MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP İzmir’de ‘bağımsız’ tüzük çalıştayı… Hangi mesajlar verildi?
Politika
14 Ağustos 2024 Çarşamba 18:50

CHP İzmir’de ‘bağımsız’ tüzük çalıştayı… Hangi mesajlar verildi?

CHP’de 6-9 Eylül’de yapılacak tüzük kurultayı öncesinde İzmir’de CHP İzmir’den bağımsız olarak “Bağımsız irade, güçlü örgüt” tüzük çalıştayı düzenlendi. Tepekule Kongre Merkezi’nde düzenlenen toplantıda Eski Çiğli Belediye Başkanı Gümrükçü ön seçim vurgusu yaparken çalıştaya son büyük kurultayda Kılıçdaroğlu’na ‘Hayır izin vermiyorum çekilmenize’ diyerek bağıran ve gündem olan İmambakır Üküş de katıldı.

Efe Can TAN/GERÇEKİZMİR - CHP’de 6-9 Eylül’de yapılacağı duyurulan tüzük kurultayı parti içi siyaseti hareketlendirdi.

Eski Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu’nun öncülüğünde parti içi muhalefete yakın isimlerin ağırlıklı olduğu grup İzmir’de tüzük çalıştayı düzenledi.

İlki İstanbul’da yapılan çalıştayın ikincisi Genel merkez ve il başkanlığından bağımsız şekilde “Bağımsız irade, güçlü örgüt” sloganıyla İzmir Tepekule Kongre Merkezi’nde gerçekleşti.

Toplantıda divan başkanlığını İstanbul Küçükçekmece CHP yöneticisi Feramuz Öztürk yaptı. Eski milletvekili adayı Fatma Tunç Köprülü, yazar Neslihan Karayılan, Eski Balçova Belediyesi Meclis üyesi ve Balçova Belediye Başkan aday adayı Muharrem Dayanç da divan üyeleri arasında yer aldı.

GÜMRÜKÇÜ: ÖN SEÇİM TALEBİMİZ VAR!

Çalıştayda açılış konuşması için kürsüye çıkan Eski CHP Çiğli İlçe Başkanı ve Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, “Tüzük siyasi partilerin anayasasıdır. Ön seçim talebimiz var. Çalışan üye ile çalışmayan üyenin ayrılması talebimiz var” diye konuştu.

KİMLER KATILDI?

Toplantıya Eski CHP Çiğli İlçe ve Belediye Başkanı Utku Gümrükçü’nün yanı sıra, Eski Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, Eski Konak İlçe Başkanı Akın Küçükoğullarından, eski belediye meclis üyeleri, belediye başkan aday adayları, eski il yöneticileri, eski YDK üyeleri ve partililer katıldı.

KILIÇDAROĞLU’NA BAĞIRAN ÜKÜŞ DE KATILDI!

CHP’de Özgür Özel’in genel başkan seçildiği son büyük kurultayda yaşanan çekilme tartışmasında Kemal Kılıçdaroğlu’na ‘Hayır izin vermiyorum çekilmenize’ diye bağıran ve ülke çapında gündem olan gazeteci ve danışman İmambakır Üküş de yer aldı.

SALON DOLMADI

Toplantının düzenlendiği salondaki büyük boşluklar dikkat çekti.

İSTANBUL’DAKİ TOPLANTIDA ALINAN KARARLAR TARTIŞMAYA AÇILDI

Bağımsız İrade-Güçlü Örgüt Tüzük Çalıştayı’nın ilki İstanbul’da düzenlenirken alınan, “Ön seçim talebi... Cumhurbaşkanı adaylığının belirlenmesinde kamuoyu araştırması yapılmalı, üyelerin kullanacağı oy ile belirlenmeli, İlçe ve il başkanları üyelerin oyu ile seçilmeli, gizli oy çık tasnif kural ve zorunluluk olmalı, aktif üye pasif üye tanımlaması yapılmalı, yerel yönetimler örgüt içi seçimlerde kanaat odağı olmaktan çıkarılmalı, mali disiplin ile siyasetin finansmanının sağlanması, parti görevleri 3 dönem kuralı ile sınırlandırılmalı, güçlü genel sekreterlik kurumu ihtas edilmeli, MYK üye sayıları düşürülerek benzer genel başkan yardımcıları birleştirilmeli, genel başkan yardımcısı sayısı 15 ile sınırlandırılmalı, etik kurulu işlerlik kazandırılmalı’ gibi kararlar İzmir’deki toplantıda tartışmaya açıldı.

“BLOK LİSTE DEVRE DIŞI KALMALI” VURGUSU

Toplantıda konuşma yapan bir üye parti içi yarışlarda blok listenin hiçbir şekilde kullanılmaması gerektiğini de dile getirdi. Üyelerin yaptığı konuşmalarda ön seçim vurgusu öne çıktı.

“İZMİR KONGRESİNDE ŞOK OLDUM”

CHP üyesi Ömer Karakuyu, “CHP’ye Kemal Kılıçdaroğlu’nun genel başkanlığı devrettiği gece üye oldum. Benim çocuklarım o gece ağladı. Beni kimse aramadı, ilçe başkanlığını aradım. Partiye üye oldum sizinle tanışmak istiyorum dedim. Beni yine kimse aramadı. Kemal Bey tarafını da şimdiki tarafı da eleştireceğim. İzmir’de il başkanlığı seçimi oldu. İzleyici olarak gittim şok oldum. Demokrasinin kalesi İzmir’de ve çok net ben orada hayal kırıklığına uğradım. İl Başkanı blok liste ile seçim olacak dedi. Ne yaparsanız yapın samimiyetle yapın. Kalkıp blok listeyi savunamam. Blok liste kazandı. Yanlış yanlışı getirir. İstanbul’da blok liste kazandı. Tüzük kurultayı doğrudan üyelerden başlar. Ben belediye başkanının etrafında hiç dolaşmadım. Cemil Tugay İzmir’de Özgür Özel’den yana destek veren tek başkandı. İlçe belediye başkanları Tugay’a vebalı muamelesi yaptı. Meclis üyesi adayı olarak her gün para harcadım. Genel merkez başkan adaylarına bütçe ayırmıyor” diye konuştu.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir