MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP İzmir'de non-stop  danışma kurulu: Çeşme'de yerel seçim mesajı, Foça'da ön seçim çağrısı
Politika
11 Ağustos 2018 Cumartesi 11:20

CHP İzmir'de non-stop danışma kurulu: Çeşme'de yerel seçim mesajı, Foça'da ön seçim çağrısı

CHP Çeşme İlçe Başkanlığı Genişletilmiş Danışma Kurulu Toplantısı'nda geride kalan 24 Haziran seçimleri ile yerel seçimler ve parti içi konular görüşüldü. CHP Foça İlçe Başkanlığı Genişletilmiş Danışma Kurulu Toplantısı'nda birçok konu tartışılırken, yerel seçimler ön plana çıktı. Bölgeyi tanımayan atanmış adayların yararlı olmadığı vurgulanıp, ön seçim istendi.

CHP Çeşme İlçe Başkanlığı Genişletilmiş Danışma Kurulu Toplantısı dün (cuma), Çakabey Kültür Merkezi'nde yapıldı. CHP İzmir Milletvekilleri Tacettin Bayır, Ednan Arslan ve Özcan Purçu, CHP İlçe Başkanı Ekrem Oran, Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, CHP İzmir eski Milletvekili Musa Çam, CHP Çeşme İlçe Kadın Kolları Başkanı Şeniz İridere, Çeşme Belediyesi meclis üyeleri Banu Ayhan, Şerif Gün, Nurcan Albayrak, Abdullah Aküzüm, Celil Altan ile partililer katıldı.

Açılış konuşmasını yapan CHP İlçe Başkanı Ekrem Oran, 24 Haziran seçimlerinde ilçe örgütü olarak yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi. Konuşmasında, kurultay çalışmalarına ve yerel seçimlere de değinen Oran, "Seçimlerin ardından yaşanan değişim talebi ve kurultay isteği doğaldır. Parti içi demokrasinin gereğidir. Bu süreçte, kurultay için imza veren de vermeyen de bizdendir, partimizin değerli neferidir. Ancak kurultay tartışmasını, kırgınlıkları geride bırakarak tüm enerjimiz, bütün gücümüzle yaklaşık 7 ay sonra gerçekleştirilecek yerel seçimlere odaklanmak zorundayız. Yerel seçimler sürecinde de partimizin geleneklerine uygun olarak farklı adaylar çıkacaktır. Bu parti içi demokrasinin ülkemizin, Çeşmemizin yarınları için gereklidir ve önemlidir" diye konuştu.

Açılış konuşmasının ardından, CHP Çeşme İlçe Örgütü'nün yaptığı seçim çalışması ile ilgili slayt gösterisi yapıldı.

Genişletilmiş Danışma Kurulu toplantısının divan başkanlığına CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan seçildi. Arslan'ın yaptığı değerlendirme konuşmasının ardından, CHP Çeşme İlçe Örgütü üyeleri, görüş ve önerilerini dile getirdi.

Reha Midilli Kültür Merkezi'nde CHP Foça İlçe Başkanı Baran Gezmiş Yıldırım'ın divan başkanlığında yapılan toplantıya; CHP İzmir İl Yönetim Kurulu üyeleri Harun Düşenkalkan, Melahat Teke ve Sevim Köz, daha önce milletvekili adayı ve aday adayı olan partililerden Ülkümen Rodoplu, Nurgül Uçar, Gürbüz Bal, Ali Kemal Elitaş, bazı belediye meclis üyeleri, CHP Foça yönetim kurulu, kadın ve gençlik kolu üyeleriyle partililer katıldı. Açış konuşması yapan CHP İlçe Başkanı Baran Gezmiş Yıldırım, partiyi sosyal medyada eleştiren partililere tepki gösterdi. Parti ve yöneticilerini eleştirme yerinin il ve ilçe danışma kurulu toplantıları olduğunu vurgulayan Yıldırım, kurultay tartışmalarına artık son vermek ve yerel seçimlere konsantre olarak doğru stratejilerle doğru adaylar belirlemek gerektiğini söyledi. Yıldırım, "Cumhuriyet tarihimizin en önemli seçimini kaybettik. Türkiye Cumhuriyetini ve Cumhuriyet Halk Partisini kuran büyük önderimizin 2 büyük eserinden biri olan Türkiye Cumhuriyeti'nin Cumhuriyetini kaybettik. Türkiye'yi de kaybetmemek için Ata'mızın diğer büyük eseri olan Cumhuriyet Halk Partisi'ne hep birlikte sahip çıkıp, bu topraklara cumhuriyeti ve demokrasiyi yeniden kazandırmalıyız" dedi.

ÖN SEÇİM VURGUSU

İlk bölüm konuşmalarında, partili bazı belediye başkanları ve genel merkezin aday belirleme yöntemleri eleştirildi. Konuşmacıların büyük bölümü, bölgeleri tanımayan atanmış adayların sıkıntı yarattığını ve ön seçimin partinin değişmez aday belirleme yöntemi olması gerektiğini söyledi.

Basına kapalı olarak devam eden ikinci bölümde 2015 ve 2018 genel, 2009 ve 2014 yerel seçim sonuçları ile 2019 yerel seçim öncesi, karşılaştırmalı durum değerlendirmesi yapıldı. Partililerin 2019'a giderken izlenmesi gereken yol ile ilgili görüş ve önerileri alındı.(DHA)



 
Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir