MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP İzmir’de eski il başkanlarından çarpıcı 'kongre' mesajları!
Politika
6 Eylül 2023 Çarşamba 08:33

CHP İzmir’de eski il başkanlarından çarpıcı 'kongre' mesajları!

CHP İzmir 16 Eylül’deki kongreye giderken kulisler gün geçtikçe hareketleniyor. Mevcut Başkan Aslanoğlu’na sıcak bakmadığı söylenen isimlerin Genel Merkez mesaisi gündeme bomba gibi düşerken, Karamustafaoğlu ve Sındır isimlerinden birinin ‘uzlaşı’ adayı olacağı iddiası ortaya atıldı. Gözler Kılıçdaroğlu-Soyer görüşmesine çevrilirken, tüm gelişmelerin ışığında kritik kongreyi Gerçekİzmir’e değerlendiren CHP İzmir’in önceki dönem il başkanları çok konuşulacak mesajlar verdi.

Efe Can TAN/GERÇEKİZMİR - Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) İzmir’de ilçe kongreleri maratonunun tamamlanmasının ardından gözler 16 Eylül’de Gaziemir Fuar alanında düzenlenecek olan İl Kongresi’ne çevrildi.

Eski Konak İlçe başkanları Aytekin Tunus, Şakir Başak ve mevcut İl Başkanı Şenol Aslanoğlu’nun resmi olarak adaylıklarını açıkladıkları süreçte kongreye 10 gün kala kritik görüşme trafiği yaşanıyor.

Kongre öncesi Genel Merkez’de de yoğun trafik yaşanırken Aslanoğlu’na sıcak bakmadığı belirtilen Örgütlerden Sorumlu Koordinatör Engin Özkoç, Genel Başkan Yardımcısı Devrim Barış Çelik ile CHP PM Üyesi ve İzmir Milletvekili Ednan Arslan ve CHP İzmir Milletvekili Deniz Yücel’in Kılıçdaroğlu ile görüşmesi kulisleri hareketlendirdi.

Son olarak Örgütlerden Sorumlu Koordinatör Engin Özkoç'un İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'le görüşmesi ve Aslanoğlu'nun yerine Konak İlçe Eski Başkanı Sinan Karamustafaoğlu ve CHP Eski Genel Sekreteri ve İzmir Eski Milletvekili Kamil Okyay Sındır'ı Genel Merkez adına önerdiği iddiası kulislere yansımıştı.

Gözler süreçte Aslanoğlu'na destek veren Soyer'in CHP Lideri Kılıçdaroğlu ile yaplacak görüşmesine çevrildi.

Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun sürece ilişkin tavrı merak konusu olurken geçmiş dönemlerde CHP İzmir’de İl Başkanlığı koltuğunda oturmuş isimler kongreye dair Gerçekİzmir’e çarpıcı açıklamalarda bulundu.

CHP İzmir'de il eski başkanlarından Tacettin Bayır, Bedri Serter, Selçuk Ayhan, Ekrem Bulgun ve  Alaattin Yüksel kongre sürecine dair yaşananları değerlendirdi.

YÜKSEL: BUNLAR NEREDE YAŞIYOR, UZAYDA MI?

CHP’de birçok önemli görevde bulunan iki farklı dönem de il başkanlığı yapan Alaattin Yüksel, kongre sürecine dair çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Yüksel, ‘’Yaşanan şeylere çok üzülüyorum. Canım sıkılıyor. Sahici insan yok. İşin içindeki oyuncuların, aktörlerin hepsi hayal dünyasında. Sahici insan çıksa linç edecekler. Şu an konuşulanların hiç biri farklı değil. Seçmenin ve tabanın bakışı ne hiç bakmıyorlar. Düşüncesine hiç bakmıyorlar. Bunlar nerede yaşıyor uzayda mı? Gerçekle uzaktan yakından alakaları yok. Ben görevimi bu nedenlerle bıraktım, değişen hiçbir şey olmamış’’ ifadelerini kullandı.

BAYIR: SINDIR ÜZERİNDE MUTABAKAT SAĞLANDI!

Sürece dair konuşan eski il başkanlarından Tacettin Bayır, ‘’CHP zengindir adaylar açısından da zengindir, mutlaka bir çıkış formülü bulacaktır. Önemli olan burada kırmadan dökmeden bir formül bulmak. Ağabey formülü öne çıktı. Tahmin ediyorum hayata geçecek son rötuşları yapılıyor. Kamil Okyay Sındır üzerinde mutabakat sağlandı. Burada bizim örgüt olarak öne çıkardığımız isim o, eski il başkanları var, milletvekilleri var bunların içinde. Kılıçdaroğlu’nun talebi değil sadece. Mutabakatın bu şekilde sağlanabileceğini, önümüzdeki bir yerel seçim olduğunu İzmir’in doğru dizayn edilmesi gerekiyor. Sokakta partililer farklı şeyler konuşuyor bu bizi çok rahatsız ediyor. Ben 40 yılımı verdim bu partiye nasıl sırtımı döneyim de görmezden geleyim yapamam! İster istemez biz de müdahil olduk, Atila Sertel de var, Bedri Serter de var Kamil Okyay Sındır da var, Musa Çam da var ben de varım. Hep birlikte öneri götürdük. Ben olacağını düşünüyorum. Şenol Aslanoğlu, Aytekin Tunus, Şakir Başak yapamaz diye değil. Böyle bir partiler üstü birini bulalım dedik, Sındır da partinin eski genel sekreteri. Belediye başkanlığı yapmış, milletvekilliği yapmış saygınlığı olan bir isim. Kamil Bey için Genel Başkan Kılıçdaroğlu ‘peki olsun’ dediğinde diğer adayların da Kamil Bey lehine çekileceğini ümit ediyorum’’ dedi.

BAYIR: ASLANOĞLU KILIÇDAROĞLU’NUN ONAYINI ALMADI!

Bayır, Aslanoğlu’nun adaylığını açıklaması ile ilgili ise, ‘’Bence erken açıkladı adaylığını Aslanoğlu, Kılıçdaroğlu’nun olurunu almadı. Onu da Tunç Başkan hızlandırdı galiba. Geçen gün belediye başkanlarını davet edip il başkanlığında yapılan açıklama genel başkanın onayı olmadan yapılmış bir açıklama. Orada hata yaptılar. İlçe başkanları ile yapılan ziyarette de Kılıçdaroğlu’nun vermiş olduğu hiç öyle bir onay yok’’ ifadelerini kullandı.

BULGUN’DAN ‘UZLAŞI’ ÇAĞRISI!

Eski başkanlardan ve partinin önemli isimlerinden Ekrem Bulgun ise , ‘’Çok aday olursa aralarında anlaşmaları gerekir. Çok adaylı bir kongrede alınacak oylar yüzde 50’yi geçmezse öyle il başkanı olursa, o il başkanı başarılı olamaz. Uzlaşı adayı olması gerekir. Aslanoğlu efendi bir adam bu işi yapabilecek bir isim. Kamil Okyay Sındır toparlayıcı bir insandır, faydalı olur. Anlaşabilirlerse elbette’’ değerlendirmesini yaptı.

SERTER: ASLANOĞLU BİRİLERİNE BAĞLI!

Bedri Serter kongreye 10 gün kala yaptığı değerlendirmede çarpıcı ifadeler kullandı.

Serter, ‘’Bu il kongreleri bizim İzmir için çok önemli. 2, 3 adaylı kongreler de olmuştur bazen de tek adaylı kongreler olmuştur. Genel başkanın talebi olmuştur bizonu uygulamışızdır. Bu gidişatta Şenol Bey güzel çalışmalar yaptı 4,5 ay zarfında. Özgür hareket edemedi. İl başkanlarının daha özgür hareket etmesi lazım. Bu hareketsizliği onun için handikap oldu. Aslanoğlu birilerine bağlı. Birilerine danışmadan hiçbir yol alamadı. Ondan dolayı adaylarımız arttı. Artık biz yerel seçimlere gideceğiz İzmir’in kayba tahammülü yok. Böyle örgütün benimsediği herkesin tanıdığı geçmişte deneyimleri olan bir il başkanı ile yol yürünmeli diye düşünüyorum. Önemli bir süreçteyiz. Bu süreci aşması lazım o il başkanının. Örgütün çalışabileceği özgür bir il başkanı olması gerekiyor. Kamil Okyay Sındır niye olmasın?’’ dedi.

‘’TUNÇ BAŞKANLA ORTAK YOLDA YÜRÜMESİ GEREKİR AMA…’’

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer’in Aslanoğlu’nu il başkanlığı koltuğunda görmek istediği iddiaları üzerine konuşan Serter, ‘’Seçilecek il başkanının tabi ki Tunç Başkan ile ortak bir yolda yürümesi gerekir ama önceliğim örgüttür. Örgütün lideri her şeyin önündedir. O genel başkanı temsil eder. Belediye başkanlarımız onun prosedürü ile yürümek mecburiyetindedir. Ben her zaman örgütü ayrı belediyeleri ayrı düşünürüm. Tabi ki uyumlu çalışmaları gerekir’’ dedi.

AYHAN: NORMAL YOLLARLA SEÇİLEN SON İL BAŞKAN BENİM!

Önceki dönem CHP İzmir il başkanlarından Selçuk Ayhan kongre gündemine dair yaptığı açıklamada, ‘’Herkesi istemeyenler olabilir, önemli olan herkesin kendi tercihini özgürce ortaya koyabilmesidir. Genel Merkez’den bir kısmı sağı, bir kısmı solu müdahale ederek yönlendirmeye çalışıyor genelde böyle oluyor bu işler o zaman özgür iradeler askıya alınmış oluyor. İdeal kongreler yapamıyoruz. Normal yollarla seçilen son il başkanı belki benimdir. Baskı dayatma oldu benden sonra. Bunlar hoş şeyler değil. Partinin içe dönük rekabetten seçmene dönük çalışmaya geçememesine yol açıyor. O da işte bildiğimiz oy oranlarında tıkanıp kalınmasına neden oluyor’’ diye konuştu.

KOOPERATİF ÇIKIŞI: İL BAŞKANI BU İŞİN İÇİNE GİRMEMELİYDİ!

Aslanoğlu’nun kooperatif tartışmaları ile yıprandığı iddiaları için konuşan Ayhan, ‘Söz konusu kooperatif depremzedelere yardımcı olmak için İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ortaya koyduğu bir proje. Bu konu speküle edilecektir. İl başkanı bu işin içine girmemeliydi. Acemilik olarak değerlendiriyorum. Bu tip şeyler polemik konusu olur. Faka orada kalkıp da demir eksik, beton eksik falan gibi şeylere katılmıyorum’’ dedi.

‘UZLAŞI’ ADAYI ÇIKIŞI: BU TİP ŞEYLERİ SEVMİYORUM!

Sındır’ın uzlaşı adaylı olacağı iddiası için konuşan Ayhan, ‘’Uzlaşı adayı ne demek? İnsanlar iradesini kullanamasın biz birini önerelim onun etrafında birleşelim demek! Ben bu tip şeyleri sevmiyorum’’ dedi.

‘’YÜCEL TEK ADAY GİRDİ 200 KÜSUR OYLA SEÇİLDİ, HOŞ BİR ŞEY Mİ?’’

Kongrenin çok adaylı olması beklenirken Ayhan konuya ilişkin,  ‘’Adaylar çıksın. En son Deniz Yücel tek aday olarak sıkıştırıldı. İnsanlar bastırıldı. Yücel tek aday olarak girdi, 600 delegenin 200 küsur oyuyla seçildi. Bu hoş bir şey mi? Bırak 6 aday çıksın 200 küsur alan seçilsin!’’ diyerek sözlerini noktaladı.

 

 

 

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Emin Öztürk
 10 Eylül 2023 Pazar 21:30
Hani CHP''dr demokrasi vardı? Kılıçdaroğlu vesayetinde olacaksa demokrasicilik oynamaya ne gerek var. Bu ayak oyunları Parti''nin iradesini sakatlıyor. Parti eğitmeni olarak beni üzüyor. İzmir''i rahat bırakın, kaç aday çıkacaksa yarışsınlar. Kazanan başkanımız olsun.
 Delege
 7 Eylül 2023 Perşembe 11:30
Siz eski ve yeni vekiller delegeler adına uzlası adayı arıyorsunuz hangi delegeden yetki aldınız örgüt te yoksunuz halk ta yoksunuz bakın işinize delegeler secer il başkanını
 cemil
 6 Eylül 2023 Çarşamba 14:45
umut tekin olmalı
 Necati Yıldız
 6 Eylül 2023 Çarşamba 11:50
Hepsi CHP''de önemli görevlerde bulunmuş koca koca adamlar.Ortada bir sorun varsa ki var,bunun ortağı olmuşlar.Sözüm ona çözüm öneriyorlar. Bulabildikleri çözümde "Abi formülü" Sevsinler sizi.
 Gerçekler
 6 Eylül 2023 Çarşamba 09:12
Bırakın bu işleri bu zihniyetle bu partiden bi şey olmaz ben ve benim gibi birçok arkadaşım 10 yıllık uyeliklerimizden vazgeçerek bu partiden ayrıldık yeter artık ya bıktık sizin yalanlarınızdan en küçük ilçede bile ayrıştınız
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir