MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP İzmir'de ilk kadın aday yola çıktı
Politika
2 Aralık 2017 Cumartesi 09:44

CHP İzmir'de ilk kadın aday yola çıktı

CHP’de İzmir’de kongre sürecinde mevcut 4 kadın ilçe başkanının dışında ilk kez kadın bir partili ilçe başkanlığı için yola çıktı. CHP Narlıdere’de başkanlığa talip olduğunu gerçekleştirdiği adaylık açıklamasıyla duyuran parti eğitmeni Bahar Özgören “Üyelerinin yüzde 50’ye yakınının kadın olduğu ilçeye kadın eli değsin istiyorum” dedi.

GERÇEKİZMİR - CHP İzmir’de olağan kongre takvimi işliyor. Konak,Urla ve Karaburun’da sandık kuruldu başkan ve yönetimleri seçildi.

Kongresi yapılmayan ilçelerde aday hareketliliği de sürüyor. Süreçte mevcut kadın ilçe başkanları (Balçova-Bergama- Kemalpaşa- Ödemiş)  dışında ilk kez kadın bir partili aday olarak yola çıktı.

CHP Narlıdere’de 2 dönemdir Huzur Mahallesi’nden delege seçilen, emekli bankacı, dış ticaret uzmanı Bahar Özgören, 9 Aralık'taki ilçe kongresinde mevcut İlçe Başkanı Şahin Fırat’ın rakibi oldu.

Parti eğitmenliği yapan Özgören adaylık açıklamasını partisinin ilçe başkanlığında gerçekleştirdi. Adaylık açıklamasına İlçe Başkanı Şahin Fırat, meclis üyeleri Nurhayat Kaya, Sibel Sessiz, Devrim Kırlangıç, Hakan Kılıç, Kazım Ardıç ve Aydın Özdemir, eski ilçe başkanları Mehmet Esen, Mehmet Kılıç, bir önceki kongrede ilçe başkanlığına aday olan Ergin Demir, partiden milletvekili adayı olan Nilay Kökkılınç ile çok sayıda partili katıldı. İlçe başkanı Fırat'ın adaylık açıklamasına katılarak 'tarafım' mesajı veren Belediye Başkanı Abdül Batur ise Özgören'in açıklamasında yer almadı. 

KADIN ELİ DEĞSİN İSTİYORUM
Özgören adaylık açıklamasında “Üyelerinin yüzde 50’ye yakının kadın olduğu ilçeye kadın eli değsin istiyorum” dedi. Mücadeleci bir ilçe başkanı olacağının sözünü veren Özgören, “ Genel Başkanımızın enerjik ve kararlılığına uygun başkanlık yapacağım. Partiyi adeta siyaset okuluna dönüştüreceğiz. Mahalle örgütlerini direniş örgütlerine dönüştüreceğiz. Halkın sorunlarına kulak vereceğiz. Hiçbir üyeyi yok saymadan küçümsemeden yol alacağız. Bütün üyelerimizi önemseyeceğiz ve parti mücadelemize katacağız. Belediye başkanı ve meclis üyeleriyle uyumlu olacağız. Hedefim hem yerel hem genel seçimlerinde iktidar olma mücadelesine güç katmak. İlçedeki yüksek gücümüze daha da güç katmak” dedi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 S.Nazik Işık
 3 Aralık 2017 Pazar 07:34
Hayırlı olsun. Başarılar dilerim. Kadınların cesaretli olması çok değerli. Yol açar, örnek olur.
 Nuriye çelik
 2 Aralık 2017 Cumartesi 18:50
Kader(kadin adaylari destekleme dernegi) merkez yönetim kurulu üyesiyim. Sizii cani gönulden kutluyorum .Basarilar diliyorum .sizi Panelemize davet ediyorum. .
 Nuriye çelik
 2 Aralık 2017 Cumartesi 18:50
Kader(kadin adaylari destekleme dernegi) merkez yönetim kurulu üyesiyim. Sizii cani gönulden kutluyorum .Basarilar diliyorum .sizi Panelemize davet ediyorum. .
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir