MENÜ
İzmir 11°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP İzmir'de kurultay delegesi olan deneyimli isimden flaş 'imza' çıkışı!
Politika
3 Temmuz 2018 Salı 19:03

CHP İzmir'de kurultay delegesi olan deneyimli isimden flaş 'imza' çıkışı!

CHP'de Kılıçdaroğlu-İnce görüşmesi sonrası İnce’nin açıklamaları parti içinde olağanüstü kurultay ateşinin iyice yanmasına neden oldu. İzmir'de kurultay delegesi olan ilçe başkanları kurultaya zamanlama nedeniyle sıcak bakmazken, kurultay delegesi olan partinin deneyimli siyasetçisi Bornova İlçe Eski Başkanı Nevzat Kavalar’dan flaş bir çıkış geldi. Kavalar, “Olağanüstü kurultay kararı alınmazsa imza veririm, gerekirse de sürece İzmir’de öncülük ederim” dedi.

GERÇEKİZMİR - 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekili seçimlerinin ardından Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP) kurultay tartışması çıktı.

Seçimde Cumhurbaşkanı Adayı olarak  CHP’den 8 puan fazla alan  Muharrem İnce'nin, partinin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile yediği yemekte kendisine ilettiği teklifi açıklaması CHP’yi hareketlendirdi.

Görüşme hakkında konuşan İnce, "Kılıçdaroğlu isterse olağanüstü kurultayı toplayarak, benim genel başkan, kendisinin onursal genel başkan olabileceği teklifinde bulundum" dedi. İnce, Kılıçdaroğlu'nun 'hayır' demesi durumunda olağanüstü kurultay sorununu örgütün çözeceğini de ifade etti.

Bu mesajlar sonrası gözler İnce’nin çözüm için adres gösterilen örgüte çevrildi. Parti kulislerinde Genel Merkez’in olağanüstü kurultay kararı almaması halinde imza sürecinin başlayacağı iddia edildi.

İzmir'de kurultay delegesi olan ilçe başkanları kurultaya zamanlama nedeniyle sıcak bakmazken, kurultay delegesi olan partinin deneyimli siyasetçisi Bornova İlçe Eski Başkanı Nevzat Kavalar’dan flaş bir çıkış geldi.

İMZA VERİRİM ÖNCÜLÜK EDERİM
Kavalar, olağanüstü kurultay çağrısı yaptı. Kavalar, Genel Merkez’in kurultayı toplamamasına karşı imza vereceğini ve imza toplama sürecine İzmir’de öncülük edebileceğini duyurdu.

Kavalar şunları söyledi: “Partide bir değişim rüzgarı esiyor. Bunu başlatacak Genel Başkan olmalı. MYK toplanacak. MYK kurultaya müsaade etmez ama Genel Başkan devlet adamlığını gösterip kurultayı çağırmalı. Sıkı bir yerel seçim var. Yerel seçimde elde edilecek başarı partinin ileriki dönemde başarılı olmasını sağlayacak. İlk yol olağanüstü kurultay. Genel Başkan kurultayda güvenoyu alırsa belki yönetiminde değişikliğe gider. Genel Başkan ve MYK olağanüstü kurultayı toplamazsa delegasyon gereğini yapacaktır. Ben de imza veririm. İmza toplama noktasında öncülük ederim. Bire bir delegelerle görüşüp sürece katkı koyarım” dedi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 partili
 4 Temmuz 2018 Çarşamba 10:12
sevgili başkan kendil olmayı dene bi kere. Aziz kocaoğlu nun size faydası olmadı olmayacak. kendinizi kullandırmayınız lütfen.
 Efe...
 3 Temmuz 2018 Salı 19:42
Kutluyorum...Nevzat Başkan...herkes hesap peşinde ama büyük hesap kendi evimizde.. Birlikte başaracağız.. Yürekli ol imkansızı iste...Bütünlük içinde..birlik içinde Kurultaya...
 Efe
 3 Temmuz 2018 Salı 19:38
Aslında süreç doğal olarak başladı...önemli olan hiç kimseyi yok saymadan..geleceği planlayacak...partinin büyümesine ve butünleşmesini saglayan...yerel seçimlere partiyi hazirliyacak el ele ..kol kola ...gönülleri birleştirecek zor yol da buluşmak.. Cesaretli olun...imkansızı isteyin...Başaracagız...
 Murat kara
 3 Temmuz 2018 Salı 19:29
Aday gösterilseydin yine öncülük edermiydin
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir