MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP İzmir'de 'acil' yok 'olağan' var!
Politika
19 Eylül 2017 Salı 20:51

CHP İzmir'de 'acil' yok 'olağan' var!

CHP İzmir’de delege seçimleri sürerken gözler il yönetiminde. Bazı il yöneticilerinin çarşamba günü için acil toplantı önerisi sonuçsuz kaldı. CHP’nin fındık mitingi için Karadeniz’de bulunan İl Başkanı Güven yöneticilere mesaj attı toplantının kendisinin de katılımıyla perşembe günü olacağını duyurdu. İl yönetiminin önünde perşembe günkü toplantıda kritik ilçeler olacak.

GERÇEKİZMİR -CHP İzmir’de parti içi yarış hareketli başladı.

Metropolde bir çok ilçede sandık mesaisi yarılanırken, Çiğli, Karabağlar ve Bayraklı gibi ilçelerden itirazlar geldi.

İl yönetiminde ilçelerden şikayetlerin ve itirazların artması üzerine bir grup yönetici rutin şekilde perşembe günleri yapılan olağan toplantıdan önce acil şekilde çarşamba günü toplanma önerisi getirdi. İl Başkanı Asuman Ali Güven’in partinin 'fındık mitingi' nedeniyle Karadeniz’de olacak olmasından dolayı yöneticiler İl Sekreteri Birgül Değirmenci başkanlığında toplanılmasını gündeme getirdi.

KARADENİZ'DEN MESAJ ATTI

İl yöneticilerin büyük kısmı acil toplantıya yeşil ışık yakarken, erken toplantıyı 'manidar' bulan bir grup yöneticinin girişimiyle İl Başkanı Asuman Ali Güven de duruma el koydu. Başkan Güven, Karadeniz’den yöneticilere Whatsapp aracılığıyla mesaj attı. Güven toplantının kendisinin de katılımıyla perşembe günü olağan şekilde yapılacağını duyurdu. Acil toplantının yapılmama kararında Başkan Güven'in kendisinin de yer almak istemesinin dışında, vefat eden İl Eski Sekreteri Zikri Dursun'un cenaze töreninin olmasının da etkili olduğu belirtildi. 

4 KRİTİK İLÇE

İl yöneticilerinin önünde perşembe günkü olağan toplantıda 4 kritik ilçe olacak. Bayraklı’da İlçe Başkanı Cemalettin Alper’in kendi mahallesi Onur’da bir oyla kaybettiği seçimi ilçe yönetimi iptal etmişti. İl yönetimi bu mahalleyi görüşecek.

Ayrıca Çiğli’de ilçe yönetimi desteklediği listelerin kaybettiği Evka-2 ve Atatürk mahallelerindeki seçimler de ilçe tarafından iptal etmişti. Bu iki mahalle de görüşülecek.

Karabağlar’da seçimde şaibe olduğu yönünde tutanak tutulan Bahar Mahallesi de il yönetimin gündeminde olacak.

Yönetim, sandık mesaisinin bu hafta başlayacağı Karşıyaka’da pazar günü yapılacağı duyurulan Bahçelievler seçiminin ileri bir tarihe ilçe yönetimi tarafından ertelenmesine gelen itirazı da değerlendirecek.

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir