MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP İzmir'de bir numaralı gündem grup başkanvekilliği: İşte tüm detaylar!
Politika
6 Nisan 2022 Çarşamba 11:54

CHP İzmir'de bir numaralı gündem grup başkanvekilliği: İşte tüm detaylar!

CHP İzmir’de gündem grup başkanvekilliği... Tunç Soyer’in mevcut grup başkanvekili Mustafa Özuslu’nun üstünü çizdiği ve Murat Aydın isminde karar kıldığı öğrenildi. Meclis üyelerinin bir bölümü Murat Aydın ismine karşı çıkarken, bir bölümü de Özuslu’nun devam etmesi için çalışıyor. Göreve talip olan Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü ile Soyer arasında randevu krizi yaşanırken, Gümrükçü’nün grup toplantısına tüzükle gitme hazırlığı yaptığı ve oylama yaptırmaya çalışacağı öğrenildi.

GERÇEKİZMİR - Cumhuriyet Halk Partisi’nde gözler önümüzdeki hafta gerçekleşecek Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Toplantısında olacak.

Yerel seçimlerden bu yana 3 yıldır Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili olan Mustafa Özuslu'nun geçtiğimiz yıl bu görevi yeniden üstlenirken "Önümüzdeki yıl bırakacağım” demesi üzerine ‘değişim’ beklentisi oluşmuştu.

SOYER'İN KARARI MURAT AYDIN

Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in yeni dönemde Murat Aydın isminde karar kıldığı öğrenildi. Soyer’in parti içinde kendisine grup başkanvekili konusunu getirenlere de değişim yaşanacağını ve Murat Aydın ismini söylediği öğrenildi. Soyer’in değişim kararında Özuslu’nun bırakma niyetinin etkili olduğu öğrenildi.

Soyer’in Murat Aydın kararına CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’in de ‘tamam’ dediği iddia edilirken, grup içerisinde hareketlilik yaşanıyor.

GRUP İÇİNDE BÖLÜNME VAR

Meclis üyelerinin bir bölümü Murat Aydın ismine sıcak bakmıyor. Aydın’ın partide çok fazla geçmişi olmaması nedeniyle karşı çıkan meclis üyelerinin farklı bir isim olması için çalışma yaptığı öğrenildi. Bazı belediye başkanları ve bir grup meclis üyesi de Mustafa Özuslu’nun devam etmesi için çalışma yapıyor. Soyer’in ise Özuslu’nun devam etmesine kesin bir şekilde sıcak bakmadığı ve Murat Aydın isminde ısrarcı olduğu ifade edildi.

RANDEVU KRİZİ.... GÜMRÜKÇÜ'DEN KAPALI OYLAMA HAMLESİ

Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, göreve talip olduğunu açıklamıştı. Gümrükçü’nün basın aracılığıyla adaylık çıkışının Soyer ve Yücel cephesinde rahatsızlık yarattığı öne sürülürken, Gümrükçü’nün adaylık niyetinden geri adım atmadığı belirtildi. Gümrükçü’nün Soyer’den konuyla ilgili görüşmek adına randevu istediği ancak Soyer’in henüz randevu vermediği belirtildi. Gümrükçü’nün grup toplantısı öncesi görüşme gerçekleşmediği takdirde adaylıktan geri adım atmayacağını yakın çevresine söylediği öğrenildi.

MANİDAR PAYLAŞIM

Gümrükçü’nün grup toplantısına tüzük ile gitme hazırlığı yaptığı ve oylama yaptırmaya çalışacağı iddia edildi. Gümrükçü'nün sosyal medya hesabından 'belediye ve il genel meclisi grupları çalışma yönetmeliği'ni paylaşması 'grup toplantısı öncesi hazırlık yapıyor' olarak yorumlandı. 

YÜCEL SANDIK KURDUTMAK İSTEMİYOR

İl Başkanı Yücel'in ise grup başkanvekili konusunda sandık kurturmak istemediği, bunu düşüncesini de il yönetim kurulu toplantısında dile getirdiği öğrenildi.

Öte yandan hem Özuslu’nun hem de Aydın’ın Karşıyaka Belediye Meclis Üyesi olması nedeniyle gözler Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay’a da çevrildi. Tugay’ın her iki isimle ilgili olumlu görüş verdiği ancak grup başkanvekili konusunda meclis içinde uzlaşı sağlanması tarafında olduğu, farklı bir isim üzerinde de karar kılınabileceği görüşünde olduğu öğrenildi. Tugay’ın geçtiğimiz günlerde ‘grup başkanvekili’ konusuyla ilgili Soyer’le baş başa görüştüğü öğrenildi.  

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Meraklı
 7 Nisan 2022 Perşembe 01:24
Utku Başkan Çiğli’de grup başkan vekilliği ve grup sözcülüğünü “ben karışmıyorum, kapalı oylamayla grupta karar verin, istediğinizi seçin” diyerek mi belirlemiş?
 Gani
 6 Nisan 2022 Çarşamba 13:13
Mustafa ozusluya yeter artık.orgute cok zarar verdi.Aday gumrukcü olmali
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir