MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP İzmir'de ilk kadın aday  o ilçede yola çıktı
Politika
27 Kasım 2017 Pazartesi 22:33

CHP İzmir'de ilk kadın aday o ilçede yola çıktı

CHP İzmir’de devam eden ilçe kongreleri sürecinde bu dönem mevcut kadın ilçe başkanlarının dışında ilk kez kadın bir partili ilçe başkan adayı oldu.

GERÇEKİZMİR – CHP İzmir’de olağan kongre takvimi işliyor. Geçtiğimiz hafta sonu ilçe kongreleri Urla ve Konak ile start aldı.

İlçelerde aday hareketliliği ise sürüyor. Süreçte mevcut kadın ilçe başkanları (Balçova-Bergama-Kemalpaşa)  dışında ilk kez kadın bir partili aday olarak yola çıktı.

Geçtiğimiz günlerde ilçe binasında ilçe başkanlığına yeniden aday olduğunu, Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur’un desteğiyle açıklayan Narlıdere İlçe Başkanı Şahin Fırat’ın kongrede rakibi, parti eğitmeni Bahar Özgören oldu.

KENDİME GÜVENİYORUM

2 dönemdir Huzur Mahallesi’nden delege seçilen, emekli bankacı, dış ticaret uzmanı Özgören Gerçekizmir’e yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Bir anda verilmiş bir karar değil. Uzun zamandır düşünüyordum. Süreci bekliyordum. Bu dönem İzmir’de farklı adaylar çıkamadı. Aday sıkıntısı var gibi ilçelerde. Nedense kadınların cesaretleri yok. Destekleyenler yok. Kendimi donanım açısından yeterli buldum. Ortam da müsait. Alternatifsizlik doğru değil. Aday olmayı doğru buldum. Tek başıma aldığım bir karar değil. Taban hareketiyle oluştu bu adaylık kararı.... 2019’a üyelerin sevgiyle, birlikte enerji dolu gitmesi için aday oldum. Siyasetin belli çevrede kişiler arasında dönmesinden çok bu işe gönül vermişleri de cesaretlenmek adına atılmış bir adım. Kendime güveniyorum. Narlıdere’yi 2019’a motivasyonu yüksek enerjisi tam bir şekilde götürmek istiyorum. Belediye başkanı keşke tarafını açıklamasaydı. Daha şık olurdu.”

Özgören, adaylığını Cuma günü ilçe binasında örgüte duyuracak. Özgören, hafta içinde hem ilçe başkanı Fırat hem de Belediye Başkanı Batur’la görüşecek. Özgören, Fırat lehine tarafını açıklayan Batur'u adaylık açıklamasına davet edecek.   

Öte yandan Özgören'e geçtiğimiz dönem muhalefet grubunu oluşturan ancak bu dönem mahallelerde sürece tepki göstererek müdahil olmayan Özgür İrade Hareketi Grubu'nda yer alan isimlerin de destek vermesi bekleniyor. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Hamide Sönmez
 28 Kasım 2017 Salı 01:09
Bahar hanım a ilçe başkanlığı çok yakışır. Kadın olarak ilçede güzel olumlu çalışmalar yapacaktır .Kutluyorum.
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir