MENÜ
İzmir 14°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP İzmir'de flaş gelişme: İlçe başkanları 'Kılıçdaroğlu' dedi!
Politika
4 Temmuz 2018 Çarşamba 23:24

CHP İzmir'de flaş gelişme: İlçe başkanları 'Kılıçdaroğlu' dedi!

CHP'de 'olağanüstü kurultay' tartışması yaşanırken, İzmir'de ilçe başkanları Bayraklı'da bir araya geldi. İlçe başkanlarının büyük bölümü Kılıçdaroğlu'na destek kararı aldı. Gerçekizmir'in edindiği bilgiye göre toplantıya katılan ilçe başkanları genel başkan sorunu olmadığı ve yerel seçim sürecinde olağanüstü kurultayın doğru olmayacağı noktasında fikir birliğine vardıkları öğrenildi. 

GERÇEKİZMİR - CHP'de 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekili seçiminin ardından parti içi olağanüstü kurultay tartışması yaşanıyor.

CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin sandıkta partisinden yüksek oy alması sonrası dillendirilen değişim sesleri yine İnce’nin Kılıçdaroğlu’na yaptığı teklifi açıklamasıyla kurultay tartışmasına döndü. 

Görüşme hakkında konuşan İnce, "Kılıçdaroğlu isterse olağanüstü kurultayı toplayarak, benim genel başkan, kendisinin onursal genel başkan olabileceği teklifinde bulundum" dedi. İnce, Kılıçdaroğlu'nun 'hayır' demesi durumunda olağanüstü kurultay sorununu örgütün çözeceğini de ifade etti.

Bu mesajlar sonrası gözler örgüte çevrilirken, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’ndan gündeme damga vuran bir hamle geldi. Önce kurultay delegelerini arayarak değişim vurgusu yapan Kocaoğlu ardından yaptığı açıklamayla bu tavrını kamuoyuyla paylaştı. Kocaoğlu dışında çeşitli illerden kurultay çağrısı gelirken, bir çok il ve ilçe başkanı da Genel Başkan'a destek açıklamasında bulundu.

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel'in Genel Başkan Kılıçdaroğlu'na destek mesajı ve olağanüstü kurultay çağrısı yapanlara verdiği mesaj sonrası bir flaş gelişme de ilçe başkanları özelinde yaşandı. 

BAYRAKLI'DA TOPLANDILAR, 'KILIÇDAROĞLU' DEDİLER!
İlçe başkanları Bayraklı Havuz Kafe'de toplantı yaptı. İlçe başkanları ve ilçe başkanı temsilcileriyle birlikte 17 ismin katıldığı toplantıda diğer başkanların bir kısmı toplantıyı doğru bulmadıkları bir kısmı da mazereterleri nedeniyle katılamadı. Toplantıya katılmayan başkanlardan bazıları da telefonla görüşünü aktardı. Gerçekizmir'in edindiği bilgiye göre toplantıda yer alan ve telefonla bağlanan ilçe başkanları genel başkan sorunu olmadığı ve yerel seçim sürecinde olağanüstü kurultayın doğru olmayacağı noktasında fikir birliğine vardıkları öğrenildi. 

Toplantıya katılmayan ilçe başkanları arasında yer alan Kemalpaşa, Kiraz, Menderes, Ödemiş, Güzelbahçe, Torbalı ve Menemen ilçe başkanlarının ise Kılıçdaroğlu’na destek verme noktasında geride durdukları öğrenildi. Güzelbahçe ve Ödemiş ilçe başkanlarının örgüte danışarak yarın destek kararı alabilecekleri belirtildi. Toplantıya katılmayan ilçe başkanları arasında yer alan Buca, Balçova, Foça ve Karabağlar ilçe başkanlarının gün içinde destek düşüncülerini telefonla ilçe başkanlarına bildirdikleri belirtildi. Kılıçdaroğlu'na destek veren ancak toplantıya mazeret bildirerek katılamayan, desteğini telefonla bildiren başkanlarla birlikte 20'yi aşkın ilçe başkanının 'Kılıçdaroğlu' dediği öğrenildi. 

Başkanların perşembe günü il binasında yapılacak olan ilçe başkanları toplantısının ardından Genel Başkan'a destek açıklaması yapması bekleniyor. 

CHP İzmir'de ilçe başkanlarının yarısı aynı zamanda kurultay delegesi.  

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Ünsal
 5 Temmuz 2018 Perşembe 14:19
Kimse koltuğu bırakmak istemiyor
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir