MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP İzmir’de adaylık için istifa raporu: Son dakika sürprizi o isim!
Politika
26 Aralık 2022 Pazartesi 13:50

CHP İzmir’de adaylık için istifa raporu: Son dakika sürprizi o isim!

İstifa genelgesi sürecinde CHP İzmir cephesinde de büyük hareketlilik yaşandı. İl Başkanı Deniz Yücel’in yanı sıra 3 ilçe başkanı, 3 il yöneticisi, bir kadın kolları başkanı ve bir de ilçe yöneticisi milletvekilliği aday adaylığı için görevlerinden istifa etti. Listenin son dakika sürprizi ise İl Yöneticisi Akdemir oldu.

GERÇEKİZMİR – Cumhuriyet Halk Partisi’nde örgütlere gönderilen genelge kapsamında milletvekili aday adayı olmak isteyen il ve ilçe yöneticileri için belirlenen son istifa süresi geride kaldı. 

İstifa genelgesi sürecinde CHP İzmir cephesinde de büyük hareketlilik yaşanırken, İl Başkanı Deniz Yücel’in yanı sıra 3 ilçe başkanı, 2 il yöneticisi, bir kadın kolları başkanı ve bir de ilçe yöneticisi milletvekilliği aday adaylığı için görevlerinden istifa etti. 

CHP İzmir’de Yücel ile birlikte Karşıyaka İlçe Başkanı Serdar Koç, Karabağlar İlçe Başkanı Mehmet Türkbay, Ödemiş İlçe Başkanı Hamdi Halis, Karşıyaka Kadın Kolları Başkanı Alev İldeniz, İl Yöneticileri Fulya Alçay ve Özcan Durmaz ile Konak İlçe Sekreteri Aslı Değirmenci milletvekili aday adaylıkları için istifa eden isimler oldu. 

ALÇAY İLK GÜN, DURMAZ VE AKDEMİR SON GÜN İSTİFA ETTİ 
CHP İzmir İl Yönetimi’nin milletvekilliği aday adaylığı için istifa eden iki ismi Fulya Alçay ve Özcan Durmaz oldu. Alçay 5 Aralık günü yaptığı basın toplantısıyla CHP İzmir’de kararını açıklayan ilk isim olurken, Durmaz da son gün duyurduğu kararla görevinden ayrıldı. İstifa sürecinin son dakika sürprizi ise CHP İl Yöneticisi Şener Akdemir'in aldığı karar oldu. Akdemir de günün son saatlerinde aday adaylığı için yola çıkanlar arasına adını yazdırdı. 



Durmaz'dan Bakırçay vurgusu! 
Durmaz sosyal medyadan yaptığı aday adaylığı açıklamasında, "Değerli yol arkadaşlarm, hemşehrilerim;
Yaklaşık 3 yıldır büyük bir onurla yürüttüğüm CHP İzmir il başkan yardımcılığı görevimden milletvekili aday adayı olmak amacıyla ayrıldım. 1989 yılında SHP Gençlik Kollarında başlayan siyasi yolculuğumda; ilçe yöneticiliği, kesintisiz 3 dönem ilçe başkanlığı, belediye başkan adaylığı ve il başkan yardımcılığı ile bugüne geldim. 33 yıllık siyasi tecrübemle, ülkemizin bu kritik döneminde, kamusal görev olan milletvekilliği için aday adayı olacağım. Doğup büyüdüğüm, iş ve sosyal hayatımın merkezi olan İzmirin kuzeyi Bergama, Aliağa, Kınık, Dikili, Foça ve Menemen ilçelerimiz kısaca Bakırçay bölgemiz çok uzun yıllardır parlementoda temsil edilmiyor. Bölgedeki hemşehrilerimizin, kurumlarımızın,nuhtarlarımızın ve ilçe örgütlerimizin isteği ve desteğiyle yola çıktım. Bölgemiz, ilimiz ve ülkemizin geleceğinde iz bırakacak güzel işler yapmak, eşit, adil, özgür ve refah içinde bir geleceği birlikte kurmak, genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlunun önderliğinde cumhuriyetin ikinci yüzyılını demokrasi ile taçlandırmak için çıktığımız bu yolun hayırlı olmasını dilerim. 7 Şubat 2020'de yapılan İl Kongremizde beni bu göreve seçen örgütümüze, pandemi, deprem, ülke tarihinin en büyük ekonomik krizi gibi ağır koşullarda iz bırakan işleri güçlü bir uyumla birlikte gerçekleştirdiğimiz İl başkanımız Deniz Yücele ve il başkan yardımcılarımıza, zorlu şartlarda mücadeleyi dayanışmayla yürüttüğümüz ilçe başkanlarımıza, ilçe yöneticilerimize ve tüm partililerimize, birbirimize güç vererek çalıştığımız İl, İlçe Kadın Kolları, Gençlik Kolları başkanlarımıza ve yöneticilerimize, pandemiye, depreme, büyük ekonomik krize, tarihte görülmemiş çok ağır siyasi iktidar baskılarına, engellemelerine karşın başarıyla hemşerilerimize hizmet veren, toplum desteğimizi her gün büyüten, belediye başkanlarımıza, meclis üyelerimize, parlementoda tek adam iktidarının anti demokratik uygulamalarına direnerek demokrasiyi savunan ve alanda omuz omuza çalıştığımız milletvekillerimize, parti meclisi üyelerimize, Yüksek Disiplin Kurulu üyelerimize, il Disiplin Kurulu Başkanımız ve üyelerine, bu zorlu dönemde birlikte çalışmaktan, üretmekten duyduğum onurla ve yoldaşlık duygularımla en derin teşekkürlerimi sunarım. Süreçte 30 ilçemizde, sahada toplumun tüm kesimlerinden hemşerilerimizin yannnda olduk, dertlerini dinledik, taleplerini aldık, iktidarımızda nelerin değişeceğini ve sorunların nasıl çözüleceğini anlatttık. Bizi yürekten kucaklayan tüm hemşerilerimize en içten teşekkürlerimi sunuyorum" ifadelerini kullandı. 

3 İLÇE BAŞKANI ADAYLIK İÇİN YOLA ÇIKTI 
Karşıyaka İlçe Başkanı Serdar Koç ve Ödemiş İlçe Başkanı Hamdi Halis geride kalan hafta istifalarını duyururken, Karabağlar İlçe Başkanı Mehmet Türkbay’da genelgenin belirlediği son günde İl Sekreteri Ahmet Yıldız’a istifasını teslim ederek adaylık için yola çıktı. 

KARŞIYAKA’DAN BAŞKAN, KONAK’TAN İLÇE SEKRETERİ DE ADAY ADAYI! 
CHP’de Karşıyaka Kadın Kolları Başkanı Alev İldeniz ile Konak İlçe Sekreteri Aslı Değirmenci de siyasi yolculuklarının yol haritasını parlamentoya çevirerek görevlerini bıraktı. İki isim milletvekili aday adaylığı için istifa kararı aldı. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir