MENÜ
İzmir 13°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP İzmir'de gündem tüzük: İlk zirve... Komisyonda kimler yer alıyor?
Politika
22 Şubat 2018 Perşembe 12:33

CHP İzmir'de gündem tüzük: İlk zirve... Komisyonda kimler yer alıyor?

CHP İzmir’de Tüzük Kurultayı için komisyon ilk toplantı için toplanıyor. 2016 yılında kurulan komisyona, eklenen ve çıkarılan isimler oldu.

GERÇEKİZMİR - Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP) Kemal Kılıçdaroğlu'nun yeniden genel başkan seçildiği 36.Olağan Kurultayı'n ardından gözler 9-10 Mart’ta gerçekleşecek Tüzük Kurultayı’na çevrildi.

İzmir’de de Tüzük Kurultayı’na yönelik çalışmalar start aldı. 2016 yılında hazırlanan İzmir’in tüzük raporu, ilçelerden gelecek yeni önerilerle birlikte harmanlanacak. İlçelere öneriler için yazı gönderildi.

İl Başkanı Deniz Yücel başkanlığındaki tüzük komisyonu, ilk toplantısını Cuma günü saat 17:30’da yapacak.

2016 yılında kurulan komisyona, çıkarılan ve eklenen isimler oldu.

Geçen dönemki komisyonda yer alan PM Üyesi Sevda Erdan Kılıç, İl sekreteri Birgül Değirmenci, il eski başkan yardımcıları Esin Doğan Metin, Niyazi Arslan, Barış Erel, eski vekil Sabri Ergül, milletvekili adayı Ali Hıdır Uludağ, Konak ilçe delegesi Kazım Umdular ve il yöneticisi Mehmet Türkbay devam edecek.

Komisyonda yer alan İl Eski Başkan Yardımcısı Aytül Tokgözlü istifa ettiği için çıkarıldı. Komisyonda yer alan bir başka isim avukat Nilay Kökkılınç da yurt dışında olduğu için toplantıda yok.

Komisyona eklenen isimler ise İzmir Eski Milletvekili Mustafa Moroğlu, İl Eski Başkanı Asuman Ali Güven, İl Eski Başkan Yardımcıları Hatice Tatlı ve Ednan Arslan ile Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) eski Üyesi Şehrazat Mercan oldu. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Seniye Nazik Işık
 26 Şubat 2018 Pazartesi 09:44
Başarılar diliyoruz. Tüzük değişikliği önemli, zira partinin çalışma kural ve yollarını gösteren temel özellikleri gösteriyor. Üyelik hukuku, adaylaşma kuralları, örgüt hukuku, ahlak ve kendini sorgulama hukuku, en önemlisi siyasi ve mali hesap verme olan yönetişim kuralları gibi hususları içeriyor. Önerilerimizi ilettik, nefesimizi tuttuk, bekliyoruz. Ha bir de, tüzüğün örgüttte uygulanmasında 2 yıl kadın kolları genel sekreteri, 2 yıldan fazla da PM üyesi olarak fiilen görev yaptım. Hukuku sadece hukukçular yapmaz, hatırlatmak görevdir.
 Halk
 22 Şubat 2018 Perşembe 19:43
2 dönem üst üste bel bsk.vekil.meclis üyesi aday olmamalı.
 3 donem
 22 Şubat 2018 Perşembe 13:19
Yeni tuzugu 3 donem milletvekili, belediye baskani ,meclis uyesi olmus kusilerin birdaha aday olamamalari eklenmeli.
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir