MENÜ
İzmir 20°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP İzmir'de 'Tartan' bombası: 'Adaylık' için ne dedi?
Politika
15 Ekim 2018 Pazartesi 13:46

CHP İzmir'de 'Tartan' bombası: 'Adaylık' için ne dedi?

CHP İzmir’de Hakan Tartan sürprizi yaşanıyor. CHP’den 2009-2014 yılları arasında Konak Belediye Başkanlığı yapan Tartan ismi Genel Merkez koridorlarında konuşulurken, Tartan Gerçekizmir’e konuştu. Tartan, “Hiçbir zaman görevden kaçan adam olmadım. Her zaman göreve koşan insan oldum. Hafta sonuna kadar kararımı vereceğim” dedi. Tartan'ın ismi Konak ve Çeşme için geçiyor.

GERÇEKİZMİR - Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) yerel seçim trafiği hızlandı. Aday adaylığı için parti yöneticilerinin istifa süresi dolarken, başvurular 19 Ekim’e kadar sürecek.

Genel Merkez ve İzmir kulislerinde sürpriz bir isim gündeme geldi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eski Bakanı, Konak Belediye Eski Başkanı Hakan Tartan’ın CHP’den Konak veya Çeşme’den aday adayı olabileceği konuşuluyor.

Tartan’a yakın çevresinden, parti içinden ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarından da aday olması adına baskı olduğu öğrenildi.

Tartan’ın bir süredir Genel Merkez’le temas halinde olduğu, bu hafta içinde Başkent’e giderek bir dizi görüşme gerçekleştireceği iddia edildi.

GÖREVDEN KAÇAN ADAM OLMADIM
Gerçekizmir’e adaylık iddialarıyla ilgili konuşan Tartan, “Kamuoyundan bu konuda bana da sürekli bir takım duyumlar geliyor. Yurttaşlarımız aday olmamı istiyor. Gerekli değerlendirmeyi yapıp hafta sonuna kadar kararımı vereceğim. Hiçbir zaman görevden kaçan adam olmadım. Her zaman göreve koşan insan oldum” dedi.

Gazeteci Tartan 21'nci dönemde DSP Milletvekili olarak parlamentoya girmiş, bir dönem Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olarak görev yapmıştı. Tartan 2009-2014 yılları arasında da CHP’den Konak Belediye Başkanlığı görevini yürütmüştü. Tartan, 2014 yerel seçimlerinde CHP’nin Sema Pekdaş’ı aday göstermesi üzerine eski partisi DSP’den aday gösterilmişti.

Tartan belediye başkanlığı görevini yaparken 3 kez yılın belediye başkanı seçilmişti.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 
 15 Ekim 2018 Pazartesi 21:07
dsp den mi?
 Oğuz Taşer
 15 Ekim 2018 Pazartesi 20:15
YAKIŞIR ...
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir