MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP İzmir'de 'başkanların' yol haritası: Kimler adaylığı seçecek?
Politika
25 Eylül 2018 Salı 08:41

CHP İzmir'de 'başkanların' yol haritası: Kimler adaylığı seçecek?

CHP’de aday adayları alan çalışmasına başlarken, gözler ilçe başkanlarına çevrildi... İzmir’de takvim açıklandıktan sonra istifasına kesin gözüyle bakılan başkanların yanı sıra, Genel Merkez’den sinyal bekleyen başkanlar da var. Öte yandan ilçesindeki belediye başkanının Büyükşehir Adayı olması halinde isimleri ilçe belediye başkanlığı için gündeme gelecek başkanlar da mevcut...

GİZEMTABAN / GERÇEKİZMİR - 24 Haziran'da yapılan Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekilliği seçimlerinin ardından patlak veren olağanüstü kurultay tartışmaları sürecini geride bırakan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 2019 Mart ayında gerçekleşecek olan yerel seçimlere kilitlendi. 

Seçimlere 6 aydan az bir süre kala, parti yerel seçim hazırlıklarının startını verirken aday adayları da açıklamalarla bir bir yola çıkıyor. CHP'de süreçte en çok merak edilenlerden konulardan biri de ilçe başkanlarının nasıl bir yol izleyeceği... 

'Partinin kalesi' diye nitelendirilen İzmir’de aday adaylarının bir kısmı saha çalışmalarına başlarken, gönlünde adaylık yatan ilçe başkanlarının kararları da şekillenmeye başladı. 

İSTİFA ETMESİNE KESİN GÖZÜYLE BAKILANLAR
Yerel seçim takvimi resmileşince istifa etmesi ve aday adayı olmasına kesin gözüyle bakılan ilçe başkanları Karaburun İlçe Başkanı Bülent Çumçum, Aliağa İlçe Başkanı Özcan Durmaz, Tire İlçe Başkanı Hakan Şenoyar, Menderes İlçe Başkanı Ahmet Pala, Bayındır İlçe Başkanı Hüseyin Behzat Aydilek, Çeşme İlçe Başkanı Ekrem Oran, Torbalı İlçe Başkanı İsmail Uygur, Beydağ İlçe Başkanı Feridun Yılmazlar, Dikili İlçe Başkanı İsmail Hakkı Şener ve Bergama İlçe Başkanı Mehmet Ecevit Canbaz…

GENEL MERKEZDEN SİNYAL BEKLEYENLER
Bazı ilçelerde ise durum biraz daha farklı… Karşıyaka İlçe Başkanı Uğur Yıldırım, Çiğli İlçe Başkanı Utku Gümrükçü, Buca İlçe Başkanı Kasım Akdağ, Foça İlçe Başkanı Baran Gezmiş Yıldırım ve Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu’nun ise Genel Merkez ile yapacakları istişareler sonunda kendilerine ihtiyaç duyulması halinde aday adaylığı noktasında adım atacakları konuşuluyor.

İLÇE BELEDİYE BAŞKANI BÜYÜKŞEHİR OLURSA...
Süreçte kritik 3 ilçe var; Seferihisar, Narlıdere, Balçova… 3 ilçede de belediye başkanlarının ismi Büyükşehir Adaylığı için geçiyor. Gündemlerinde aday adaylığı olmayan Seferihisar İlçe Başkanı İsmail Yetişkin, Narlıdere İlçe Başkanı Şahin Fırat ve Balçova İlçe Başkanı Aygül Eryılmaz’ın ilçelerinde uyumlu çalıştıkları belediye başkanının Büyükşehir Adayı olması durumunda ilçede belediye başkan adaylığı için isimlerinin gündeme geleceği ifade edildi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Cengiz Atılgan
 25 Eylül 2018 Salı 16:26
Genel merkezde Çalkaya diye bir isim yok.Büyükşehir algısı yaratıp balçovaya 4.dönem aday olma oyunları bunlar.Tunç Soyer olur Büyükşehir yakışırsa.
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir