MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP İzmir'de kritik zirve, Soyer ve Yücel'den 'yeni başkan' mesajları!
Politika
13 Aralık 2022 Salı 18:26

CHP İzmir'de kritik zirve, Soyer ve Yücel'den 'yeni başkan' mesajları!

CHP'de 'yeni il başkanı' gündemiyle kritik bir zirve gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, Yücel ve il yönetimi ile bir araya geldi. Zirvede Soyer'in yönetimin içinden bir başkan seçilmesinden yana olduğunu söylediği ancak Genel Merkezi işaret ettiği öğrenildi. Soyer'in "Genel Merkez kimle çalışmak isterse ben de onunla seve seve çalışırım" dediği öğrenildi. Yücel ise toplantı sonrası açıklamasında "Dışarıdan atama da olabilir" mesajını verdi.

Efe Can TAN/GERÇEKİZMİR - Türkiye 2023 yılının Haziran ayında gerçekleştirilmesi beklenen genel seçimlere kilitlenmişken siyasi partiler de çalışmalarını hızlandırdı. 

Seçim için kolları sıvayan partilerde milletvekilliği seçimleri için kimlerin aday adayı olacağı konusu da tartışılmaya devam ediyor. 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Örgütü'nde bu yönde büyük hareketilik yaşanıyor. CHP'de milletvekili adayı olmak isteyen başkanlar ve parti yöneticileri için son istifa tarihi 26 Aralık olarak belirlenirken, genelgenin ardından gözler İl Başkanı Deniz Yücel'e çevrildi. 

CHP İl Başkanı Yücel'in aday adaylığı için görevinden istifa etmesine kesin gözüyle bakılırken, 'yeni il başkanının kim olacağı' gündemi ile birlikte kritik bir zirve gerçekleşti. 

CHP İl Başkanı Yücel ve il yönetimi Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'i ağırladı. Toplantıda yeni il başkanı konusu masaya yatırılırken, dışarıdan atama ve il yönetimi içinden seçim gündemleri de konuşuldu. Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer il yönetimi ile fikir alışverişinde bulundu. İl yöneticilerinin yeni başkanın içeriden seçilmesi yönünde fikir bildirdiği ifade edildi. 


 

SOYER: BEN İÇERİDEN OLMASINI İSTERİM! 
Başkan Soyer'in ise il yönetimine konuyla ilgili verdiği mesajda, "Ben içeriden olmasını isterim. Hem emeğe saygı hem de kalan kısa zaman nedeniyle bu doğru olur. Bana sorulursa bu düşüncelerimi Genel Merkez'e söylerim. Ama karar merci üst yönetimdir. Onlar nasıl uygun görürse buna ben, siz, hepimiz saygı göstermeliyiz. Genel Merkez revizyon yapmak isteyebilir. Genel Merkez kimle çalışmak isterse ben de onunla seve seve çalışırım. Ama tekrar söylüyorum önceliğim sizin içinizden seçilmesidir" ifadelerini kullandığı öğrenildi. 

Öte yandan toplantıda sadece fikirlerin gündeme geldiği, il başkanlığı için yönetim içinden bir ismin konuşulmadığı herhangi bir yöneticinin de bu yönde beyanda bulunmadığı da bildirildi. İl yöneticilerinin yeni il başkanın içeriden seçilmesi gerektiğini savunduğu, Soyer'e de düşünceleri nedeniyle teşekkür ettikleri öğrenildi.



 

YÜCEL: BİR ADIM ATABİLİRİM!
Yaklaşık 1 saat süren toplantı sonrası açıklamalarda bulunan CHP İl Başkanı Yücel, "İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer il yönetim kurulumuzu ziyaret etti. Çalışmalarımız ve süreçle ilgili bir istişare toplantısı yaptık. Yaklaşık 1 saat sürdü. Asıl gündemimiz genel merkezimizin örgütlerle ilgili bir genelgesi var biliyorsunuz. Örgüt görevi yapanlarla ilgili, il başkanları, ilçe başkanları ile ilgili. Bunlarla ilgili önümüzdeki günlerde yaklaşık 5 seneyi tamamladığım il başkanlığı görevimle ilgili bir adım atabilirim. Bu adımı atmamız durumunda sonraki sürecin nasıl olacağı konusunda karşılıklı bir fikir alışverişinde bulunduk" dedi. 

‘YÖNETİM İÇİNDEN Mİ, DIŞARIDAN ATAMA MI’ SORUSUNA YANIT!
Yücel olası istifasının ardından yeni il başkanının il yönetimi içinden mi yoksa dışarıdan atama ile mi belirleneceğinin konuşulup konuşulmadığı sorusuna, "İstişarede bulunduk. Çeşitli fikirler, görüşler öneriler ya da basında yazılan şeyler var. Bu konu ile ilgili karşılıklı istişarede bulunduk. Bir görüş ağırlık kazandı diyemeyiz’’ şeklinde yanıt verdi. 

DIŞARIDAN ATAMA İHTİMAL DAHİLİNDE!
Yücel açıklamasında yönetimin düşürülmesi veya geçici bir yönetim atanması konularının gündeme gelip gelmediği sorusuna, "Öyle bir gündemimiz olmadı. Öyle bir konunun konuşulması söz konusu değil. Bizim birlikte seçildiğimiz görevinin başında olan 30 kişilik il yönetim kurulumuz var. Geçen hafta bir arkadaşımız istifa etti. Yarın öbür gün başka biri daha veya ben il başkanı olarak istifa etsem de 30 tane il yöneticimiz var görevlerine devam ederler. Boşalan görevler nasıl dolar tüzükte yazılmıştır, kurallar bellidir. İçeriden seçim olabilir, dışarıdan seçim olabilir. 6 aydan az bir süre kaldıysa seçimlere dışarıdan atama olabilir. Bunların hepsi ihtimal dahilindedir ama birlikte görev yaptığımız yönetim kurulumuz şu anda görevinin başındadır, Deniz Yücel de şu anda görevinin başındadır. O yüzden çok fazla bu konuları detaylı konuşmayı doğru bulmuyorum" dedi. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir