MENÜ
İzmir 13°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP İzmir'de gündem il kongresi: Komisyondan ilk toplantı... Masada 'kontenjan sayıları'
Politika
12 Ekim 2025 Pazar 21:09

CHP İzmir'de gündem il kongresi: Komisyondan ilk toplantı... Masada 'kontenjan sayıları'

CHP'de il kongresine yönelik oluşturulan komisyon ilk toplantısını yaptı. Toplantıda kontenjan dağılımının delege sayılarına göre yapılması fikrinde uzlaşılırken, Bakırçay, Küçük Menderes ve Yarımada için ‘bölge kontenjanı’ verilecek. Toplantıda komisyondaki başkanların kurultay delege listesinde öncelikli olarak ilçe başkanlarının yazılması gerektiğini savundukları bu konuda ısrarcı olunması gerektiğini gündeme getirdikleri öğrenildi. Toplantıda çarşaf-blok liste konusu da konuşuldu.

GERÇEKİZMİR - CHP İzmir’de gözler 17 Ekim’deki il kongresine çevrildi.

Genel Merkez, İzmir’de kooperatif davasından tutuklu olan Şenol Aslanoğlu ile devam kararı alırken örgüte ‘tek aday’ mesajı verilmişti.

Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ensar Aytekin, İzmir’e gelerek ilçe başkanları ve belediye başkanlarıyla toplantı yaptı.

Toplantıda çarşaf-blok liste konusu masaya yatırırken, son kararı ilçe başkanları ve delegelerin vermesi noktasında görüş birliğine varıldı.

Öte yandan il yönetim kurulu üyeleri ve kurultay delegelerine yönelik kontenjan dağılımı belirlemek adına komisyon kuruldu.

Komisyonda il başkan vekili Barış Özdemir, İl Sekreteri Tevfik Türk, Buca, Karabağlar, Çiğli, Karşıyaka, Bornova, Torbalı, Narlıdere, Ödemiş, Selçuk, Bergama ilçe başkanları yer aldı.

KOMİSYONDAN İLK TOPLANTI

Komisyon ilk toplantısını gerçekleştirdi.

Toplantıda kontenjan dağılımının delege sayılarına göre yapılması fikrinde uzlaşıldı.

Bakırçay, Küçük Menderes ve Yarımada için ‘bölge kontenjanı’ verilecek. Bu 3 bölgede ilçeler dağılımı kendi aralarındaki toplantıyla belirleyecek, komisyona bildirecek.

Toplantıda ilçe başkanlarının kurultay delege listesinde öncelikli olarak ilçe başkanlarının yazılması gerektiğini savundukları bu konuda ısrarcı olunması gerektiğini gündeme getirdikleri öğrenildi. 

Toplantıda çarşaf liste olursa ne olur blok liste olursa ne olur bu noktada da görüşler gündeme geldi. 

Komisyon hafta içi yeniden toplanacak.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2025 Gerçek İzmir