MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP İzmir'de kongre maratonu başlıyor: İşte takvim ve adaylık kulisleri!
Politika
31 Temmuz 2023 Pazartesi 08:41

CHP İzmir'de kongre maratonu başlıyor: İşte takvim ve adaylık kulisleri!

CHP İzmir’de delege seçimleri tamamlandı, ilçelerin kongre tarihleri netleşti. İşte 5 Ağustos Cumartesi başlayacak olan kongre maratonunda ilçelerdeki adaylık kulisleri...

GERÇEKİZMİR - Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) olağan kongre takvimi işliyor.

Genel Merkez tarafından gönderilen genelge doğrultusunda CHP İzmir İl Örgütü’nde delege seçimleri tamamlandı.  

Bazı mahallelerdeki seçimlerle ilgili hata tespit edildiği için seçimlerin tekrar yapılması gündemde olan Beydağ dışındaki 29 ilçede kongre tarihi belli oldu.

İŞTE KONGRE TARİHLERİ

5 Ağustos: Torbalı, Balçova

6 Ağustos: Konak, Kemalpaşa

9 Ağustos: Kiraz

11 Ağustos: Bayraklı, Kınık, Urla

13 Ağustos: Ödemiş, Gaziemir, Menderes, Güzelbahçe, Narlıdere

15 Ağustos: Bornova

17 Ağustos: Karaburun

18 Ağustos: Seferihisar

19 Ağustos: Karşıyaka, Çeşme, Selçuk

20 Ağustos: Foça, Menemen

22 Ağustos: Tire

26 Ağustos: Bayındır, Dikili

27 Ağustos: Buca, Aliağa, Bergama, Çiğli, Karabağlar,

O BAŞKANLAR ‘YOKUM’ DEDİ
Karşıyaka İlçe Başkanı Rafet Yacan, Konak İlçe Başkanı Akın Küçükoğulları, Güzelbahçe İlçe Başkanı  Çağlayan Bilgen, Aliağa İlçe Başkanı Özlem Şan Oğuzhan, Kemalpaşa İlçe Başkanı Ahmet Cemil Balyeli,  Bayındır İlçe Başkanı Behzat Aydilek ve Ödemiş İlçe Başkanı Mustafa Turan
 ilçe kongresinde aday olmayacaklarını duyurmuşlardı.

3 BAŞKANIN KARARI BEKLENİYOR
Yerel seçimlerde isimleri belediye başkan adaylığı için geçen Torbalı İlçe Başkanı Övünç Demir, Menemen İlçe Başkanı Ömer Güney ve Bergama İlçe Başkanı Mehmet Ecevit Cambaz’ın başkanlıkta devam etmek istedikleri ancak önümüzdeki süreçte gönderilecek olan adaylık genelgesi nedeniyle ilçe kongresinde aday olup olmama noktasında net karar vermedikleri öğrenildi. 3 isminde yapacakları istişare sonucu karar verecekleri öğrenildi. 3 başkan kongrede aday olmama kararı alırlarsa destekleyecekleri isimlerin başkan seçilmesi bekleniyor.

İŞTE İLÇELERDEKİ KONGRE KULİSLERİ
Karşıyaka’
da ‘kadın başkan’ formülü konuşuluyor. Sibel Özenir ve Dilek Bilgin isimleri gündeme geldi. Ancak Bilgin’in adaylığa sıcak bakmadığı öne sürüldü.  İlçe Eski Başkanı Adnan Alabay  başkanlığa talip olurken, il başkan yardımcısı Sedrettin Coşkuner’in belediye ve muhalefet cephesinin kendisi üzerinde konsensüs sağlaması halinde adaylığa sıcak baktığı öğrenildi. İlçede ayrıca meclis üyeleri Serdar Aktop ve Deniz Aydoğan’ın isimleri de başkanlık için geçiyor.

Bornova’da ise İzmir Milletvekili Mahir Polat, Bornova eski Belediye Başkanı Olgun Atila ve İlçe Eski Başkanı Ertürk Çapın delege seçimlerinde belediye başkanı Mustafa İduğ’a karşı birlikte hareket etmişlerdi. Çapın isminde uzlaşı sağlandığı öğrenildi. Belediye Başkanı İduğ’un kongrede nasıl bir tavır alacağı netleşmezken, Fikret Vatansever, İzmir Barosu eski Başkanı avukat Özdemir Sökmen’in isimleri de adaylık için geçiyor.

Karabağlar’da yarış olacak. İlçe Başkanı Bülent Sözüpek kongrede göreve talip. Belediye cephesinde Savaş Akıncı, Hakan Arda ve Sema Çuhadaroğlu isimleri gündemde.

Buca’da Büyükşehir’le birlikte hareket eden aktörlerden İl yöneticisi Şule Kavak isminin uzlaşı adayı olarak önerildiği ancak kabul görmediği iddia edildi. İlçe Başkanı Hacer Taş’ın kongrede aday olmaması beklenirken, Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç ve birlikte hareket ettiği ekiplerin ajandasında adaylık için Çağdaş Kaya, Murat Işık,Hasan Sağlam isimleri yazılı. İlçede uzun süredir Hüseyin Duyan ismi de adaylık için dillendiriliyor.

Konak’ta sürecin etkin aktörlerinin kararı meclis üyesi Ozan Ali İlgazi oldu. İlgazi adaylık için yola çıktı.

Bayraklı’da belediye ve ilçe başkanlığı cephesi delege seçimlerinden güçlü çıktı. Mevcut ilçe başkanı Didem Gültekin’in kongrede devam etmesi bekleniyor. Adaylık için Mutlu Odabaş ve Serkan Arda’nın da isimleri geçiyor.

Çiğli’de delege seçimlerinden güçlü çıkan muhalefet cephesinde çok sayıda isim gündemde. Vezir Arslan, Nihat Gültekin, Erkan Akar, Baransel Güler, Bülent Bingöl, Şirin Akgül, İbrahim İncesu’nun isimleri ilçe başkan adaylığı için geçiyor. Belediye Başkanı Utku Gümrükçü ve birlikte hareket ettiği aktörlerin ilçede ‘ağabey’ formülünün üzerinde durulması halinde aday çıkarma niyetinde olmadıkları öğrenildi. Muhalefet cephesinde konsensüs sağlanmaz, birden fazla aday çıkarsa belediye cephesinin de aday çıkarma ihtimalinin olduğu kongrenin 3 adaylı yapılabileceği öğrenildi.

Gaziemir’de ilçe başkanı Kasım Özkan’ın kongrede aday olması ve göreve devam etmesine kesin gözüyle bakılıyor.

Narlıdere’de ilçe başkanı Mesut Durgun geniş bir katılımla göreve yeniden talip olduğunu açıklamıştı. İlçede adaylık için Devrim Kırlangıç ismi de gündeme geldi. İlçedeki aktörler tek adaylı kongre için uzlaşı mesaisinde.

Balçova İlçe Başkanı Murat Aküzüm’ün ilçe kongresine tek aday olarak gireceği öğrenildi.

Urla’da da göreve atanan ilçe başkanı Pelin Karasakal’ın kongrede aday olması bekleniyor.

Seferihisar’da mevcut ilçe başkanı Senem Gürer Solak devam etmek istiyor. İlçede adaylık için eski gençlik kolları başkanı Akın İldeniz ismi de geçiyor.

Ödemiş’te ilçe yöneticisi Bülent Eker isminde başkan adaylığı için uzlaşı sağlandığı öğrenildi.

Kemalpaşa’da değişim yaşanacak. Eski gençlik kolu başkanı Ahmet Yılmaz’ın isminin adaylık için öne çıktığı öğrenildi.

Foça’da adaylık için uzun yıllar meclis üyeliği yapan ilçe yöneticisi Esen Çeşmeci’nin ismi öne çıktı. Çeşmeci’nin adaylığına Meclis üyeleri Raşit Dirim, Hakan Barçın, Mukaddes Yarba, Kenan Düzgün, İlçe Eski Başkanları Günal Biçer ve Baran Gezmiş Yıldırım, Belediye Eski Başkanı Gökhan Demirağ gibi isimlerin destek verdikleri öğrenildi.

Selçuk’ta ilçe başkanı Mehmet Karanfil’in kongrede görevi bırakacağı öğrenildi. Delege seçimlerinden güçlü çıkan Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel'in delegelerle görüşerek yeni ilçe başkanı için karar vereceği öğrenildi.

Karaburun’da ilçe başkanı Erdal Subaşı tekrardan aday olacak. Belediye başkanı İlkay Girgin Erdoğan’ın desteği Subaşı’na… Eski belediye başkanları Ahmet Çakır, Serdar Yasa ile ilçe eski başkanı Bülent Cumcum’un Subaşı’nın karşısına aday çıkaracağı öğrenildi.

Güzelbahçe’de değişim yaşanacak. Devrim Seyrek ve Vural Gezer isimleri adaylık için geçiyor.

Bayındır’da ilçe başkanlığına 4 talip var. Meclis üyesi Arif Uyguner ve kadın kolları başkanı Emine Umsu isimleri öne çıkarken,  Murat Gülbay ve Alaattin Yörük isimleri de adaylık için geçiyor.

Aliağa’da değişim yaşanacak. Meclis Üyesi ve Grup Sözcüsü Hakan Turan’ın ismi adaylık için öne çıkarken, Ali Serçe ismi de adaylık için geçiyor.

Menderes’te ilçe başkanı Sezen Şen devam etmek istiyor. Eski ilçe yöneticisi Hakan Karakurt da koltuğa aday. Karakurt’a ilçe eski başkanı Ahmet Pala’nın da destek verdiği öğrenildi. Pala geçtiğimiz yıllarda olağanüstü kurultay için imza vermişti.

Çeşme’de Belediye Başkanı Ekrem Oran ve İlçe Başkanı Sait Kavasoğlullar delege seçimlerinden güçlü çıkmıştı. Kavasoğullar’ın kongrede devam etmesi bekleniyor.

Dikili’de de Belediye Başkanı Adil Kırgöz ve ilçe başkanlığının desteklediği listeler delege seçimlerine damga vurmuştu. Geçtiğimiz aylarda başkanlığa atanan Emre Kırlı’nın devamından yana tavır alındığı öğrenildi.

Kiraz’da ilçe başkanı Yücel Çetinkaya göreve yeniden talip. Çetinkaya’nın karşısına rakip olarak Kiraz İlçe Kadın Kolları Başkanı Yasemin Bayram çıktı.

Kınık ve Tire'de mevcut ilçe başkanları göreve devam etmek istiyor.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir