MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP İzmir’de ‘basın toplantısı’ krizi: Güven o SMS’le el koydu!
Politika
22 Ekim 2017 Pazar 16:30

CHP İzmir’de ‘basın toplantısı’ krizi: Güven o SMS’le el koydu!

CHP Bergama’da bir parti üyesinin ilçe binasında basın toplantısı yapmak istemesi kriz yarattı. Topa İl Başkanı Güven girdi. Güven adına ilçe başkanlığı Bergama’daki tüm üyelere mesaj atıldı.

GERÇEKİZMİR – CHP Bergama’da parti üyesi Hüseyin Kuşçu, 2019 yolunda parti içi konularda ve kişisel hedefleriyle ilgili ilçe binasında basın toplantısı yapacağını üyelere attığı mesajla duyurdu. Mesajda basın toplantısının pazartesi günü yapılacağı belirtildi.

CHP Bergama İlçe Başkanı Ayşe Şimşek, üyenin ilçe binasında basın toplantısı düzenlemesine izin vermedi. İlçe Başkanı Şimşek, tüm üyelere duyurulan basın toplantısı için İl Başkanı Asuman Ali Güven’den yardım istedi.

Başkan Güven, İlçe Başkanı Şimşek’e üyelerin ilçe binasında sadece adaylık açıklaması için basın toplantısı yapılabileceğini söyledi. Kendisi adına üyelere SMS atılarak durumun tüm örgüte duyurulabileceğini ifade etti.

GÜVEN ADINA SMS ATILDI
CHP Bergama İlçe Başkanlığı’nın sisteminden üyelere il başkanı Güven adına SMS atıldı.

Üyelere atılan SMS’te “CHP Bergama İlçe Başkanlığı’nda partimizin politikaları ve Türkiye gündemiyle ilgili konularda basın toplantısı yapma yetkisi sadece Bergama İlçe Başkanına ve İlçe Belediye Başkanına aittir. Bunların dışında hiçbir kimse basın toplantısı ve basın duyurusu yapamaz. CHP İl Başkanı Asuman Ali Güven” ifadeleri yer aldı.

ŞİMŞEK: İL BAŞKANININ TALİMATINI ÜYELERE DUYURDUM
İlçe Başkanı Şimşek, Gerçekizmir’e yaptığı açıklamada, “Partiye yeni üye olan ve delege seçilen bir üyemiz ilçe binasında basın açıklaması yapacağını örgüte duyurdu. Bunu doğru bulmadım. İl başkanıma danıştım. İl başkanımın talimatını mesaj olarak üyelere geçtim. Önemli olan partinin birliği bütünlüğü… Parti adına kişilerin açıklama yapması doğru değil. Basın açıklamalarını partiyi temsilen ilçe başkanı ve belediye başkanı yapıyor. Adaylık açıklaması talebi olsa herkes yapabilir ama arkadaşımızın talebi adaylık açıklaması değildi” dedi.

GÜVEN: BÖYLE BİR HAKKI YOK
İl Başkanı Güven ise, “Üyelerin bireysel olarak gelip basın toplantısı yapma hakkı yoktur. Adaylık açıklamasında o hakkı veriyoruz. Üye arkadaşımızın yaptığı girişim doğru değil. Üyelere duyurduk zaten. Bu tüm ilçelerimiz için geçerli” dedi.
Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir