğini söyledi. Balcı, ana kademedeki seçimlerin tamamlanmasının ardından kongrelerin başlayacağını belirtti.

Ana kademedeki seçimler ertelenen Çiğli haricinde bu hafta sonu tamamlanacak. Başkan Balcı, CHP İzmir Kadın Kolları’nda ilk kongrenin hafta içinde 13 Aralık’ta yapılacağı, büyük ilçelerde ise 16-17 Aralık ve 23-24 Aralık’ta hafta sonları gerçekleşeceğini söyledi.

YÜKSEK İHTİMALLE YENİDEN ADAYIM
Balcı, il kongresinde yeniden aday olup olamayacağıyla ilgili ise şunları söyledi: Devam edebilirim. Git geller yaşadım. Ancak yeniden aday olacağım yüksek ihtimalle. Partimi düşünerek yeniden olmak istiyorum. Çünkü arkadaşların da devam etmem yönünde baskısı var. ‘Siz olursanız süreç zaten güzel devam ediyor, yine güzel devam eder’ diyorlar. Önümüzde kritik seçimler var.  Uyum içinde çalışan kadın örgütüyüz. Bu uyumun devamını sağlamak adına yeniden adaylığa sıcak bakıyorum. Tabi ki kadın kollarımızdaki arkadaşlarımızın da kongrede uygun görmesi halinde devam edeceğiz”

1 KEZ ATANDI 1 KES SEÇİLDİ
Balcı geçtiğimiz yıllarda il kadın kolları başkanlığına atanmış, ardından görevi Özgün Utku’ya bırakmıştı. Balcı son olağan il kongresinde bu kez göreve seçilerek gelmişti. 

CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven, devam edip etmeyeceğiyle ilgili kararın ilçe seçimlerinin ardından netleşeceğini söylemişti. İl Gençlik Kolu Başkanı Sinan Sarıküse ise devam etmeyeceğini açıklamıştı.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir