MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP İzmir'de kongrelere doğru ilçe ilçe muhalefet raporu!
Politika
14 Kasım 2017 Salı 08:22

CHP İzmir'de kongrelere doğru ilçe ilçe muhalefet raporu!

CHP İzmir’de gözler ilçe kongrelerinde. İşte ilçelerde kongreler öncesi muhalefetin fotoğrafı. Hangi ilçede muhalefet kongreye kimle girecek, kimler öne çıktı. Hangi ilçelerde muhalefet aday çıkarmayacak.

GERÇEKİZMİR - CHP İzmir’de olağan kongre takvimi işliyor. Delege seçimlerinin ardından gözler ilçe kongrelerine çevrildi.

İlçe ilçe muhalefetin kongrelerdeki tavrı netleşiyor. İşte sandığa muhalefetin adayı olarak girecek isimler….

KARŞIYAKA’DA MUHALEFETİN ADAYI KOÇ
Delege seçimleri sonrası sahaya erken inen ve imza toplayan mevcut ilçe başkanı Uğur Yıldırım’a karşı muhalefetin kimi aday çıkaracağı merakla bekleniyordu. Son dönemeçte Cihan Türsen, Adnan Alabay, Serdar Koç ve Adem Şahin ismi öne çıkarken, gerçekleşen son toplantı sonrası Koç ismi netleşti. Karşıyaka’da muhalefetin adayı işadamı Serdar Koç olacak. Koç son genel seçimlerde milletvekili aday adayı olmuştu.

Muhalefetin güçlü ismi Cihan Türsen de sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla adayın Koç olduğunu duyurdu. Türsen, "CHP Karşıyaka'da Serdar Koç dar kapsamlı bir muhalefet anlayışının değil demokratik, özgün, etkin yönetimde uzlaşının buluşmasıdır" ifadelerini kullandı. 

İBRE AKDAĞ’A DÖNDÜ
Buca’da da fotoğraf netleşiyor. Mevcut İlçe Başkanı Çağdaş Kaya’ya karşı muhalefet kanadında Serkan Kalmaz, Kasım Akdağ ve Mehmet Süne isimler öne çıkmıştı. Bu üç isimden adaylık konusunda ibre meclis üyesi Akdağ’a döndü. Akdağ’ın önümüzdeki günlerde adaylığını açıklaması bekleniyor.

KONAK’TA ADAY BELLİ OLUYOR
Konak’ta adaylığını açıklayan mevcut ilçe başkanı Şakir Başak’a karşı muhalefetin kimi aday çıkaracağı merakla bekleniyor. Muhalefet kanadında Muhsin Kurt, Kazım umdular ve Hüseyin Saygılı gibi isimler öne çıksa da bu üçlüden birinin aday olması beklenmiyor. Muhalefet Başak’ın karşısına kesinlikle bir aday çıkaracak. Adayın Çarşamba günü netleşmesi bekleniyor.

ÇİĞLİ’DE ADAY FAZLA
Muhalefetin delege seçimlerine damga vurduğu Çiğli’de muhalefet kanadında Erkan Akar ve Mert Özcan adaylığını açıklarken Behçet Köymen’in de istekli olduğu iddia edilmişti. Edinilen bilgiye göre muhalefet kanadında çok fazla aday adayının olması nedeniyle herkesi bir araya getirebilecek bir aday konusunda fikir birliğine varılması bekleniyor. Muhalefetin bütünüyle uzlaşacağı ismin il yöneticisi eski ilçe başkanı Utku Gümrükçü olacağı öne sürülüyor.

BAYRAKLI’DA TEK ADAY
Metropolde tek adaylı kongrenin yapılması en muhtemel ilçe Bayraklı…Delege seçimlerine Belediye Başkanı Hasan Karabağ ve ilçe başkanı Cemalettin Alper damga vurmuştu. Karabağ’ın Alper’le devam kararı alması beklenirken, mahallelerde istediği sonucu alamayan muhalefet aday çıkarmayacak.

BORNOVA’DA KAVALAR’A KARŞI HOCAOĞLU VE KOÇANALI
Bornova’da ise mevcut ilçe başkanı Nevzat Kavalar’a karşı olan isimler Adnan Hocaoğlu ve Osman Koçanalı ikilisine destek veriyor.  Hocaoğlu adaylığını açıkladı. Kongre sürecinde Kavalar’ın çekilmesi beklenmiyor. Koçanalı’nın tavrı da süreçte belirleyici olacak.

NARLIDERE’DE YILDIRIM ÇALIŞMA
Geçtiğimiz kongre sürecinde muhalefetin ciddi çalışmalar yaptığı Narlıdere’de bu süreçte muhalefet sessiz kaldı. Geçtiğimiz dönem muhalefeti organize eden meclis üyesi Hakan Kılıç bu süreçte geride duruyor. Delege seçimlerinde ‘baskın seçim’ iddiasıyla sandıkta protesto gerçekleştiren muhalefet herhangi bir aday çıkarmayacak. En sürpriz gelişme ise ilçede uzun süredir muhalefet kanadında hareket eden Mehmet Yıldırım’ın bu dönem belediye başkanı Abdül Batur’un da desteğini alarak ilçe başkanı olmaya çalışması. 

BERGAMA’DA 3 ADAYLI YARIŞ
Bergama’da mevcut ilçe başkanı Ayşe Şimşek’e karşı muhalefet kanadında iki farklı isim yola çıktı. İlçe Eski Başkanı Mehmet Ecevit Canbaz ve Şimşek’in son kongrede yarıştığı Akın Yasa kongrede aday olmak için kolları sıvadı.

DİKİLİ’DE MUHALEFETİN ADI YOK
Dikili’de kongreye tek listeyle gidilmesi bekleniyor. Belediyenin de desteklediği muhalefet delege seçimlerinde sadece bir mahallede kazanmıştı. Delegasyonunun büyük çoğunluğunun desteğini alan mevcut ilçe başkanı İsmail Hakkı Şener’e rakip çıkmaması bekleniyor. Muhalefet kanadında delege seçimleri sürecinde ilçe başkan adayı olarak Selami Demirel ismi öne çıkmıştı.

ALİAĞA’DA DURMAZ TEK ADAY
Delege seçimlerinde 30 mahallenin tamamında gülen Aliağa İlçe Başkanı Özcan Durmaz’a karşı da herhangi bir muhalif hazırlık yok. Durmaz’ın kongreye tek aday olarak girmesi yüksek ihtimal.

ÖDEMİŞ'TE BİRLİK’E KAŞRI BOYACI
Ödemiş’te mevcut ilçe başkanı Nazan Dönmez aday olmadığını açıklamıştı. İlçede adaylığını ilk açıklayan isim Dönmez’in de desteğini alan eski ilçe başkanı Mehmet Birlik…Ancak Birlik’in ilçe başkanlığını milletvekili adaylığı için kullanacağını iddia eden muhalefet kanadında ilçe yöneticisi Erdem Boyacı’ya destek kararı çıktı. Kongrede Birlik-Boyacı yarışı bekleniyor.

TİRE’DE YİNE YENİDEN GÜNGÖR
Muhalefetin aday sıkıntısı yaşadığı ilçelerden biri de Tire…Mevcut ilçe başkanı Hakan Şenoyar’a karşı muhalefet kanadında meclis üyesi eski başkan Mustafa Güngör ismi öne çıkmıştı. Güngör önce ‘adayım’ demiş ardından delege seçimleri sonrası ‘yokum’ demişti. Edinilen bilgiye göre Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek, Güngör’ün aday olması noktasında baskısını sürdürüyor.

KEMALPAŞA’DA AYÇİL
Kemalpaşa’da ilçe başkanı Ulviye Üreten’in devam etmesini istemeyen yapılan eski ilçe başkanı Mehmet Ayçil etrafında birleşti. Kongrede Üreten-Ayçil yarışacak.

TORBALI’DA MUHALAFET ADAY ÇIKARMAYACAK
Torbalı’da muhalefet bu kez aday çıkarmayacak. Geçtiğimiz kongrede muhalefeti örgütleyen ve kongrede aday olan iş adamı Övünç Demir bu kez aday değil. Delege seçimleri öncesi 600 kişinin üyeliğini Genel Merkez kanadıyla geçiren mevcut başkan İsmail Uygur’un bu hamlesi seçimlerin seyrini değiştirdi. Delege seçimlerinden istediği üyeliklerin geçmesiyle güçlü çıkan Uygur’a karşı muhalefet bu dönem aday çıkarmayacak.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 abo
 14 Kasım 2017 Salı 21:11
pazarlıklar pazarlıklar ilçe yönetimi pazarlığı il yönetim pazarlığı meclis üyeliği pazarlığı il delege pazarlığı kurultay delege pazarlığı pazarlıklar bitmiyor ama parti bitiyor
 alo
 14 Kasım 2017 Salı 21:00
Umut ORAN projesidir kıvılcım karşıyakadan yakılmışdır
 CİHAN TÜRSEN
 14 Kasım 2017 Salı 11:34
CHP Karşıyaka'da SERDAR KOÇ dar kapsamda bir muhalefet anlayışının değil, DEMOKRATİK,ÖZGÜR,ETKİN yönetimde UZLAŞININ buluşmasıdır
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir