MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP İzmir'de gözler Yücel ve Soyer'in Ankara çıkarmasında!
Politika
19 Aralık 2022 Pazartesi 08:49

CHP İzmir'de gözler Yücel ve Soyer'in Ankara çıkarmasında!

CHP İzmir’de bir numaralı gündem ‘yeni il başkanı’ konusu. Yücel’in bu hafta içi istifa edeceği iddiası yüksek sesle konuşulurken, parti örgütünü yoğun bir hafta bekliyor. Yücel ve Soyer’in ayrı ayrı Genel Merkezde olmaları bekleniyor. Hem içeriden hem dışarıdan isimler kulislerde konuşulmaya devam ediyor. Yücel’in istifa ettiği anda yeni il başkanının belli olup olmayacağı bir başka merak konusu... İl yönetiminden bir isim görevi vekaleten bir süre sürdürebilir.

GERÇEKİZMİR - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Örgütü’nde genel merkez tarafından yayınlanan adaylık istifası genelgesinin ardından hareketli günler yaşanmaya devam ediyor. 

İl Başkanı Deniz Yücel’in milletvekili aday adayı olmak için görevinden ayrılmasına kesin gözüyle bakılırken, CHP İzmir’de 1 numaralı gündem yeni il başkanının kim olacağı… 

BU HAFTA İSTİFA ETMESİ BEKLENİYOR
Yücel istifa tarihiyle ilgili net bir açıklama yapmazken, Yücel’e yakın kaynaklardan edinilen bilgiye göre 5 yıldır görevde olan il başkanı Perşembe günkü yönetim kurulu toplantısında istifa edecek.

Yücel’in istifa ettiği anda yeni il başkanının belli olup olmayacağı merak konusu. Yeni başkan konusunda konsensüs sağlanmazsa görüşme trafiği sürerse, il yönetiminden bir isim görevi vekaleten bir süre sürdürebilir.

Parti içinde süreci yöneten aktörler dışarıdan atamaya ve ‘ağabey’ formülüne sıcak bakarken, yönetim içinde de revizyon olmasını savunuyor.

İL YÖNETİMİNDE KULİS ÇALIŞMASI
İl yönetiminin içeriden seçim olması için kendi aralarında yoğun bir görüşme trafiği süreci götürdükleri, ilçe başkanlarıyla da temas halinde olan bazı yöneticilerin başkanlardan destek istedikleri öğrenildi.

İl yöneticilerinin  perşembe günkü toplantıda masaya il yönetimi içerisinden bir aday koyma çalışması içinde oldukları iddia edildi. Yönetim içinden Görkem Duman, Çetin Özdemir, Çağdaş Kaya, Özcan Durmaz, Leman Tunus ve Saniye Bora Fıçı isimleri gündemde...

ATAMA LİSTESİ KABARIK! 
Öte yandan CHP İzmir'de dışarıdan atama noktasında liste kabarık... Kulislerde Şenol Aslanoğlu, Altan İnanç, Sinan An, Mehmet Ali Çalkaya, Musa Çam, Aytekin Tunus, Sinan Karamustafaoğlu, Erdal Karademir, Umut Tekin ve Olgun Atilla isimleri gündemdeki yerini koruyor. 

HEM YÜCEL HEM DE SOYER ANKARA’YA GİDECEK
Edinilen bilgiye göre hafta sonu görüşmesi beklenen Yücel ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in bir araya gelemediği öğrenildi. İkilinin bu hafta Genel Merkez’e gidecekleri öğrenildi. Yücel’in Salı günü, Soyer’in de Almanya dönüşü Çarşamba günü Ankara’da olacağı bildirildi. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir