MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP İzmir'de 'ağabey formülü' yine masada: Lider'e o isim önerildi!
Politika
29 Ağustos 2023 Salı 08:19

CHP İzmir'de 'ağabey formülü' yine masada: Lider'e o isim önerildi!

CHP İzmir’de ilçe kongreleri tamamlanırken gözler il kongresinde. Partililerde kongrede yarış yaşanması ve çarşaf listeli olması yönünde beklenti büyük. Adaylar niyetlerini ortaya koymaya başlarken, ‘ağabey’ formülü yine gündemde. Edinilen bilgiye göre partinin emektar ismi Sinan Karamustafaoğlu ismi CHP Lideri Kılıçdaroğlu'na önerildi. Ağabey formülünde farklı isimler de konuşuluyor.

GERÇEKİZMİR - Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) Olağan kongre takvimi işlerken, İzmir’de ilçe kongre maratonu tamamlanmıştı.

Gözler 16 Eylül Cumartesi günü Fuar İzmir’de gerçekleşecek il kongresine çevrildi.

ATAMAYLA GELDİĞİ GÖREVE SEÇİLEREK DEVAM ETMEK İSTİYOR
Büyükşehir cephesi, İzmir Milletvekilleri Rıfat Nalbantoğlu ve  Mahir Polat dışında, Örgütlerden Sorumlu Eski Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı’nın da destek verdiği iddia edilen İl Başkanı Şenol Aslanoğlu,  atamayla geldiği göreve seçilerek devam etmek istiyor.

İlçe başkanlarından Aslanoğlu’na destek açıklaması gelirken, Aslanoğlu seçilen başkanlarla birlikte Ankara’ya giderek CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na ‘seninleyiz’ mesajı vermiş, başkent mesaileri il kongresi öncesi “Genel Başkan’ın da desteği alınmaya çalışılıyor” şeklinde yorumlanmıştı.

Aslanoğlu’nun önümüzdeki günlerde adaylığını duyurması bekleniyor.

ASLANOĞLU’NA KARŞI GENEL MERKEZ’DE ÇALIŞMA
Öte yandan Genel Merkez’de Aslanoğlu’nun süreçte yıprandığı iddiasıyla aday olmaması adına çalışma yapıldığı da iddia ediliyor. Parti Örgütü ve Örgütlenmeden Sorumlu Genel Başkan Başdanışmanı Engin Özkoç, Genel Başkan Yardımcısı Devrim Barış Çelik, İzmir Milletvekilleri Tuncay Özkan, Deniz Yücel ile Ednan Arslan, Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü ve Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu’nun Aslanoğlu’nun devam etmesine sıcak bakmadığı uzun süredir kulislerde konuşuluyor.

ADAYLAR AÇIKLIYOR
Parti içinde il kongresinde yarış yaşanması ve çarşaf listeli kongre olması yönünde beklenti yüksek.

Konak İlçe Eski Başkanı Aytekin Tunus adaylığını parti kamuoyuna duyururken, bir başka Konak İlçe Eski Başkanı Şakir Başak’ın da 2-3 gün içinde adaylığını resmiyete dökmesi bekleniyor.

Adaylar niyetlerini ortaya koymaya başlarken, İzmir'de ‘ağabey’ formülü yine gündemde...



Gerçekizmir’in edindiği bilgiye göre ocak ayındaki atama sürecinde il başkanlığı için konuşulan Konak İlçe Eski Başkanı Sinan Karamustafaoğlu’nun ismi CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na iletildi.

Parti içindeki bazı aktörlerin CHP Lideri’ne Karamustafaoğlu ismini uzlaşı adayı olarak önerdiği öğrenildi. Karamustafaoğlu için Genel MErkez'de özel bir çalışma yapıldığı belirtildi.

Karamustafaoğlu’nun Kılıçdaroğlu’ndan gelecek yanıta göre yola çıkıp çıkmayacağı belli olacak.

Öte yandan ağabey formülünde Karamustafaoğlu dışında, İzmir eski Milletvekili Kamil Okyay Sındır, İzmir Eski Milletvekili Musa Çam, İl Eski Yöneticisi Altan İnanç, Büyükşehir Meclis Üyesi Sinan An isimleri de kulislerde konuşuluyor.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Şenol Aslanoğlu
 29 Ağustos 2023 Salı 12:14
Üstteki paragrafta şenol bey’e karşı olduğu söylenen isimler arasinda muhittin selvitopuda yaziyor muhittin bey’in ne sozu olacak ki adam 2 secimdir kaybediyor il delegesi bile olamamis birisi kalkip su isim il baskani olmasin diyemez isine baksin son 6 ayi
 Selvi Karabulut
 29 Ağustos 2023 Salı 10:12
Sorun mu var? Ağabey formülü ortaya atıyorlar... Her zamanki gibi kıra döke delegeleri seçtiler.
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir