MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP İzmir'de günden o SKM: Yücel, Başak ve Gruşçu'dan flaş açıklamalar!
Politika
25 Mayıs 2018 Cuma 15:10

CHP İzmir'de günden o SKM: Yücel, Başak ve Gruşçu'dan flaş açıklamalar!

CHP Konak İlçe Başkanlığı tarafından kurulan ve başına örgütün eski Başkanı Başak'ın getirildiği SKM 'alternatif' tartışmalarına yol açtı. CHP İl Başkanı Yücel, Başak ve CHP Konak İlçe Başkanı Gruşçu'dan çarpıcı açıklamalar geldi.

İZMİR - Siyasi partilerde 24 Haziran'da yapılacak erken seçim öncesi seferberlik başladı. 

Cumhurbaşkanı adaylarının ardından milletvekili listelerinin de belli olması sonrası alan çalışmalarına yönelmeye başlayan partilerde Seçim Koordinasyon Merkezleri (SKM) oluşturuldu.?

CHP İzmir İl Başkanlığı, partinin Konak'ta yer alan il binasının 200 metre yakınında tuttuğu ofiste süreci yürütecek olan SKM’nin başına Alaattin Yüksel ve Yekta Varnalı’yı getirirken, ikilinin altında 20 kişilik bir birim de oluşturuldu.

CHP’nin SKM’sinin bugün yapılacak açılışından bir günce sürpriz bir gelişme yaşandı. Çağrı Gruşçu başkanlığındaki CHP Konak İlçe Başkanlığı kendi seçim koordinasyon kurulunu ve merkezini kurdu. 10 kişiden oluşan kurulun başına CHP Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan’ın yardımcısı olan, Konak İlçe Eski Başkanı Şakir Başak getirildi.

İlçe başkanlığının ayrı bir seçim koordinasyon kurulu oluşturmasında alanda daha etkin sonuç almak istenmesinin yanında, merkez SKM’nin başında Alaattin Yüksel’in olmasının da etkili olduğu öğrenildi. 

Konak üyesi olan Yüksel ve ekibi uzun süredir parti içi kongre süreçlerinde eski ilçe başkanı Başak ve ekibiyle ayrışıyordu. 

Gelişmelerin ardından CHP İl Başkanı Deniz Yücel ve CHP Konak tarafından kurulan SKM'ya başkanlık edecek Şakir Başak'dan çarpıcı açıklamalar geldi. 



SORUN YOK HATTA 3-4 TANE AÇMALARINI İSTEDİK 
CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel de, kendilerinin her ilçede seçim ofisleri açmalarını istediklerini söyledi. Her ilçenin kendi bünyesinde bu ofisleri açtığını vurgulayan Yücel, "Konağın da bir seçim merkezi açmasında sorun yok. Bütün ilçelerin seçim çalışmaları bu ofisler üzerinden yürütülecek. Hatta Konak’tan 3-4 ofis açmalarını istedik. Herhangi bir sorun yok" diye konuştu.



YÜKSEL'İ GETİRDİLER SORUN OLMADI DA... 
İzmir’deki tüm ilçelerde SKM’lerin olduğunu ifade eden Başak, "SKM her ilçede var. Arkadaşlar, deneyimli bir kişinin bu merkezin başına geçmesini istedi. Kararı bana bildirdiler, benim de haberim yok. Ne kimse benim alternatifim olabilir ne de ben kimsenin alternatifi olabilirim" dedi. 

İl Başkanlığına alternatif olarak kurulan bir SKM olmadığını kaydeden Başak, şunları söyledi: "İl ildir, ilçe ilçedir. SKM’nin başına gelmiyorum, Konak’ın başına getirildim. Konak çok karışık bir yer, normal bir yer değil. Ben 40 yıldır Konak’tayım ve bu işi biliyorum. Onlarca seçim yaptım. İlçe böyle bir karar almış aslında kabul etmemem lazım ama ben partiliyim, bu partinin hamalıyım. Sevinmeleri lazım. Alaattin Yüksel’i getirdiler sorun olmadı da ben atandım diye mi sorun oldu?"



BAŞAK YÜKSEL'E KARŞI DİYE BİR DURUM YOK! 
CHP Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu ise kurulan SKM'nın alternatif bir SKM olmadığının altını çizerek, Başına Şakir Başak’ı getirdik. O nedenle bu iddialar ortaya atıldı. Sanki Alaattin Yüksel’ e karşı Şakir Başak’mış gibi! Böyle bir durum yok. Konak ilçe örgütü olarak, Konak sınırları içerisinde seçimi daha iyi yönetebilmek adına böyle bir karar aldık. Konak’taki seçim çalışmalarını yürüteceğiz" diye konuştu.

İl Başkanlığı tarafından yürütülen çalışmalara saygı duyduklarını ifade eden Çağrı Gruşçu, "Biz de Konak’ta çalışıyoruz. Mesele bizim Konak’ta olmamız, merkez ilçe olmamızdan kaynaklanıyor. Halbuki ortada bir şey yok. Biz diğer seçimlerde de aynı şeyi yaptık. Burada tecrübeli, deneyimli, bu iş ayağa kaldırabilecek biri olsun istedik" dedi. (DHA)

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir