MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP İzmir'de flaş karar: Kritik sandıkta tedbir kalktı!
Politika
6 Ekim 2017 Cuma 13:55

CHP İzmir'de flaş karar: Kritik sandıkta tedbir kalktı!

CHP İzmir İl Disiplin Kurulu, partinin delege seçimlerinde en tartışmalı mahallesi olan ve pazar günü sandığın yeniden kurulacağı Çiğli Ataşehir Mahallesi'ne üye 2'si meclis üyesi 4 isim için flaş bir karara imza attı.

GERÇEKİZMİR - CHP İzmir İl Disiplin Kurulu toplantısı, Galip Cengiz Dinçer başkanlığında gerçekleşti. Disiplin kurulu, Pazar günü sandığın yeniden kurulacağı Ataşehir Mahallesi’yle ilgili flaş bir karar aldı. Kurul, haklarında ihraç istenen partililerin tedbirini kaldırdı. 

- CHP'DE FLAŞ 'ATAŞEHİR' KARARI: O 4 İSİM DİSİPLİNE... 

İlçe yönetiminin, desteklediği mavi listenin beyaz listeye 4 oyla kaybettiği Ataşehir Mahallesi'ndeki seçimde ölen bir üyeye oy kullandırıldığı ve oy kullanmış görünen iki üyenin sandığa hiç gelmediği iddiasıyla yaptığı iptal hamlesi partide tansiyonu yükseltmişti.

Mahalledeki seçim önce ilçe yönetimi ardından  il yönetimi tarafından iptal edilmişti. Sandıktan galip çıkan beyaz liste adına şaibenin giderilmesi için yargıya başvuran meclis üyeleri Süleyman Karadağ, Mustafa Avdan ile partililer Ehsan Çam ve Ercan Ulusoy, ilçe yönetiminin talebiyle il yönetimi tarafından kesin ihraç istemiyle tedbirli olarak disipline sevk edilmişti.

Pazar günkü seçim öncesi il disiplin kurulu toplantısı yapıldı ve önemli bir karar çıktı. Tedbirli olarak disipline sevk edildikleri için oy kullanamama durumuyla karşı karşıya kalan dört ismin tedbiri disiplin kurulu tarafından kaldırıldı. Disipline sevk edilen isimler pazar günü ilçe binasında yeniden gerçekleşecek Ataşehir Mahallesi seçimde oy kullanabilecek.

Karar oy çokluğuyla alındı.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir