MENÜ
İzmir 20°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP İzmir'de eski başkanlar kongre için sahaya indi... Hedef: Güçlü temsiliyet!
Politika
2 Ağustos 2019 Cuma 11:17

CHP İzmir'de eski başkanlar kongre için sahaya indi... Hedef: Güçlü temsiliyet!

CHP İzmir’de önümüzdeki ay başlatılması beklenen parti içi olağan kongre takvimi öncesi hareketlilik başladı. 3 eski ilçe başkanı sahaya inerek ilçe turuna çıktı. Metropol dışındaki ilçelerin ‘temsiliyet’te eksik kaldığını savunan eski başkanlar Küçük Menderes, Yarımada ve Bakırçay’daki ilçelerin kongreler sonucunda oluşacak delegasyonunun il kongresinde bir arada hareket etmesini sağlamak istiyor.

GERÇEKİZMİR - Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) kongre takviminin ertelenmeyeceğinin açıklanmasının ardından gündem hareketlendi. 

CHP Genel Merkezi taslak takvimi hazırlarken, sürecin 1-2 ay içinde başlatılması bekleniyor.

İzmir’de de parti içi yarış hareketliliği başlarken, bazı eski ilçe başkanlarından sürpriz bir hamle geldi.

İzmir’de Bayındır İlçe Eski Başkanı Behzat Aydilek, Tire İlçe Eski Başkanı Hakan Şenoyar ve Karaburun İlçe Eski Başkanı Bülent Çumçum ilçe turuna çıktı.

Başkanlar, Aliağa, Dikili, Bergama ve Kınık’a giderek  hem mevcut ilçe başkanlarını hem de geçmişte birlikte ilçe başkanlığı yaptığı isimleri ziyaret ediyor.

HEDEF ORTAK HAREKET, GÜÇLÜ TEMSİLİYET
Gerçekizmir’in edindiği bilgiye göre 3 eski başkan, Küçük Menderes, Yarımada ve Bakırçay’daki ilçelerin ilçe kongrelerinde oluşacak delegasyonunun bir arada hareket etmesini sağlamak adına ön çalışma yapıyor.

Eski başkanların geçmişte il kongrelerinde il yönetimi ve kurultay delegeliğinde temsiliyet de düşük kalan nüfusu küçük ilçelerin bir arada hareket ederek il kongresinden güçlü temsiliyetle çıkmasını sağlamak istediği öğrenildi.

Aydilek, Çumçum ve Şenoyar’ın süreç boyunca metropol dışındaki ilçelerde parti örgütüyle temasını sürdüreceği ve çıkacak delegasyonun ortak hareket edip il başkan adayı veya adaylarıyla birlikte ‘eli güçlü’ şekilde görüşmesini sağlamaya çalışacakları öğrenildi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir