MENÜ
İzmir 21°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP İzmir'de kadın aday kulisleri: Kimlerin adı geçiyor?
Politika
11 Kasım 2022 Cuma 08:57

CHP İzmir'de kadın aday kulisleri: Kimlerin adı geçiyor?

İzmir’de son genel seçimlerde 2 kadın siyasetçinin milletvekili seçildiği CHP’de, bu sayının önümüzdeki seçimlerde artması yönünde beklenti yüksek... İşte İzmir’de listeler için ismi geçen kadın adaylar.

GERÇEKİZMİR - Türkiye genel seçim için geri sayıma geçerken, milletvekili aday listeleri kulislerinde de hareketlilik yaşanıyor.

Ana muhalefet partisi Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP) kota tartışmalarının gölgesinde her seçim döneminin önce çıkan konularının başında kadın aday sayısı yer alıyor.

Partinin kalesi olarak adlandırılan İzmir cephesinde de kadın aday sayısı önemli gündemler arasında... Son genel seçimlerde siyasi partilerin çoğunluğunda olduğu gibi CHP cephesinde de kadın aday sayısının azlığı dikkat çekmişti. CHP, İzmir listelerinde 5 kadın siyasetçiye yer vermiş, seçilebilecek sıralarda yer alan Selin Sayek Böke ve Sevda Erdan Kılıç milletvekili olarak TBMM'ye girmişti. 

CHP’de önümüzdeki genel seçimlerde listelerde daha fazla kadın adayın yer almasına yönünde beklenti yüksek...

KARACA’DAN DİKKAT ÇEKEN İZMİR MESAİLERİ
Mevcut milletvekilleri Selin Sayek Böke ve Sevda Erdan Kılıç, önümüzdeki genel seçimlerde liste için yine şanslı gösterilirken, son dönemde İzmir mesaileriyle dikkat çeken Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca da liste için önde gösterilen isimlerden... 

DİSK BAŞKANI'NIN İSMİ GEÇİYOR
DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu'nun ismi de bu dönem İzmir'den vekillik için geçiyor. CHP geçtiğimiz seçimlerde DİSK Eski Başkanı Kani Beko'yu İzmir'den aday göstermiş, Beko vekil seçilmişti. 


2 MYK ÜYESİ DE KONUŞULUYOR
Partide uzun yıllardır aktif görevler alan Kadın Kolları MYK Üyeleri Ayten Gülsever ve Nurşen Balcı da liste için konuşulan isimlerin başında gelenlerden...  Gülsever bakan danışmanlığı, BOTAŞ İzmir Bölge Müdür vekilliği görevlerinde bulunmuştu. Balcı ise İzmir’de kadın kolları il başkanlığı yanısıra meclis üyeliği görevinde de bulunmuştu.

KÖKKILINÇ ŞANSLI
Liste için şans verilen bir başka isim de Nilay Kökkılınç… İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e yakın siyaset yapan Kökkılınç, Büyükşehir’de uzun süredir CHP Grup Sözcüsü olarak görev yapıyor. Kökkılınç geçtiğimiz günlerde İzmir Kent Konseyi Başkanlığına da seçilmişti.

Büyükşehir cephesinde ismi vekil adaylığı için geçen bir başka isim ise İZFAŞ Genel Müdürü Canan Alıcı…

OKAY YDK’YA GİRDİ
Geçtiğimiz aylarda yedek sıradan Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) girmeyi başaran, son genel seçimlerde de listenin sonlarında yer alan Ebru Okay'ın da aday listesinde yer alabileceği konuşuluyor.

YÖNETİMDEN SADECE ALÇAY
Milletvekili seçilmeyi başaran Sevda Erdan Kılıç gibi, uzun süredir il yönetiminde görev yapan ve il sekreterliği görevinde de bulunan Fulya Alçay da il yönetimi içinde liste için şans verilen bir başkan kadın siyasetçi.

İSMİ GEÇEN TEK KADIN BAŞKAN
İlçe başkanları içinden ise ismi vekillik için geçen tek kadın başkan Buca İlçe Başkanı Hacer Taş.

Son genel seçimlerde kendisine listede yer bulan Ezgi Deniz Urunga da yeniden listede yer alması muhtemel isimlerden...

DAVADA BERAAT ETTİ
İzmir'deki camilerde Çav Bella çalınmasının ardından sosyal medyada paylaşım yaptığı için hakkında dava açılan ve beraat eden İl Eski Başkan Yardımcısı Banu Özdemir de liste için adı geçen kadın siyasilerden.

Liste için uzun süredir ismi konuşulan bir başka isim ise  İzmir Barosu Eski Başkanı ve Konak Belediyesi Eski Başkanı Sema Pekdaş.

Daha önce listelerde gazeteci kökenli bir çok isme şans veren CHP’de, İzmir Gazeteciler Cemiyeti Eski Başkanı Misket Dikmen’in ismi de bu dönem adaylık için geçiyor.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Köylü
 11 Kasım 2022 Cuma 10:06
Partide,duruşuyla,mücadeleci yapısıyla hep takdir alan,Ebru Okay
 Emekçi
 11 Kasım 2022 Cuma 09:21
İzmir de dışarıdan gelen hiç bir aday istemiyoruz izmirli İzmir’in her yerin de olan kadın mücadelesinden ve partinin emekçisi sonuna kadar hak eden eski parti Meclis üyemiz S. Nazik Işık olmalıdır sonuna kadar Nazik Hocamızı destekliyor ve yanındayız
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir