MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP İzmir’de o başkanlara kötü haber: Lider sıcak bakmıyor
Politika
10 Kasım 2017 Cuma 19:07

CHP İzmir’de o başkanlara kötü haber: Lider sıcak bakmıyor

CHP'de Kılıçdaroğlu’nun parti içi kapalı toplantılarda “Yerel seçimlerde belediye başkan aday adayı olacak ilçe başkanları kongrelerde ilçe başkanı olmamalı” sözleri İzmir'de bir çok ilçe başkanını kara kara düşündürürken konu hakkında flaş bir gelişme yaşandı. İzmir İl Başkanı Güven, Ankara’da Kılıçdaroğlu’na konuyu gündeme getirdi, yanıt aldı.

GERÇEKİZMİR - CHP İzmir’de delege seçimleri bitip kongre süreci başlarken, ilçe başkanlarının kafası bir hayli karışık. Özellikle de yerel seçimlerde belediye başkan aday adaylığı düşünenlerin...

-BAŞKENT'TE İZMİR ZİRVESİ...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun parti içi kapalı toplantılarda “Yerel seçimlerde belediye başkan aday adayı olacak ilçe başkanları kongrelerde ilçe başkanı olmamalı” sözleri sonrası bir çok başkan kara kara düşünüyordu. Genel Merkez’den genelge gelmemesi de belirsizliği iyice arttırırken flaş bir gelişme yaşandı.

GÜVEN KONUYU AÇTI
Ankara’ya giden ve CHP Lideri Kılıçdaroğlu ile bir araya gelerek kongre sürecine yönelik bilgilendirme yapan CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven, yerel seçimlerde belediye başkan aday adaylığı düşünenlerin ilçe başkanı olup/olmamasıyla ilgili yaşanan belirsizliği gündeme getirdi.

LİDER SICAK BAKMIYOR
Güven, Kılıçdaroğlu’yla yaptığı görüşmenin detaylarını Gerçekizmir'e anlattı. Güven, Kılıçdaroğlu'na yerel seçimlerde belediye başkan aday adaylığı düşünen isimlerin ilçe başkanı olup olmaması noktasında belirsizlik yaşandığını dile getirdiğini belirtirken şunları söyledi: "Genel Başkanımız CHP'nin belediyesi olan ilçelerde yerel seçimlerde adaylık düşünen mevcut ilçe başkanlarının ya da yeni isimlerin ilçe başkan adayı olmasına sıcak bakmıyor. Belediyesi olmayan ilçelerde ise böyle bir durum söz konusu değil.  Genel Başkan buralarda kongrelerde seçilen ilçe başkanlarının belediye başkan adayı gösterilebileceğini söyledi."

MASADA UZLAŞI
Güven il başkanlığı adaylığı noktasında ‘uzlaşı’ formülünün masada olduğunu, eğer kendisinde uzlaşılırsa il başkanlığına devam etmek istediğini de Kılıçdaroğlu’na iletti. Güven,  Kılıçdaroğlu’na “CHP il Başkanı uzlaşmayla seçilmeli. Hep birlikte herkesin katılımıyla seçilmeli. Uzlaşılacak kişi bensem seve seve devam ederim. Benim dışımda birinde uzlaşı olursa onu desteklerim” dediğini açıklarken, CHP Lideri’nin de İzmir’in uzlaşı anlayışıyla kongreye gitmesini, güçlü bir örgüt yapısının çıkmasını gerektiğini söylediğini belirtti.

Güven il kongresi tarihinin ise Genel Merkez'le önümüzdeki hafta yapılacak istişare sonrası netleşeceğini söyledi.

KİMLERİN İSMİ GEÇİYOR
İzmir’de Bornova İlçe Başkanı Nevzat Kavalar, Gaziemir İlçe Başkanı Umut Tekin, Torbalı İlçe Başkanı İsmail Uygur, Aliağa İlçe Başkanı Özcan Durmaz, Foça İlçe Başkanı Günal Biçer, Menderes İlçe Başkanı Ahmet Pala, Bergama İlçe Başkanı Ayşe Şimşek, Bayındır İlçe Başkanı Behzat Aydilek, Beydağ İlçe Başkanı Feridun Yılmazlar, Karaburun İlçe Başkanı Bülent Cümcüm, Dikili İlçe Başkanı İsmail Hakkı Şener, Kiraz İlçe Başkanı İsmet Korkmaz, Selçuk İlçe Başkanı Hasan Uysal, Tire İlçe Başkanı Hakan Şenoyar ve Urla İlçe Başkanı Bahri Yalaz’ın isimleri yerel seçimlerde belediye başkan aday adaylığı için geçiyor.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Halk
 11 Kasım 2017 Cumartesi 08:26
İki isim yarışıyor biri llçe kongresini kazanıyor birisi kaybediyor,Kazanan cezalandırılıyir kaybeden ödüllendiriliyor.Bu nasıl bir anlayış ki.Yanlıs bence.
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir