MENÜ
İzmir 21°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP İzmir’de liste kabardı, gözler Soyer’in Ankara mesaisinde!
Politika
16 Aralık 2022 Cuma 16:55

CHP İzmir’de liste kabardı, gözler Soyer’in Ankara mesaisinde!

CHP İzmir’de İl Başkanı Yücel’in milletvekilliği aday adaylığı için istifasına kesin gözüyle bakılırken ‘yeni il başkanı’ kulisleri de giderek hareketleniyor. Gözler Soyer’in kritik Ankara ziyaretine çevrilirken, liste de yeni isimlerle kabardı.

GERÇEKİZMİR – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Örgütü’nde genel merkez tarafından yayınlanan adaylık istifası genelgesinin ardından hareketli günler yaşanmaya devam ediyor. 

İl Başkanı Deniz Yücel’in milletvekili aday adayı olmak için görevinden ayrılmasına kesin gözüyle bakılırken, CHP İzmir’de 1 numaralı gündem yeni il başkanının kim olacağı… 

Yücel sonrası dönem için dışarıdan atama formülü ve yönetimde revizyon planı ön plana çıkarken, sürecin önemli aktörleri de çalışmalarını sürdürüyor. 

Bu kapsamda en önemli gelişme Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in yeni haftada Salı ya da Çarşamba günü yapacağı Ankara ziyareti olacak. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı ile bir araya gelmesi beklenen Başkan Soyer’in üst yönetime ‘ağabey formülü’ kapsamında olurlarını ve olmazlarını sunacağı bildirildi. Soyer’in bir isim üzerinde dayatmada bulunmayacağı olur ve olmazları üzerinden Genel Merkez’le ortak bir karar vermekten yana tavır sergileyeceği de gelen bilgiler arasında…  

Kulislerde Büyükşehir cephesinde Şenol Aslanoğlu, Altan İnanç ve Sinan An isimlerinin öne çıktığı öğrenilirken, Mehmet Ali Çalkaya, Musa Çam, Aytekin Tunus ve Sinan Karamustafaoğlu isimleri için de Genel Merkez düzeyinde çalışmalar yapıldığı bildirildi.

Öte yandan il başkanlığı için Erdal Karademir, Umut Tekin, Kudret Yiğit ve Olgun Atilla isimleri de gündemdeki yerini koruyor. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Ahmet sami coşar
 18 Aralık 2022 Pazar 08:33
Hiçbiri seçeneğini İşaretliyorum
 Partili
 17 Aralık 2022 Cumartesi 07:46
Musa çam ile olgun Atilla dan biri olsun
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir