MENÜ
İzmir 13°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP İzmir'de adaylıklarda 'eski' patlaması!
Politika
12 Aralık 2019 Perşembe 11:30

CHP İzmir'de adaylıklarda 'eski' patlaması!

CHP İzmir’de ilçelerde adaylıklar için ‘eski patlaması' yaşanıyor. Kongre sürecinde yapılar/aktörler yeni isimler yerine, mevcut başkanlar veya partide geçmiş yıllarda önemli görevler üstlenmiş isimlerle yola çıkmayı tercih etti. Adaylar arasında ilçe başkanlığı yapmış isimlerin yanı sıra eski il başkanı, eski belediye başkanı ve eski meclis üyelerinin de yer alması dikkat çekti.

GERÇEKİZMİR - Cumhuriyet Halk Partisi’nde(CHP) kongre heyecanı bu cumartesi başlıyor.

Partide adaylık için mevcut başkanların çoğu ‘varım’ dedi. İlçelerde adaylıklar için ‘eski patlaması' da yaşanıyor.

Kongre sürecinde yapılar/aktörler yeni isimler yerine ya mevcut başkanlar ya da partide geçmiş yıllarda önemli görevler üstlenmiş isimlerle yola çıkmayı tercih etti.

Bir çok ilçede eskiden ilçe başkanlığı yapış isimlerin yanı sıra eski il başkanı, eski belediye başkanı ve eski meclis üyelerinin de adaylık için yola çıkmaları dikkat çekti.

Bayraklı’da eski İl Başkanı Selçuk Ayhan, Foça’da eski Belediye Başkanı Nihat Dirim, Bayındır’da eski İlçe Başkanı Behzat Aydilek, Aliağa’da eski İlçe Başkanı Özlem Şan Oğuzhan, Tire’de eski İlçe Başkanı Hakan Şenoyar, Karaburun’da eski İlçe Başkanı Bülent Cumcum, Bornova’da eski İlçe Başkanı Ertürk Çapın, Bornova’da eski İlçe Sekreteri Selma Nalbantoğlu, Konak’ta eski Meclis Üyesi Ahmet Karadağ, Buca’da eski İlçe Başkanı Çağdaş Kaya, İzmir eski Milletvekili Adayı Ali Hıdır Uludağ, Çiğlİ’de İl eski Başkan Yardımcısı Şirin Akgül, Karabağlar’da İl eski Başkan Yardımcısı Mehmet Türkbay, Gaziemir’de eski İlçe Yöneticisi Ali Rıza Türkmen adaylık yolunda...

Uzun süredir ilçe başkanlığı koltuğunda oturan Balçova’da Aygül Eryılmaz, Karabağlar’da Ali ihsan Yıldız, Kınık’ta İsmail Yılmaz, Kemalpaşa’da Mehmet Ayçil, Bergama’da Mehmet Ecevit Cambaz gibi isimler de yeniden adaylık için ‘varım' dedi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 İsmail Aktş
 12 Aralık 2019 Perşembe 18:48
CHP li olmak bile bir onurdur,hepside başkanlık yapar,eli rahat olan adaylar aktif ve bilinçli kadrolarla yola çıkıp kazanan yönetimler daha başarılı olacaklarına inanıyorum.Bir not lütfen belediye yetkilileri çok müdahale ermemeliler,seçilen başkan gurubun başkanı olacağından yarınlarda sorun yaşamasınlar,hepsinin yolu açık olsun.
 Karaburunlu
 12 Aralık 2019 Perşembe 15:37
Karaburunda Bülent Çumçum Başkan tüm örgütün benimsediği çok Çalışkan başkandır. Doğru karar
 partili
 12 Aralık 2019 Perşembe 15:01
Böyle iktidar olunmaz. Meslek değil bu siyaset.
 İzmirli
 12 Aralık 2019 Perşembe 14:15
Sonra diyoruz ki CHP neden iktidar olamıyor. Bu kafayla olma ihtimali de kocaman bir SIFIR. Gençlerin önünü açmayacaksın eskilere dönecek medet umacaksın cesur olmayacaksın. Eskiye rabet olsa Bitpazarına nur yağar derdi büyüklarimiz. Bu partide hiç mi genç yok acaba.
 Karabağlar
 12 Aralık 2019 Perşembe 13:55
Mehmet Türkbay dava adamıdır, yoldaştır, umuttur, barıştır
 Halkci yusuf
 12 Aralık 2019 Perşembe 11:49
Bayindirda behzat iyi bir tercih.Partiyi toparlayacak bir isim.Zaten afayligi surecinde bir kac ilcede oldugu gibi il baskani kendisine haksizlik yaptı.Diger adaylarda var hepsine parti icin Basarilar dilerim.Dmokrayik secim sonucu kazanana destek vermek her partilinin gorevi olmalı
 partili
 12 Aralık 2019 Perşembe 11:43
bayındırda aday olan eskiler yerel seçimlerde seçim kaybedilsin diye ellerinden geleni yaptılar yanında gezenlerle.şimdi partiyi kurtarmaya geliyorlar.sayın yazar bunlarıda yazın.kooperatif kurdukları konuşuluyor,araştırıp bunlarıda yazın.ne için kurmuşlar.
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir