MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP İzmir'de o ilçede ‘karar defteri’ krizi
Politika
22 Kasım 2018 Perşembe 11:30

CHP İzmir'de o ilçede ‘karar defteri’ krizi

CHP Foça'da 2014 yerel seçimleri sürecinde partiden istifa ederek DSP’nin yolunu tutan ve bu partiden belediye başkan adayı olan eski ilçe başkanı Osman Mert’in, CHP’ye yeniden üyelik başvurusu ilçede gündem oldu. Mert’in başvurusuyla ilgili ilçe yönetim kurulunun verdiği kararın işlendiği karar defterinin fotoğrafının sosyal medyada paylaşılması sonrası kriz büyüdü. İlçe başkanı disiplin hamlesi başlattı.

GERÇEKİZMİR – Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) aday adayı başvuruları sona ererken gözler sandığa hangi isimle gidileceğinin ilan edilmesine çevrildi.

İzmir’de CHP açısından en çok konuşulan başvurular 2014 yerel seçimleri üzerinde açıklanan adaya tepki olarak partiden ayrılan ve Menderes’te bağımsız olarak seçime giren Erguz Özgün ile Konak’ta partiden istifa ederek DSP’nin Konak Belediye Başkan Adayı olan Hakan Tartan’ın CHP’den belediye başkan aday  adaylığı başvuruları oldu.

Benzer bir gelişme de Foça’da yaşanıyor. 2014 yerel seçimlerinde CHP’den istifa eden ve daha sonra DSP’den Foça Belediye Başkan Adayı gösterilen, CHP eski İlçe Başkanı Osman Mert, partiye yeniden üye olmak için başvurdu.

İlçe yönetim kurulu Mert dışında partiden ayrılıp yeniden göeri dönmek için yapılan üyelik başvurulaırnı değerlendirdi. Bir çok ismin başvurusu kabul edilirken, Mert ile ilgili karara şerh koyuldu.

KARRA DEFTERİ FOTOĞRAFI SOSYAL MEDYADA

Mert’le ilgili şerh konulan kararın karar defterinde yer aldığı sayfanın fotoğrafının çekilip ilçede bir yerel gazeteciye gönderilmesi, o gazetecinin de ilçedeki başka partililere fotoğrafı göndermesi kriz yarattı. Fotoğrafın Whatsapp'ta bir çok partiliye atıldığı öğrenildi.

YILDIRIM O İSİMLERİ ARIYOR
İlçe Başkanı Baran Gezmiş Yıldırım’ın karar defterinde yazılı kararının fotoğrafının çekilip bir gazeteciye servis edilmesi nedeniyle disiplin hamlesi başlattı. Yıldırım’ın karar defterinin fotoğrafını çeken yönetici ile fotoğrafın dışarıya servis edilmesini isteyen partilileri bulmak adına çalışma başlattı.

Öte yandan Mert'in partiye yeniden dönüşüyle iligili il başkanlığı veya Genel Merkez'in karar vermesi bekleniyor.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Renda Gülay
 22 Kasım 2018 Perşembe 21:56
Bence bu olayın, parti ilçe başkanlğı ve belediye başkanı üzerinden iyice bir araştırılması gerek..
 chp li
 22 Kasım 2018 Perşembe 16:24
Osman Mert gibi düzgün bir yurttaş ve düzgün bir Chp li partiye geri dönmek istiyor bazı kendini bişey sanan sözde partililer buna şerh koyuyor .Sen yöneticiysen evrakı alırsın genel merkeze yollarsın ve genel merkez bu konuda karar verir.
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir